search
Netflix betaalt 2 miljoen dollar per aflevering 'The Blacklist'
Series / Nieuws

Netflix betaalt 2 miljoen dollar per aflevering 'The Blacklist'

Het is een recordbedrag voor het online streamingkanaal.

Netflix heeft een recordbedrag betaald voor het eerste seizoen van NBC-hitserie The Blacklist. Er is maar liefst twee miljoen dollar betaald per aflevering; het eerste seizoen telt er maar liefst 22. De serie is dus aangekocht voor een totaalbedrag van 44 miljoen dollar. In de Verenigde Staten verschijnt The Blacklist volgende week al op Netflix. Wanneer de hitserie in Nederland op Netflix te zien is, weten we nog niet. Vermoedelijk wordt dat snel aangekondigd en zal de serie in de loop van 2015 te zien zijn.


In The Blacklist wordt de hoofdrol gespeeld door James Spader. Hij speelt Raymond Reddington en is de meest gezochte crimineel op Aarde. Uit het niets meldt hij zich bij de FBI. Hij wil samen met de overheid criminelen uit de weg ruimen en heeft daarvoor een zogenoemde Blacklist opgesteld. Dit werk wil hij alleen doen met hulp van Liz (Megan Boone), die pas net aan de slag is bij de FBI. Al snel blijkt Reddington een verleden met haar te hebben, waar zij echter niets vanaf weet.

Het tweede seizoen zal overigens ook snel te zien zijn op Netflix. Dat gaat op 22 september van start in de Verenigde Staten. Zodra dat afgelopen is, zal het seizoen ook op Netflix te bekijken zijn. The Blacklist is de duurst betaalde serie van Netflix. Eerder was dat The Walking Dead, waarvoor 1,35 miljoen dollar per aflevering betaald is. Die is in de loop van 2015 in Nederland te streamen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen