search
'Stranger Things'-makers en Netflix weer aangeklaagd
Series / Nieuws

'Stranger Things'-makers en Netflix weer aangeklaagd

Er is weer iemand opgestaan die claimt dat Stranger Things van hem gejat is.

Netflix en de makers van Stranger Things worden wederom aangeklaagd. Netflix en bedenkers Ross en Matt Duffer worden door Irish Rover Entertainment voor het gerecht gesleept. Dat bedrijf claimt dat het idee voor de serie gestolen is van een scenario voor een ongeplande film met de titel Totem.

Het script was geschreven door Jeffrey Kennedy. De serie zou qua plot, personages, thema, dialoog, setting en sfeer en zelfs concept art overeen komen met Totem. In de zaak lezen we dat Aaron Sims nauw samenwerkte met Kennedy tijdens de ontwikkeling van het script, en vervolgens ingehuurd werd voor Stranger Things en daarvoor concept art ontwikkelde. Kennedy stelt dat hij het idee van Totem bedacht toen zijn vriend Clint Osthimer, een epilepticus, overleed.

Lees ook: 'Stranger Things' vindt nieuw castlid voor vierde seizoen!

Het verhaal
Osthimer en Kennedy zouden "tijdens hun jeugd constant te maken hebben gehad met de dreiging van Osthimers 'persoonlijke demon', epilepsie, die voor bliksemstormen in zijn hersenen zorgden. Die bliksemstormen of aanvallen stuurden hem naar een alternatieve bovennatuurlijke werkelijkheid waar de demon zich bevond."

Lees ook: 'Stranger Things'-einde nu al bekend

Het is nu aan de Amerikaanse rechter om te kijken wat die ermee wil doen. Netflix zegt in elk geval: "Mr. Kennedy komt al jaren met deze vergezochte samenzweringen, zelfs al heeft Neflix hem vaker heeft uitgelegd dat de Duffer Brothers nooit van hem of zijn ongepubliceerde gehoord hadden tot hij begon te dreigen hen aan te klagen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen