'Killing Eve' seizoen 4: Dit moet je weten

Dit moet je allemaal weten over het vierde seizoen van de gave serie van de BBC.

Jim Pedd, 26-07-2020 10:00

Dat er een vierde seizoen van Killing Eve zou komen, was al bevestigd nog voordat het derde seizoen te zien was. AMC Studios vond dat een zekerheid, gezien de grote hit die de serie bleek te zijn.
"Het heeft elke grote prijs gewonnen en is nu de snelst groeiende Amerikaanse televisieserie in zes jaar tijd," vertelde Sarah Barnett van AMC Studios daarover. "De reden achter het succes van deze serie ligt in de geweldige vrouwen die hem tot leven gebracht hebben."

Lees ook: Een zomer vol Detective Series bij de NPO!

Wie zijn te zien
Killing Eve zou Killing Eve niet zijn als we geen Jodie Comer te zien zouden krijgen als Villanelle en Sandra Oh als Eve. En we verwachten ook dat Carolyn (Fiona Shaw), Konstantin (Kim Bodnia), Geraldine (Gemma Whelan) en Hélène (Camille Cottin) weer te zien zijn.

Lees ook: Bekijk hier de nieuwe trailer voor 'Killing Eve'!

Wie maakt de boel
Elk seizoen wordt weer geschreven door een nieuwe vrouwelijke schrijver. Het eerste seizoen werd verzorgd door Phoebe Waller-Bridge. Daarna nam Emerald Fennell de boel over. Het derde seizoen werd vervolgens gemaakt door Suzanne Heathcote en het vierde seizoen zal gemaakt worden door Laura Neal.

Wanneer te zien?
Er zit gewoonlijk niet eens zo heel veel tijd tussen nieuwe seizoenen van de serie. Het eerste seizoen was op 8 april 2018 te zien, het tweede op 7 april 2019 en het derde op 12 april 2020. Maar het coronavirus zal er mogelijk voor zorgen dat het vierde seizoen lang op zich laat wachten.

Lees ook: Nu al duidelijke plannen voor seizoen 3 'Killing Eve'

Het verhaal
Van het vierde seizoen weten we verder dat het een risicovol seizoen moet worden. Het gaat "het verhaal nieuwe richtingen in nemen, en dus ook risico's nemen. Je kan niet gewoon hetzelfde nog eens doen," aldus Heathcote over het nieuwe seizoen.

Lees ook: 'Killing Eve' krijgt derde reeks!

Centraal blijft natuurlijk de band tussen Eve en Villanelle staan, die ook dit nieuwe seizoen weer om elkaar heen blijven dansen. Het stel blijft tot elkaar aangetrokken en de vraag is of er een moment komt waarop ze ook echt gelukkig zullen zijn samen.

Lees meer over: Killing Eve, BBC, Dit moet je weten

Populair nieuws

Laatste serienieuws

3 splinternieuwe films racen Netflix binnen

3 splinternieuwe films racen Netflix binnen

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie