Netflix vreest slechte vooruitzichten door einde van lockdowns

Netflix vreest slechtere vooruitzichten

Het einde van de lockdowns zal bij Netflix wellicht zorgen voor een behoorlijke terugval in het aantal gebruikers...

Geoffrey Ketels, 19 juli 2020 om 14:18

Het Coronavirus heeft voor heel wat problemen in de wereld gezorgd. Streamingdienst Netflix zag er echter haar aantal nieuwe abonnees sterk door toenemen. Daar komt nu wellicht verandering in.
In menig aantal landen zijn de lockdowns die er eerder voor werden afgekondigd inmiddels voorbij. Dat tot opluchting van veel mensen, maar er is ook een keerzijde aan de medaille. Streamingdienst Netflix verwacht namelijk in het derde kwartaal van dit jaar een stevige terugval in het aantal (nieuwe) abonnees.

Terugval van 50%
Volgens de actuele verwachtingen zal Netflix het aantal nieuwe abonnees in het derde kwartaal van dit jaar zien zakken tot maar liefst 2,5 miljoen. Dat lijkt nog steeds indrukwekkend, maar in realiteit is dit nog amper de helft van wat de analisten in eerste instantie voor ogen hadden. Daarmee lijkt dan ook een einde te komen aan de geweldige groei die Netflix de voorbije maanden heeft doorgemaakt.

Ondanks bovenstaande heeft Netflix uiteraard een stevige reserve opgebouwd door het succes van de voorbije maanden. De Coronaperiode heeft Netflix dan ook zeker geen windeieren gelegd.

De opbrengsten lagen de voorbije maanden een flink stuk hoger in vergelijking met het tweede kwartaal van het voorgaande jaar. Onder de streep bleef er nog zo'n slordige 720 miljoen dollar over. Eén jaar geleden bedroeg de winst nog "slechts" 271 miljoen dollar.

Niet alleen Netflix, maar ook andere streamingdiensten moeten dus wellicht vrezen voor een minder succesvol najaar.

Lees meer over: Netflix, streamingdienst, serie, series, streamingdiensten

Populair nieuws