Alle namen van 'The Walking Dead' voor zombies

Het zijn er echt heel erg veel en een specifieke benaming ontbreekt natuurlijk overduidelijk.

Jim Pedd, 30-07-2020 07:02

Het mag dan wel een zombieserie zijn, maar in de hele Walking Dead-franchise heb je het woord zombie nog niet gehoord. Personages gebruiken heel andere namen voor de monsters die beroemd zijn gemaakt door George A. Romero.
"Zombies zijn heel populair. En wij wilden juist die notie vermijden, dat gevoel van 'Hey, waarom schiet dat personage die zombie niet gewoon door z'n kop want dat heb ik in al die films gezien'. Het voelde een beetje alsof het vermijden van dat woord ervoor zou zorgen dat we ons konden onderscheiden daarvan," aldus bedenker Robert Kirkman over het vermijden van het woord zombie.

Lees ook: Wanneer verschijnen de drie 'The Walking Dead'-series?

Andere namen
In de franchises zijn er tot nu toe heel wat verschillende woorden gebruikt om zombies aan te duiden. Vaak worden ze walkers genoemd. Maar er zijn ook termen om ze te onderscheiden. Floaters zijn bijvoorbeeld opgezwollen doordat ze lange tijd in het water lagen. En swimmers of bobbers duiden zombies in het water aan.

Er zijn ook andere namen, zoals biters, skin-eaters, deadies, rotters en dead heads, die refereren naar het dode vlees. Ook zijn ze vaak geeks en creepers genoemd. Maar we kennen ook namen als lame brains, lab rats, meat puppets, the infected, rotters en de Whisperers noemen ze guardians.

Lees ook: Zonder Negan is 'The Walking Dead' geen zak aan

Natuurlijk is dit nog lang niet alles. Wat denk je van lurkers, roamers, monsters, dead ones, wanderers, cold bodies en the wasters? Of groaners, the passed en the dead. Ook worden ze wel eens skin bags genoemd. Tot slot hebben we ook nog empties gehoord.

Bron: SR

Lees meer over: The Walking Dead, Zombie, Walker, Robert Kirkman, AMC

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Start 'Wednesday' seizoen
2

Start 'Wednesday' seizoen 2

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix