'Game of Thrones: House of the Dragon': dit moet je weten

'House of the Dragon': dit moet je weten

HBO werkt druk aan deze spin-off van Game of Thrones en dat belooft wat!

Jim Pedd, 23 mei 2020 om 14:24

Na het einde van Game of Thrones bleek dat HBO werkte aan maar liefst vijf spin-offs. Een daarvan was The Long Night, dat na een pilot geannuleerd werd. Een serie die het wel haalde is House of the Dragon. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over die serie!
In 2018 publiceerde George R.R. Martin het eerste van twee geplande delen in de serie Fire and Blood. Die omschrijft de geschiedenis van de familie House Targaryen, beginnende met de verovering van Westeros door Aegon. Het is een geschiedenisboek, geschreven vanuit het perspectief van maesters.

Lees ook: Waarom heeft HBO totaal geen haast met de 'Game of Thrones'-prequel?

Veel materiaal
The Long Night werd geannuleerd omdat er te weinig materiaal was om mee te werken. We wisten maar een paar dingen van hoe de White Walkers Westeros voor het eerst binnenvielen. Dat probleem teisterde ook de makers van Game of Thrones, want nadat de serie de boeken had ingehaald, leverde de serie in kwaliteit in. Dat is bij deze serie heel anders, want nu hebben de makers een duidelijk verhaal waarmee ze kunnen werken.

Tien afleveringen
HBO heeft nog niet duidelijk gemaakt wat het plan is voor House of the Dragon. Wel weten we dat er meteen een eerste seizoen van tien afleveringen besteld is. De serie zal waarschijnlijk beginnen met de strijd van Aegon Targaryen om Westeros te veroveren. Daarbij gebruikte hij zijn draak Balerion the Black Dread, die de grootste draak ooit gezien in Westeros was.

Lees ook: Carice van Houten in de 'Game of Thrones'-prequel?

Met hem vochten ook zijn twee zussen, elk met een eigen draak: Vhagar en Meraxes. Aangezien draken cruciaal zijn voor de geschiedenis van de Targaryens, mag je er van uit gaan dat draken een grote rol spelen in deze prequelserie.

Geen bekende gezichten
Verwacht maar geen bekende gezichten in de serie. De boel begint 300 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. Dat betekent dat je geen bekende gezichten uit de eerste HBO-serie gaat zien. Wel mag je erop rekenen bekende huizen te zien, waaronder Stark, Baratheon en Lannister. Dat betekent dus wel dat je voorouders gaat zien van helden als Eddard Stark.

Lees ook: Eerste poster 'Game of Thrones: House of the Dragon'!

Dit zijn de makers
Miguel Sapochnik en Ryan Condal maken de serie. Sapochnik gaat ook een aantal afleveringen regisseren voor de serie. Hij maakte onder meer de gave aflevering Hardhome. Verder regisseerde hij ook Battle of the Bastards en The Winds of Winter. Ryan Condal zal meewerken als showrunner en is hoofdschrijver van de serie. Hij heeft geen geschiedenis met Game of Thrones.

Geen cast of premièredatum
Er is tot slot nog geen cast bekendgemaakt voor de serie. Ook weten we nog niet wanneer de boel te zien is. De kans lijkt groot dat de boel in 2022 te zien is, want daar mikt HBO op.

Lees meer over: Game of Thrones, House of the Dragon, HBO

Populair nieuws