search

Ons nieuws van dinsdag 21 juli 2020

RTL: "Scènes in 'Gooische Vrouwen' serie worden niet aangepast"
Series / Nieuws

RTL: "Scènes in 'Gooische Vrouwen' serie worden niet aangepast"

De RTL heeft aangegeven dat er geen fragmenten uit de serie 'Gooische vrouwen' geschrapt zullen worden...

Geoffrey Ketels
Eerder kondigde de RTL aan verschillende fragmenten uit de film Gooische Vrouwen 2 te gaan schrappen vanwege stereotyperingen. Nu heeft de RTL echter bevestigd dat deze lijn niet zal worden doorgetrokken naar de gelijknamige serie.

Videoland abonnees zullen wel moeten vaststellen dat er bij alle afleveringen een waarschuwing wordt geplaatst. Deze waarschuwing maakt duidelijk dat de comedyserie stereotypen bevat. In een reactie heeft de RTL het volgende op haar website geplaatst:

"In het merendeel van de gevallen worden stereotypen niet ingezet vanuit racistische of discriminerende motieven. Dit gezegd zijnde kan het veelvuldig gebruik er van wel bijdragen tot het ontstaan en in stand houden van vooroordelen over mensen die over deze eigenschappen of kenmerken beschikken. Omwille van deze reden willen we kijkers wijzen op de mogelijks bewuste evenals onbewuste effecten die stereotypering met zich mee kan brengen".

Racisme
Eerder had RTL onder meer aan Nu.nl reeds laten weten dat de aanpassingen in de tweede film van Gooische Vrouwen gedaan zouden worden als gevolg van de huidige discussie in het medialandschap over racisme. Verschillende scènes zou de RTL als ongepast hebben bestempeld waardoor ze de keuze heeft gemaakt om ze te schrappen. Het zou in totaal gaan om toch zo'n slordige acht verschillende fragmenten die uit de film zouden worden geschrapt.

Gisteren liet ook de Belgische omroep reeds optekenen dat het oude series opnieuw gaat screenen om mogelijke racistische fragmenten te schrappen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix stelt nieuwe cast voor vierde seizoen van 'Élite' voor
Series / Nieuws

Netflix stelt nieuwe cast voor vierde seizoen van 'Élite' voor

In het vierde seizoen duiken een behoorlijk aantal nieuwe namen op...

Geoffrey Ketels
Eerder raakte reeds bekend dat de cast voor het vierde seizoen van de serie Élite grondig door elkaar zou worden geschud. Netflix stelt alvast de nieuwe namen voor het vierde seizoen aan je voor.

In eerste instantie keren er voor het vierde seizoen uiteraard ook tal van bekende gezichten terug. Het gaat hierbij niet alleen om Arón Piper en Georgina Amorós, maar ook om Itzan Escamilla, Omar Ayuso en Claudia Salas. Ook terug van de partij in het vierde seizoen is Miguel Bernardeau die in de serie in de huid kruipt van Gúzman. Enkele nieuwe leden die aan de cast zijn toegevoegd zijn Pol Granch, Carla Dí­az, Manu Rios Fernandez en Martina Cariddi.

Flashbacks?
De volledige cast voor het vierde seizoen werd door Netflix voorgesteld door middel van een foto die werd gedeeld op Instagram. In de finale aflevering van het derde seizoen werd door middel van een vooruitblik reeds duidelijk hoe de groep begon aan een nieuw schooljaar. De vraag is echter of het vierde seizoen daar meteen op zal aansluiten of er bijvoorbeeld zal worden gewerkt met flashbacks.

Verdere details ontbreken voorlopig eigenlijk nog voor wat het vierde seizoen van Élite betreft. Ook wanneer we dit vierde deel mogen verwachten is vooralsnog nog niet bekend. Wellicht zal de lancering sowieso, niet in het minst als gevolg van de Corona-uitbraak nog wel even op zich laten wachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt 'Falcon and the Winter Soldier' een Ronin-link?
Series / Nieuws

Krijgt 'Falcon and the Winter Soldier' een Ronin-link?

De eerste Marvel-serie heeft mogelijk een link met gebeurtenissen in het begin van Avengers: Endgame.

De eerste phase van het Marvel Cinematic Universe is op het witte doek grotendeels afgerond, maar op Disney+ gaat deze nog wel even verder. Nu blijkt dat The Falcon and the Winter Soldier hoogstwaarschijnlijk iets meer laat zien van de Yakuza die te zien waren in Avengers: Endgame.

Op de IMDb staan namelijk de acteurs Kawui Joa en Leon Ngo vermeld als respectievelijk een "yakuza gang member" en een "yakuza bike rider". Dit zou erop kunnen wijzen dat we iets te zien krijgen over het onderonsje tussen Hawkeye / Ronin en de Yakuza in Endgame.

Ook U.S. Agent
Overigens krijgen we in The Falcon and the Winter Soldier ook veel nieuwe zaken te zien. Zo wordt John Walker a.k.a. U.S. Agent geïntroduceerd, gespeeld door Wyatt Russell. Ook wordt er gedacht dat in deze eerste Disney+ serie van Marvel Studios mutanten worden getoond.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-spinoff zoekt mooiste Targaryen
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-spinoff zoekt mooiste Targaryen

Het was al een tijdje stil rond de nieuwe Game of Thrones-serie. Nu is er nieuws over de cast.

In 2019 werd Game of Thrones afgerond en werd ook de stekker uit de spinoff Bloodmoon getrokken. Positief was dat er wel werk gemaakt zou gaan worden van een andere spinoff: House of the Dragon.

En nu krijgen we te horen dat HBO zoekt naar de acteurs die Targaryen-personages moeten gaan spelen in de serie die zich focust op het begin en het einde van 'House Targaryen'. Er wordt gezocht naar twee vrouwelijke hoofdrolspelers.

Rhaenyra Targaryen en Alicent Hightower
De eerste zou Rhaenyra Targaryen - een van de mooiste vrouwen ooit in Westeros - zijn, voor een actrice van bijna 30 jaar. De tweede is Alicent Hightower en zij zou iets ouder zijn. Schrijver George R. R. Martin noemde deze personages in zijn eerdere boeken.

Rhaenyra Targaryen wilde ooit de troon van haar broer Aegon II overnemen in de oorlog met de titel Dance of Dragons. Alicent is haar stiefmoeder en zij heeft het niet zo op haar stiefdochter.

Lees ook: 'Game of Thrones: House of the Dragon': dit moet je weten

300 jaar voor GoT
De spinoff Game of Thrones: House of the Dragon speelt zich 300 jaar voor de originele serie af en wordt een origineel verhaal op basis van een idee van Martin en Ryan Condal. De laatste vormt samen met Miguel Sapochnik het team showrunners. Vermoedelijk in 2022 op HBO, met tien afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keanu Reeves, Idris Elba en meer in een nieuwe HBO-serie 'A World of Calm'
Series / Nieuws

Keanu Reeves, Idris Elba en meer in een nieuwe HBO-serie 'A World of Calm'

Laat je ziel tot rust komen met Keanu Reeves, Idris Elba en Oscar Isaac.

HBO Max heeft aangekondigd een nieuwe serie te ontwikkelen op basis van de ontspanningsapp 'Calm'. Zoals de naam al doet vermoeden, zou hij je moeten ontspannen.

De serie krijgt de titel A World of Calm en de tien afleveringen bestaan uit korte verhalen van 30 minuten elk. Deze verhalen worden aangevuld met "hypnotiserende beelden".

HBO heeft 'Nutopia' ingeschakeld om de serie te produceren. Ze zijn hetzelfde team achter One Strange Rock en The World according to Jeff Goldblum van Disney+.

Enkele betrokken acteurs zijn Mahershala Ali, Idris Elba, Oscar Isaac, Nicole Kidman, Zoë Kravitz, Lucy Liu, Cillian Murphy en Keanu Reeves.

Jennifer O'Connell van HBO Max vertelt in een verklaring:
"Met de aanzienlijke hoeveelheid stress en chaos die we allemaal ervaren in deze bijzonder uitdagende tijd, kunnen we allemaal een beetje ontspanning gebruiken, en 'A World of Calm' is hier om te helpen."

De serie is volledig gemaakt tijdens quarantaine met hulp van bekende cinematografen en filmmakers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gloednieuwe series in augustus op NPO Start!
Series / Nieuws

Gloednieuwe series in augustus op NPO Start!

Een gloednieuwe actie-serie en een langverwacht tweede seizoen, het wordt een mooie tv-zomer!

In de maand augustus is de gloednieuwe serie Commando's te zien op de NPO. Dit is een Nederlandse thrillerserie die zich afspeelt in Zuid-Afrika. Daarnaast begint het tweede seizoen van De Geniale Vriendin en de thrillerserie Box 21.

Commando's
Thrillerserie, AVROTROS

Zinderende actie-thriller met o.a. Werner Kolf, Teun Kuilboer, Egbert-Jan Weeber en Bilal Wahib. Oud-commando John de Koning, die getraumatiseerd is door een mislukte missie in Nigeria, wordt geconfronteerd met een moordenaar die zijn voormalige strijdmakkers probeert te elimineren. Hij gaat het gevecht aan, maar belandt in een oorlog waarin hij zijn maten, zijn gezin en zichzelf dreigt te verliezen.

Het hele seizoen is vanaf 30 augustus te zien op NPO Plus. Vanaf dan ook wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start.

De Geniale Vriendin
Dramaserie, Seizoen 2, VPRO

Na de ontmoeting tussen de meisjes op jonge leeftijd in het eerste seizoen, worden de twee vanaf hun zestiende tot halverwege hun turbulente twintiger jaren gevolgd in seizoen 2. De tegenpolen Lila en Elena zijn inmiddels jong-volwassen vrouwen. Lila is net getrouwd, maar verliest zichzelf in haar huwelijk. Elena is een voorbeeldige studente, maar niet gelukkig. Als de twee hun jeugdvriend Nino Sarratore ontmoeten, komt hun vriendschap onder druk te staan.

Het hele seizoen vanaf 7 augustus te zien op NPO Plus. Vanaf 28 augustus wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start.

Box 21
Thrillerserie, KRO-NCRV

Mensenhandel in Roemenië en zware criminaliteit in de Zweedse onderwereld komen samen in deze Scandinavische thrillerserie. Lidia, een jonge serveerster uit Roemenië, wordt onder valse voorwendselen naar Zweden gelokt en gedwongen tot prostitutie. In een ander deel van Stockholm wordt het leven van politieagent Ewert Grens overhoop gegooid door de gevaarlijke crimineel Jochum Lang. Terwijl Ewert jacht maakt op Jochum, probeert Lidia haar vrijheid te herwinnen. Al snel kruisen hun paden en beginnen de grenzen tussen dader en slachtoffer te vervagen.

Het hele seizoen is vanaf 14 augustus te zien op NPO Plus. Vanaf 15 augustus wekelijks op NPO 3 en NPO Start.

En verder:
Grantchester 5
Britse detective, KRO-NCRV
Seizoen 5 is vanaf 21 augustus te zien op NPO Plus. Vanaf 5 september op NPO 2 en NPO Start. Seizoenen 1 t/m 4 zijn al te zien op NPO Plus.

Line of Duty 5
Britse detective, KRO-NCRV
Seizoen 5 is vanaf 28 augustus te zien op NPO Plus. Vanaf 29 augustus te zien op NPO 2 en NPO Start. Seizoenen 1 t/m 4 zijn al te zien op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Last Airbender' breekt een bizar Netflix-record
Series / Nieuws

'Avatar: The Last Airbender' breekt een bizar Netflix-record

Heel erg knap voor een serie die al meer dan vijftien jaar oud is, om dit te doen.

De animatieserie Avatar: The Last Airbender breekt een record op Netflix in de Verenigde Staten. Op 15 mei debuteerde de serie van Nickelodeon op de streamingdienst en wist deze al snel een plek in de top 10 best bekeken series te veroveren.

Dat is behoorlijk knap voor een serie die in 2005 uitgebracht werd. En nu breekt de show nog een record. De serie is namelijk het langste van alle series op Netflix in de top 10 te zien geweest. Eerder was het record in handen van Ozark dat 57 dagen in de top tien stond. En het is echt heel knap als je je bedenkt dat Tiger King met 50 dagen de nummer drie is, Love is Blind met 39 dagen de nummer vier en 13 Reasons Why hekkensluiter van de top vijf met 27 dagen.

Lees ook: 'Avatar The Last Airbender': hoe de Avatar ontstond

Nostalgie naar Avatar
Fans keken natuurlijk al lang uit naar het debut van de serie op Netflix. De show zorgt voor heel wat nostalgische gevoelens, wat het succes goed kan verklaren. De serie is bovendien erg knap gemaakt met een verhaal dat je goed weet te boeien en heel wat twists heeft.

Lees ook: Interessante theorie verklaart veel over 'Avatar: The Last Airbender'

Centraal staat Aang, een jongetje dat alle elementen kan beheersen en dat moet leren om de dictatoriale koning van de vuurnatie te verslaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fikse tegenslag voor fans van 'Hawkeye'
Series / Nieuws

Fikse tegenslag voor fans van 'Hawkeye'

Helaas is Hailee Steinfeld niet meer de voornaamste kandidaat voor de hoofdrol in de serie.

Actrice Hailee Steinfeld is niet de running voor de rol van Kate Bishop in Disney-serie Hawkeye. Lang was zij een van de voornaamste favorieten, maar dat feest gaat niet meer door.

Dat vertelt Derek Cornell, die vaker goed zit met dit soort geruchten, op zijn Twitter-account. Volgens hem is de actrice al een behoorlijk lange tijd niet meer in gesprek voor de rol. Waarom precies is niet duidelijk.

Lees ook: Marvels 'Hawkeye': Dit moet je weten

Kate Bishop
In de comics is Kate Bishop de dochter van een zakenman die zich bezighoudt met het sluiten van illegale deals. Nadat ze in Central Park aangevallen wordt door iemand, neemt ze het op zichzelf om martial arts te leren om te voorkomen dat iemand haar ooit nog iets aan kan doen. Als Clint Barton doodgewaand wordt, neemt ze zijn schuilnaam Hawkeye over.

Lees ook: 'Hawkeye' bevat een wel heel interessant personage

De twee waren samen te zien in de Hawkeye-comics van Matt Fraction en David Aja en dat zou voor de televisieserie de voornaamste inspiratiebron zijn. Dan gaan we zien hoe Hawkeye Kate Bishop opleidt om hem op te volgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Obi-Wan Kenobi' van Disney+ toont ook de Clone Wars
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi' van Disney+ toont ook de Clone Wars

Dat verklaart ook meteen waarom Anakin Skywalker terug kan keren in de serie.

Het werk aan de serie rond Obi-Wan Kenobi zou hervat zijn. De serie op Disney+ schijnt niet alleen een rol te hebben voor Hayden Christensen als Anakin Skywalker, maar ook voor niemand minder dan Ahsoka Tano.

De fansite Kessel Run Transmissions stelt dat de serie heel wat flashbacks gaat omvatten. Die moeten ons meer inzicht geven in de Clone Wars. Dat verklaart ook meteen waarom Christensen terug zal keren als Anakin Skywalker en niet als Darth Vader.

Lees ook: Wat maakt Obi-Wan Kenobi-serie anders dan 'The Mandalorian'?

Clone Wars
De site schrijft het volgende: "toen vorig jaar de Obi-Wan Kenobi serie officieel werd aangekondigd, vertelde mijn bron me twee dingen. Het eerste was dat Ahsoka gecast zou worden in The Mandalorian en het tweede is dat er Clone Wars-flashbacks zouden zitten in Kenobi."

Lees ook: Ewan McGregor is helemaal klaar voor nieuwe 'Obi-Wan Kenobi'-serie

Dat laatste wordt nu dus naar buiten gebracht. Wat die flashbacks precies zullen omvatten is niet duidelijk. We kan het wat context geven voor het trauma dat Kenobi heeft als we hem weer zien in de serie, na jaren in de Clone Wars aan de frontlinie gevochten te hebben en vervolgens de genocide op zijn volk de Jedi te hebben gezien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Disney+ stelt ook 'WandaVision' flink uit'
Series / Nieuws

'Disney+ stelt ook 'WandaVision' flink uit'

Het gerucht gaat dat deze release niet voor de lente van 2021 meer gaat komen.

Ook Marvel-serie WandaVision komt behoorlijk wat later uit dan oorspronkelijk het plan is. The Hollywood Reporter stelt dat de release van die serie uitgesteld is naar op zijn minst de lente van 2021.

Marvel noch Disney hebben dat nieuws tot nu toe bevestigd. Eerder leek het erop dat die serie gewoon dit jaar te zien zou zijn maar we horen steeds meer geluiden dat dit echt niet gaat lukken. Dat komt mede door het feit dat de productie nog niet afgerond is.

Lees ook: Marvel-serie 'WandaVision' krijgt mogelijk meer afleveringen

WandaVision uitgesteld
De serie wordt omschreven als een mengeling tussen een klassieke sitcom en de actie die we kennen van het Marvel Cinematic Universe. Wanda Maximoff en Vision leiden een leven vol geluk en plezier in de suburbs. Ze beginnen op een gegeven moment te vermoeden dat niet alles is wat ze denken.

Lees ook: 'WandaVision'-actrice zit vol lof

WandaVision telt zes afleveringen en is geregisseerd door Matt Shakman. Jac Schaeffer is de voornaamste schrijver van de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Umbrella Academy': Dit is de bizarre schurk
Series / Nieuws

'The Umbrella Academy': Dit is de bizarre schurk

De slechterik van dit tweede seizoen is echt totaal bizar en heel nieuw.

Niet alle fans van The Umbrella Academy waren blij dat Leonard Peabody uiteindelijk niet verwerd tot The Conductor. Gelukkig brengt het tweede seizoen van de Netflix-serie ons een heel authentieke schurk in het tweede seizoen.

Die schurk zagen we al in de eerste trailer die werd vrijgegeven voor het nieuwe seizoen. We zagen namelijk Carmichael als voornaamste schurk en grote tegenstander van de groep. Maar wie is hij?

Lees ook: Nieuwe trailer Netflix-serie 'The Umbrella Academy' seizoen 2!

Een goudvis
Carmichael is een vrij bizarre schurk. Hij is namelijk een goudvis in een vissenkom die vastzit aan een mensenlichaam. Dat geeft een behoorlijk vreemde visual, vooral voor een superschurk als deze. Carmichael is in de comics overigens het hoofd van de Commission (of Temps Aeternalis) en verantwoordelijk voor de vele jaren waarin Five moest werken als moordenaar.

Lees ook: 'The Umbrella Academy' lijkt theorie te bevestigen

Het wordt dus een behoorlijk authentieke keuze in het tweede seizoen om deze schurk in volle glorie naar ons te brengen. We zien een heel nieuwe schurk die er precies zo uit ziet als in de comics van Gabriel Ba.

Het tweede seizoen van de Netflix-serie is vanaf 31 juli te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.