search

Ons nieuws van maandag 20 juli 2020

Nieuw op Netflix: meer Vikingen in 'Norsemen' seizoen 3
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: meer Vikingen in 'Norsemen' seizoen 3

Het derde seizoen heeft toch bijna twee jaar op zich laten wachten...

Geoffrey Ketels
Eén van de misschien wel meest ondergewaardeerde Noorse producties op Netflix is toch alweer toe aan haar derde seizoen. Dat derde seizoen verschijnt komende woensdag 22 juli op Netflix.

Norsemen of in het Noors Vikingane is een komische serie die het verhaal vertelt van een groep Vikingen die leven in het jaar 790. In eerste instantie verscheen de serie op de zender NRK1, maar later werd ze wereldwijd uitgegeven via streamingdienst Netflix als een Netflix Original.

Lilyhammer
Vergelijkbaar met die andere Noorse serie Lilyhammer werd er voor gekozen om de reeks tweetalig op te nemen. Dit betekent dat de serie ook gewoon in het Engels te volgen is. Fans van de serie Norsemen hebben behoorlijk lang moeten wachten op het vervolg. Het tweede seizoen verscheen dan ook reeds op Netflix in september 2018.

Dat het uiteindelijk zolang heeft geduurd tot het vervolg verscheen is opmerkelijk. Kort na de lancering van het tweede seizoen werd namelijk het derde reeds aangekondigd.

Wil je alvast graag een voorsmaakje krijgen van het derde seizoen van Norsemen? Bekijk dan even de onderstaande trailer. De nieuwe afleveringen die het derde seizoen met zich mee zal brengen zijn te bekijken op Netflix vanaf 22 juli 2020.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Belgische omroep gaat oudere series screenen op racisme
Series / Nieuws

Belgische omroep gaat oudere series screenen op racisme

Een aflevering van de populaire serie F.C. De Kampioenen werd bijvoorbeeld reeds geschrapt...

Geoffrey Ketels
Het thema racisme blijft tegenwoordig sterk domineren in het medialandschap. Zo heeft de Belgische omroep bekend gemaakt dat het al haar oude(re) series gaat screenen op racistische uitspraken.

De in België razend populaire serie F.C. De Kampioenen is al zeker één aflevering armer. Het gaat om de aflevering Kamer te Huur die werd uitgezonden in het jaar 2002. In die aflevering maakte de kijker kennis met Dieudonné. De zwarte man was doorheen de aflevering verschillende keren het mikpunt van neerbuigende grappen en dat vindt de VRT in de huidige tijd duidelijk niet meer kunnen.

Geschrapt
In de aflevering stelde bijvoorbeeld het personage van Fernand Costermans het volgende; "Die neger is voor geen krulleke op zijn kop te vertrouwen". Niet alleen de uitspraken die worden gedaan in de aflevering worden gehekeld door de VRT. Ook het feit dat Pascale op een zeker ogenblik danst met Dieudonné met een tros bananen op haar hoofd is volgens de zender aanstootgevend.

Het feit dat de Belgische omroep duidelijk van plan is om alle oude(re) series te gaan screenen zou er dus zomaar voor kunnen zorgen dat er de komende tijd nog heel wat afleveringen gaan verdwijnen...
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbelovende serie 'Echo 3' op weg naar Apple TV+
Series / Nieuws

Veelbelovende serie 'Echo 3' op weg naar Apple TV+

De nieuwe serie moet onder meer de concurrentie aangaan met de Netflix-reeks When Heroes Fly...

Geoffrey Ketels
Even bij de concurrentie spieken is iets wat alle bedrijven en dus ook de streamingdiensten doen. Voor een nieuwe serie die op Apple TV+ zal verschijnen heeft Apple de mosterd duidelijk bij concurrent Netflix gehaald.

De nieuwe serie genaamd Echo 3 die zal verschijnen op de streamingdienst van Apple vertoont enorme gelijkenissen met een andere serie genaamd When Heroes Fly. Pittig detail, deze laatste is momenteel te bekijken op Netflix. Daar waar When Heroes Fly een Israëlische productie is geldt dat niet voor Echo 3. Deze laatste wordt dan ook een Amerikaanse productie. De basis voor beide projecten is echter precies dezelfde, namelijk een boek van de hand van schrijver Amir Gutfreund.

Verdwenen Amerikaanse vrouw
Echo 3 zal het verhaal vertellen van een Amerikaanse vrouw die er om bekend stond een briljante onderzoekster te zijn. Op een zeker ogenblik komt ze echter te verdwijnen in het grensgebied van de landen Colombia en Venezuela. Om de vrouw terug te vinden schieten haar man en broer, beiden ex-militairen, in actie. Terwijl er zich op de achtergrond een oorlog afspeelt gaan de twee mannen op zoek naar de vermiste Amber Chesborough.

Wanneer Echo 3 op Apple TV+ moet verschijnen is momenteel nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaan de zombies in 'The Walking Dead' uiteindelijk dood?
Series / Nieuws

Gaan de zombies in 'The Walking Dead' uiteindelijk dood?

Stel: alle mensen zijn dood in The Walking Dead... Gaan de zombies dan ook dood?

De mensheid is in de zombieserie The Walking Dead duidelijk in de minderheid. De walkers, die verder niet al te slim lijken te zijn, domineren de wereld en het aantal mensen neemt in een moordend tempo af.

Maar wat als er helemaal geen levende mensen meer zijn? Gaan de zombies dan ook dood? Via Screen Rant wordt duidelijk dat The Walking Dead-bedenker Robert Kirkman en oud-showrunner Glen Mazzara hier al eens over spraken.

Walkers vallen uitelkaar
Volgens deze belangrijke namen van achter de schermen gaan de zombies inderdaad op den duur dood, op een of andere manier. De walkers zullen steeds meer in verval raken en verslechteren. Uiteindelijk zullen ze gewoon uit elkaar vallen.

Hierdoor zullen ze voor niemand meer een bedreiging zijn. Het is voor Kirkman en Mazzara echter onbekend hoe lang het proces duurt.

Lees ook: 'The Walking Dead' brengt nieuwe groep in finale
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Update over 'The Walking Dead'-film over Rick Grimes
Series / Nieuws

Update over 'The Walking Dead'-film over Rick Grimes

Komt de film er snel, of moeten we voorlopig nog wel even afwachten?

In november 2018 werd er een speelfilm rond het personage Rick Grimes van Andrew Lincoln aangekondigd. Het moet het startschot worden van een heuse The Walking Dead-filmtrilogie. Maar hoe staat het ervoor met de film, nu vele producties on hold staan vanwege de pandemie?

Tijdens een virtuele Skybound Xpo panel zei producent David Alpert: "We kunnen nu niet starten met de opnames, en dat is gewoon het belangrijkste dat ons tegenhoudt."

Wachten totdat het veilig is
"We zijn wanhopig om weer in productie te gaan en alles op gang te krijgen," voegde Alpert eraan toe, "maar we hebben iets heel spannends, iets echt unieks, iets anders. En we kunnen niet wachten om het allemaal op te starten. We moeten gewoon wachten op dat het veilig is."

Lees ook: 'The Walking Dead' brengt nieuwe groep in finale

In de eerste film krijgen we te zien wat er met Rick en Anne (Pollyanna McIntosh) gebeurt nadat ze in de serie werden meegenomen aan boord van een Civic Republic Military-helikopter en naar een andere uithoek van de zombie-apocalyps worden gebracht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Series deze week nieuw op Videoland
Series / Streaming-diensten

Series deze week nieuw op Videoland

Dit is er allemaal deze week nieuw toegevoegd aan streamingdienst Videoland.

Videoland kwam weer met tal van nieuwe afleveringen en series. We zetten vandaag alle nieuwe titels op een rij.

Laten we maar beginnen met de nieuwe series, gevolgd door nieuwe afleveringen die gedebuteerd zijn.

Nieuwe series
De volgende series zijn nieuw toegevoegd:
Doktor Deen (4 seizoenen): Huisarts Maria Deen speelt een belangrijke rol voor de inwoners van Vlieland. Ze heeft een praktijk aan huis, met een apotheek en een kleine operatiekamer. Het leven op het eiland is een unieke wereld, totaal anders dan het leven op het vasteland. Maria Deen komt dan ook vaak voor moeilijke keuzes te staan.
De Man met de Hamer (1 seizoen): Nederlandse dramaserie waarin de haat-liefdeverhouding tussen zoon Kasper en vader Arend de Leeuw centraal staat. Na ruim twintig jaar afwezigheid staat de energieke Kasper totaal onverwacht op de stoep bij het veilinghuis van zijn vader, de notoire brombeer Arend. Stukje bij beetje wordt ontrafeld wat zich vroeger in de familie heeft afgespeeld en wat de werkelijke reden is dat Kasper ooit halsoverkop zijn ouderlijk huis heeft verlaten.
Condor (2 seizoenen): De jonge CIA-analist Joe ontdekt een complot dat miljoenen levens in gevaar brengt. Wanneer iedereen op kantoor wordt vermoord, moet Joe zichzelf opnieuw uitvinden en alles op alles zetten om de waarheid te achterhalen
Barrie barista en het Einde der Tijden (1 seizoen): De wereld staat in brand, maar dat weerhoudt Barrie Barista er niet van om er alles aan te doen om zijn koffiebar overeind te houden. Barrie is ervan overtuigd dat een goede kop koffie elke situatie kan verbeteren, maar Barries klanten hebben hun prioriteiten tijdens de apocalyps totaal verkeerd liggen, waardoor zijn goede bedoelingen en optimisme faliekant mislukken.
Bakugan: Battle Planet (1 seizoen): Animatieserie over Dan Kouzo en zijn vrienden, die een band krijgen met de mysterieuze Bakugan. Zij moeten leren hoe ze met deze Bakugan moeten omgaan om het gevecht met de kwade krachten aan te kunnen gaan.


Nieuwe afleveringen
En dan de nieuwe afleveringen:
Postcode Loterij: Eén tegen 50 (S01E02): In het twintigste seizoen van dit quizprogramma, een speciale coronaproof-versie, neemt één kandidaat het op tegen 50 tegenkandidaten. Tijdens het programma wordt ook de straatprijs van de Postcode Loterij uitgereikt.
De Ambassade (S01E03): De consuls en ambassadeurs komen meteen al in actie om landgenoten in alle uithoeken van de wereld uit de nood te helpen. Van verloren papieren tot huwelijksaanvragen: de problemen zijn zeer divers.
De Bachelorette (S01E10): Romantische dates onder de Zuid-Afrikaanse zon: het lijkt wel een sprookje. Achttien vrijgezelle mannen proberen het hart van influencer Gaby Blaaser voor zich te winnen. Gaat ze haar ware liefde vinden?
Britain's Got Talent (S13E07): Juryleden Simon Cowell, Amanda Holden, Alesha Dixon en David Walliams gaan op zoek naar de grootste talenten van Groot-Brittannië. Voor de meest spectaculaire acts kunnen de juryleden de Golden Buzzer inzetten, waarmee hun eigen favoriet direct naar de halve finale gaat.
Videoland Viewing Party: De Bachelorette (S01E09): Voor wie niet genoeg kan krijgen van het romantische datingprogramma De Bachelorette! Monica Geuze of Rijk Hofman ontvangt iedere week een andere bekende fan in de Viewing Party. Samen bekijken ze de aflevering en bespreken ze de hoogte- en dieptepunten, natuurlijk voorzien van hun ongezouten mening. Ook doen ze voorspellingen over het vervolg van het seizoen aan de hand van het bord.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Doctor Who'-crossover is mogelijk!
Series / Nieuws

Nieuwe 'Doctor Who'-crossover is mogelijk!

Misschien krijgen we wel heel wat meer Doctor Who-crossovers te zien!

Op dit moment is Jodie Whittaker te zien als Doctor Who. Fans hopen echter dat we nog eens een crossover krijgen met meerdere voormalige Doctors erin. Dat blijkt nu wel mogelijk te zijn.

Acteurs Matt Smith en David Tennant waren in het verleden allebei te zien als Doctor. En allebei geven ze nu te kennen dat ze best terug willen keren voor meer afleveringen.

Lees ook: 'Doctor Who' mogelijk diep in de problemen

Terugkeer voor de twee
Tijdens een interview met Doctor Who TV, waar de drie acteurs met elkaar in gesprek gingen, kwam het volgende naar boven:
Smith: "Ik bedoel, dat moet je aan de Doctor vragen. Wat zeg jij, Jodie?"
Whittaker: "Jij bent niet uitgenodigd. (lacht) Ik bedoel, als we weer op de set zijn, nodig ik iedereen uit!"
Tennant: "Ik vond het geweldig toen ik terug kwam om de Doctor weer te spelen, toen Matt er was. Het had ook gruwelijk vervelend kunnen zijn. Maar hij was zo verwelkomend en het was zo leuk om te doen. En natuurlijk weet ik al hoe moeilijk Jodie is om mee te werken, dus dat zou een uitdaging zijn."
Whittaker: (lacht)
Tennant: "Het is niet aan ons om over te beslissen. Maar we vinden het allemaal leuk om elkaar te zien en te spreken, dus het zou wel leuk zijn."
Uiteindelijk kan natuurlijk alles in de serie.

Lees ook: 'Doctor Who' nu alweer zonder hoofdrolspeelster?

In het verleden kwamen er al heel wat crossovers tussen verschillende Doctors en dat waren vaak de leukste afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-makers en Netflix weer aangeklaagd
Series / Nieuws

'Stranger Things'-makers en Netflix weer aangeklaagd

Er is weer iemand opgestaan die claimt dat Stranger Things van hem gejat is.

Netflix en de makers van Stranger Things worden wederom aangeklaagd. Netflix en bedenkers Ross en Matt Duffer worden door Irish Rover Entertainment voor het gerecht gesleept. Dat bedrijf claimt dat het idee voor de serie gestolen is van een scenario voor een ongeplande film met de titel Totem.

Het script was geschreven door Jeffrey Kennedy. De serie zou qua plot, personages, thema, dialoog, setting en sfeer en zelfs concept art overeen komen met Totem. In de zaak lezen we dat Aaron Sims nauw samenwerkte met Kennedy tijdens de ontwikkeling van het script, en vervolgens ingehuurd werd voor Stranger Things en daarvoor concept art ontwikkelde. Kennedy stelt dat hij het idee van Totem bedacht toen zijn vriend Clint Osthimer, een epilepticus, overleed.

Lees ook: 'Stranger Things' vindt nieuw castlid voor vierde seizoen!

Het verhaal
Osthimer en Kennedy zouden "tijdens hun jeugd constant te maken hebben gehad met de dreiging van Osthimers 'persoonlijke demon', epilepsie, die voor bliksemstormen in zijn hersenen zorgden. Die bliksemstormen of aanvallen stuurden hem naar een alternatieve bovennatuurlijke werkelijkheid waar de demon zich bevond."

Lees ook: 'Stranger Things'-einde nu al bekend

Het is nu aan de Amerikaanse rechter om te kijken wat die ermee wil doen. Netflix zegt in elk geval: "Mr. Kennedy komt al jaren met deze vergezochte samenzweringen, zelfs al heeft Neflix hem vaker heeft uitgelegd dat de Duffer Brothers nooit van hem of zijn ongepubliceerde gehoord hadden tot hij begon te dreigen hen aan te klagen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' brengt knallende actie in tweede seizoen
Series / Nieuws

'The Mandalorian' brengt knallende actie in tweede seizoen

Maak de borst maar nat want dat belooft wat voor de nieuwe reeks van de show.

Acteur Giancarlo Esposito is te zien als Moff Gideon in The Mandalorian. Hij was de voornaamste slechterik in de show, en belooft dat hij ook in het tweede seizoen het moeilijk gaat maken voor premiejager Dinn Djarin.

"Ik kreeg de kans om wat te praten met [maker] Jon Favreau," vertelde Esposito. "Ik heb nog niets van het tweede seizoen kunnen zien, maar het wordt een seizoen vol kracht. En ik denk dat Jon in zijn hoofd al zit bij het derde seizoen."

Lees ook: 'The Mandalorian' geeft prachtige muziekvideo vrij

Darksaber-gevechten
Er gaan zit nieuwe seizoen heel wat Darksaber-gevechten in de serie zitten. In het verleden vertelde Esposito namelijk nog dat hij tijdens de opnames heel wat van de props die gebruikt zijn kapot heeft gemaakt. Natuurlijk niet expres, maar omdat hij zo intens te werk ging.

Lees ook: 'The Mandalorian' heeft een opvallende cameo die we gemist hadden

The Mandalorian brengt in het tweede seizoen natuurlijk ook heel wat van Baby Yoda met zich mee. Wederom hebben heel wat verschillende krachten het op hem voorzien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gremlins: Secrets of the Mogwai' wordt anders
Series / Nieuws

'Gremlins: Secrets of the Mogwai' wordt anders

Heel anders dan de films, waarmee er nieuwe verhalen verteld gaan worden.

Gremlins: Secrets of the Mogwai zal heel anders zijn van de oorspronkelijke films in de franchise. Zo moet de serie het gaan doen zonder een van zijn pilaren: Howie Mandel die de stem van Gizmo verzorgde. Dat vertelt producent Tze Chun.

Gizmo zal nog altijd de voornaamste Mogwai zijn in de serie. Maar hij is echt niet de enige in deze serie en krijgt een heel nieuwe stemacteur. "Er zullen zeker kwaadaardige Mogwai in de serie zitten, maar meer dan dat kan ik denk ik niet zeggen," aldus Chun tegenover Geek Vibes Nations.

Lees ook: De legendarische film 'Gremlins' krijgt een serie!

Gremlins zijn groot
"We wilden vooral nog meer verhalen vertellen die zich afspelen in het Gremlins-universum. En de fans een plezier doen. Ondanks dat de films zowat veertig jaar oud zijn, leeft het nog echt. We hebben heel wat easter eggs en Gremlins-mythologie die de fans waarschijnlijk zullen bevredigen en ook nieuwe fans zullen binnenbrengen."

De serie moet qua gevoel gaan lijken op films van Pixar en Studio Ghibli, die een breed publiek weten te trekken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.