search
'Game of Thrones'-spinoff zoekt mooiste Targaryen

'Game of Thrones'-spinoff zoekt mooiste Targaryen

Het was al een tijdje stil rond de nieuwe Game of Thrones-serie. Nu is er nieuws over de cast.

Bram de Groot
In 2019 werd Game of Thrones afgerond en werd ook de stekker uit de spinoff Bloodmoon getrokken. Positief was dat er wel werk gemaakt zou gaan worden van een andere spinoff: House of the Dragon.

En nu krijgen we te horen dat HBO zoekt naar de acteurs die Targaryen-personages moeten gaan spelen in de serie die zich focust op het begin en het einde van 'House Targaryen'. Er wordt gezocht naar twee vrouwelijke hoofdrolspelers.

Rhaenyra Targaryen en Alicent Hightower
De eerste zou Rhaenyra Targaryen - een van de mooiste vrouwen ooit in Westeros - zijn, voor een actrice van bijna 30 jaar. De tweede is Alicent Hightower en zij zou iets ouder zijn. Schrijver George R. R. Martin noemde deze personages in zijn eerdere boeken.

Rhaenyra Targaryen wilde ooit de troon van haar broer Aegon II overnemen in de oorlog met de titel Dance of Dragons. Alicent is haar stiefmoeder en zij heeft het niet zo op haar stiefdochter.

Lees ook: 'Game of Thrones: House of the Dragon': dit moet je weten

300 jaar voor GoT
De spinoff Game of Thrones: House of the Dragon speelt zich 300 jaar voor de originele serie af en wordt een origineel verhaal op basis van een idee van Martin en Ryan Condal. De laatste vormt samen met Miguel Sapochnik het team showrunners. Vermoedelijk in 2022 op HBO, met tien afleveringen.

Aanbevolen artikelen