search
'The Witcher' krijgt van Netflix een prequelserie: 'The Witcher: Blood Origin'
Series / Nieuws

'The Witcher' krijgt van Netflix een prequelserie: 'The Witcher: Blood Origin'

Netflix werkt aan een live action prequelserie voor de successerie The Witcher. Check de details.

Na het succes van het eerste seizoen van The Witcher werkt Netflix niet alleen aan het tweede seizoen en de animatieserie The Witcher: Nightmare of the Wolf, maar ook aan een live action prequelserie! En die gaat The Witcher: Blood Origins heten.

Blood Origin van showrunner Declan de Barra vertelt een verhaal dat verloren is gegaan in de tijd en dat zich afspeelt in de elfenwereld, 1.200 jaar voor The Witcher. Blood Origin gaat over het ontstaan van de allereerste Witcher en de verschillende gebeurtenissen die leiden tot de samensmelting van de werelden van monsters, mensen en elfen.

Hoe was de Elfenwereld?
De Barra over de serie: "Als levenslange fan van fantasie ben ik zeer enthousiast om het verhaal The Witcher: Blood Origin te vertellen. Sinds ik de boeken van The Witcher voor het eerst las, brandde er een vraag in mijn hoofd: hoe was de Elfenwereld echt vóór de catastrofale komst van de mensen?"

"The Witcher: Blood Origin vertelt het verhaal van de Elven-beschaving vóór de val en onthult vooral de vergeten geschiedenis van de allereerste Witcher." aldus De Barra in het persbericht.

Nieuwe personages en meer
Uitvoerend producent Lauren Schmidt Hissrich zegt dat de fans nieuwe personages te zien krijgen in een "origineel verhaal dat de magische, mythische wereld nog meer zal verrijken."

Schrijver Andrzej Sapkowski is zeer blij met de komst van de prequel. "Het is opwindend dat de wereld van Witcher - zoals gepland in het begin - uitbreidt. Ik hoop dat het meer fans naar de wereld van mijn boeken zal brengen," aldus Sapkowski.

Seizoen 2 van The Witcher
Je zult wel een tijdje moeten wachten op The Witcher: Blood Origins. De opnames voor het tweede seizoen van The Witcher met Henry Cavill worden waarschijnlijk pas in 2021 afgerond en het seizoen zal waarschijnlijk niet eerder debuteren dan eind 2021.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen