search

Ons nieuws van maandag 27 juli 2020

'Riverdale'-actrice verwacht eerste kindje
Series / Celebrity

'Riverdale'-actrice verwacht eerste kindje

De actrice heeft het nieuws zelf bekend gemaakt via social media...

Geoffrey Ketels
Actrice Vanessa Morgan, in het bijzonder bekend van de serie Riverdale is zwanger! De actrice verwacht haar eerste kindje in januari.

Het was Morgan zelf die via Instagram enkele filmpjes evenals een tekst de wereld instuurde die het blijde nieuws bekend maakte. De verschillende video's maken duidelijk dat ze samen met haar echtgenoot Michael Kopech een kindje verwacht.

Lees ook: Opvallend: Deze 'Riverdale'-actrice verlaat de serie dan tóch niet!

Twijfels
In de tekst die Morgan op Instagram plaatste staat onder meer het volgende te lezen; "Ik had toch de nodige twijfels over het feit of ik dit deel van mijn leven wel of niet geheim zou moeten houden. Ik ben er mij echter van bewust dat mensen uiteindelijk toch foto's zouden zien verschijnen van mijn buik. Ik wilde dan ook toch liever dat jullie het nieuws van mij zelf zouden horen. Ik ben bijzonder blij om bekend te kunnen maken dat ik in januari moet bevallen van een kleine jongen."

Vorige maand kwam de actrice ook al in het nieuws toen ze een schop uitdeelde richting de schrijvers van de serie Riverdale. Toen verklaarde ze zonder meer via Twitter dat ze het zat is dat zwarte mensen steeds op een negatieve manier worden neergezet in series en films.

Lees ook: Riverdale-acteurs valselijk beschuldigd van seksueel misbruik
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' krijgt van Netflix een prequelserie: 'The Witcher: Blood Origin'
Series / Nieuws

'The Witcher' krijgt van Netflix een prequelserie: 'The Witcher: Blood Origin'

Netflix werkt aan een live action prequelserie voor de successerie The Witcher. Check de details.

Na het succes van het eerste seizoen van The Witcher werkt Netflix niet alleen aan het tweede seizoen en de animatieserie The Witcher: Nightmare of the Wolf, maar ook aan een live action prequelserie! En die gaat The Witcher: Blood Origins heten.

Blood Origin van showrunner Declan de Barra vertelt een verhaal dat verloren is gegaan in de tijd en dat zich afspeelt in de elfenwereld, 1.200 jaar voor The Witcher. Blood Origin gaat over het ontstaan van de allereerste Witcher en de verschillende gebeurtenissen die leiden tot de samensmelting van de werelden van monsters, mensen en elfen.

Hoe was de Elfenwereld?
De Barra over de serie: "Als levenslange fan van fantasie ben ik zeer enthousiast om het verhaal The Witcher: Blood Origin te vertellen. Sinds ik de boeken van The Witcher voor het eerst las, brandde er een vraag in mijn hoofd: hoe was de Elfenwereld echt vóór de catastrofale komst van de mensen?"

"The Witcher: Blood Origin vertelt het verhaal van de Elven-beschaving vóór de val en onthult vooral de vergeten geschiedenis van de allereerste Witcher." aldus De Barra in het persbericht.

Nieuwe personages en meer
Uitvoerend producent Lauren Schmidt Hissrich zegt dat de fans nieuwe personages te zien krijgen in een "origineel verhaal dat de magische, mythische wereld nog meer zal verrijken."

Schrijver Andrzej Sapkowski is zeer blij met de komst van de prequel. "Het is opwindend dat de wereld van Witcher - zoals gepland in het begin - uitbreidt. Ik hoop dat het meer fans naar de wereld van mijn boeken zal brengen," aldus Sapkowski.

Seizoen 2 van The Witcher
Je zult wel een tijdje moeten wachten op The Witcher: Blood Origins. De opnames voor het tweede seizoen van The Witcher met Henry Cavill worden waarschijnlijk pas in 2021 afgerond en het seizoen zal waarschijnlijk niet eerder debuteren dan eind 2021.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zonder Negan is 'The Walking Dead' geen zak aan
Series / Nieuws

Zonder Negan is 'The Walking Dead' geen zak aan

Jeffrey Dean Morgan weet het zeker: haal Negan uit The Walking Dead en de serie stelt niets meer voor.

Tot en met seizoen zes waren de kijkcijfers van The Walking Dead bovennatuurlijk sterk, maar daarna daalde het aantal fans snel. Toch verscheen vanaf het einde van seizoen zes één van de opvallendste personages: Negan!

De schurk van Jeffrey Dean Morgan weet de helden in de serie doorlopend bezig te houden. Het is dan ook niet vreemd dat de acteur vindt dat de serie "saai" zou zijn zonder zijn Negan.

Geen zak aan zonder Negan
Tijdens de Comic-Con@Home-panel van The Walking Dead werd gevraagd wat er zou zijn gebeurd als Negan wél door Rick en Michonne was gedood aan het einde van seizoen acht. Content-baas Scott M. Gimple gaf een wat uitgebreider antwoord: "De conflicten tussen de gemeenschappen zouden in seizoen 9 waarschijnlijk intenser zijn geweest."

Lees ook: Negan versus Maggie in 'The Walking Dead' seizoen 11

De rol van Negan is voorlopig niet uitgespeeld. Naar verwachting keert hij in seizoen 11 terug en daarin zal hij recht tegenover Maggie (Lauren Cohan) komen te staan. Maar dat seizoen debuteert waarschijnlijk niet eerder dan oktober 2021.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wynonna Earp is terug in seizoen 4-trailer
Series / Trailer

Wynonna Earp is terug in seizoen 4-trailer

Wynonna Earp keert binnenkort terug voor het vierde seizoen en nu zie je de trailer voor de bovennatuurlijke western/horrorserie.

In 2017 werd de serie Wynonna Earp door Variety-reporter Maureen Ryan uitgeroepen tot één van de beste tv-show van het jaar. De bovennatuurlijke western/horrorserie van zender Syfy startte in 2016 en in 2018 werd het derde seizoen afgerond. Nu is seizoen 4 gestart!

Tijdens Comic-Con@Home verscheen er een preview van drie minuten voor de eerste aflevering die gisteren op Syfy werd uitgezonden. De beelden starten daar waar seizoen drie stopte. Wynonna, gespeeld door Melanie Scrofano, bereidt zich voor en verzamelt de nodige wapens om te proberen haar zus te redden.Niet de openingsscène
De beelden die je hierboven zag, zijn overigens niet de openingsscène. Dit beloofde producent Emily Andras tijdens de panel. Het is een wonder dat het vierde seizoen verschijnt. Lange tijd leek het erop dat er geen geldschieters waren om door te gaan met de serie.

Lees ook: Bovennatuurlijke horrorserie 'Wynonna Earp' krijgt een vierde seizoen

De campagne 'Fight For Wynonna' zorgde er uiteindelijk voor dat toch de handen op elkaar kwamen voor een volgend avontuur voor Wynonna Earp. De eerste aflevering van S4 heet "On the Road Again" en de komende twee afleveringen dragen de titels "Friends in Low Places" en "Look at Them Beans".
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterieuze clip uit 'Lovecraft Country' van HBO
Series / Video/clip/featurette

Mysterieuze clip uit 'Lovecraft Country' van HBO

Wordt dit dé nieuwe serie voor HBO nadat de zender verleden jaar afscheid nam van Game of Thrones?

Afgelopen maanden zagen we al een aantal trailers voor de horrorserie Lovecraft Country van de zender HBO. Deze nieuwe grote productie zou zomaar eens een belangrijke serie kunnen worden voor aankomende jaren. De eerste beelden zien er in ieder geval goed uit.

Tijden Comic-Con@Home is er een preview-clip verschenen en deze bewijst dat de serie meer is dan een serie over de mysterieuze monsters die we eerder zagen. Het lijkt erop dat het ook een soort van ontdekkings-/avonturenserie is. Check de beelden hieronder maar.Middenin een racistisch Amerika
Het verhaal van Lovecraft Country volgt drie mensen die op zoek zijn de verdwenen ouders van één van hen, Atticus Black gespeeld door Jonathan Majors. Samen met zijn vriendin Letitia (Jurnee Smollett-Bell) en zijn oom George (Courtney B. Vance) reist hij door het racistische Amerika van de jaren 50.

Lees ook: Enge monsters in trailer HBO-horrorserie 'Lovecraft Country'

Vanaf 16 augustus is het tiendelige Lovecraft Country, gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2016 van Matt Ruff, van producenten Misha Green, J. J. Abrams en Jordan Peele te zien op HBO! Hieronder ook een affiche.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Groot, bruut Daryl-moment in finale 'The Walking Dead'!
Series / Nieuws

Groot, bruut Daryl-moment in finale 'The Walking Dead'!

Norman Reedus teast een groot, bruut Daryl-moment in de afronding van seizoen 10.

Uiteraard gaat Daryl Dixon een belangrijke rol spelen in de "afrondende aflevering" van seizoen 10 van The Walking Dead. Deze verschijnt begin oktober op AMC en in "A Certain Doom" zien we hoe de helden dealen met de enorme lading zombies die het op hen gemunt hebben.

Tijdens Comic-Con@Home kwam uiteraard ook acteur Norman Reedus aan het woord. Comicbook.com vroeg hem of zijn personage wat van zich laat zien. "Ik hoop het, want het is leuk om te doen. Ik hoop dat ze me gave dingen voor me blijven schrijven om te doen," aldus Reedus.

Lees ook: Seizoen 10 van 'The Walking Dead' verlengd met 6 afleveringen!

Groot, bruut Daryl-moment
"Er is iets in de finale dat erg bazooka-achtig is, als dat wordt uitgezonden," teaste Reedus over de finale van dit seizoen. "Dus dat was een leuk moment."

Lees ook: Wanneer verschijnen de drie 'The Walking Dead'-series?

Het zestiende aflevering verschijnt 4 oktober op AMC en in het eerste half jaar verschijnen zes extra seizoen 10-afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Videoland kwam met heel veel nieuwe series
Series / Streaming-diensten

Videoland kwam met heel veel nieuwe series

Waaronder Baywatch, maar er is nog veel meer nieuw materiaal deze week.

Wat is er afgelopen week allemaal nieuw aan series verschenen op Videoland? Toch behoorlijk wat! Vandaag vertellen je welke series dat er allemaal zijn.

Wildest Survival (2 seizoenen): We reizen naar plekken over de hele wereld en kijken naar het verbazingwekkende gedrag dat verschillende wilde diersoorten zichzelf hebben aangeleerd om te overleven, voedsel te zoeken, een partner te vinden en soms zelfs om wraak te nemen.
Ex on the Beach US (3 seizoenen): Je hoeft je deze zomer niet te vervelen want na MTV's Ex On The Beach Double Dutch kan je nu ook kijken naar MTV's Ex On The Beach USA Seizoen 3! Laat die exen maar komen.
EasyJet: Inside the Cockpit (2 seizoenen): We volgen easyJet-piloten in spe tijdens hun opleiding. We kijken mee met trainingen en zien hoe ze het ervan afbrengen tijdens hun eerste werkdag als echte easyJet-piloot. Het besturen van een Airbus is vaak een koud kunstje, maar hoe gaan ze om met de tientallen vermoeide, vertraagde en gefrustreerde reizigers?
De Bachelorette (1 seizoen): Romantische dates onder de Zuid-Afrikaanse zon: het lijkt wel een sprookje. Achttien vrijgezelle mannen proberen het hart van influencer Gaby Blaaser voor zich te winnen. Gaat ze haar ware liefde vinden?
Videoland Viewing Party: De Bachelorette (1 seizoen): Voor wie niet genoeg kan krijgen van het romantische datingprogramma De Bachelorette! Monica Geuze of Rijk Hofman ontvangt iedere week een andere bekende fan in de Viewing Party. Samen bekijken ze de aflevering en bespreken ze de hoogte- en dieptepunten, natuurlijk voorzien van hun ongezouten mening. Ook doen ze voorspellingen over het vervolg van het seizoen aan de hand van het bord.
Baywatch (3 seizoenen): Baywatch gaat over de strandwachten van Malibu in Californië. Onder leiding van Mitch Buchannon krijgen de strandwachten regelmatig te maken met levensbedreigende situaties, waarbij ze bloedstollende reddingsacties uitvoeren. Ook in hun privélevens gaat het er soms enerverend aan toe.
Louie & Yoko (1 seizoen): De superhandige Louie bouwt samen met Yoko alles wat hun vrienden nodig hebben. Of het nou een brug is, een skilift, een windturbine of een raket: geen enkel probleem! Met een magische gereedschapskist kunnen Louie en Yoko álles maken! En ze laten jou zien hoe het moet.
Moka's Fantastische Avonturen (1 seizoen): De jonge krokodil Moka gaat samen met de moedige neushoorn Cherry op ontdekkingsreis in zijn koninkrijk. Moka is heel nieuwsgierig en impulsief, en daarom komen ze regelmatig in de problemen.


Nieuwe afleveringen
Die verschenen van deze series:

Postcode Loterij Eén tegen 50 (S01E03): In het twintigste seizoen van dit quizprogramma, een speciale coronaproof-versie, neemt één kandidaat het op tegen 50 tegenkandidaten. Tijdens het programma wordt ook de straatprijs van de Postcode Loterij uitgereikt.
De Ambassade (S01E04): De consuls en ambassadeurs komen meteen al in actie om landgenoten in alle uithoeken van de wereld uit de nood te helpen. Van verloren papieren tot huwelijksaanvragen: de problemen zijn zeer divers.
Britain's Got Talent (S13E12): Juryleden Simon Cowell, Amanda Holden, Alesha Dixon en David Walliams gaan op zoek naar de grootste talenten van Groot-Brittannië. Voor de meest spectaculaire acts kunnen de juryleden de Golden Buzzer inzetten, waarmee hun eigen favoriet direct naar de halve finale gaat.
Het Beste van 10 jaar The Voice of Holland (S01E02): Juryleden Simon Cowell, Amanda Holden, Alesha Dixon en David Walliams gaan op zoek naar de grootste talenten van Groot-Brittannië. Voor de meest spectaculaire acts kunnen de juryleden de Golden Buzzer inzetten, waarmee hun eigen favoriet direct naar de halve finale gaat.
Helden van de Spelen (S01E04): We volgen zes Nederlandse sporters in hun plaatsing en voorbereiding voor de aankomende Olympische Spelen.
Het Beste van Eigen Huis & Tuin (S01E08): De leukste, grappigste en mooiste momenten van het afgelopen seizoen.
Goede Tijden, Zomer Tijden (S01E08): Presentatrice Froukje de Both ontvangt elke week een van de 'Goede Tijden, Slechte Tijden'-acteurs van de huidige cast én een oudgediende. Samen bespreken ze memorabele scenes van de afgelopen 30 jaar en geven spoilers over het nieuwe seizoen. Verder komt ook het dagelijks leven van de acteurs aan bod.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Killing Eve' productie stilgelegd vanwege het Coronavirus
Series / Nieuws

'Killing Eve' productie stilgelegd vanwege het Coronavirus

Het stijgende aantal besmettingen zorgt voor stevige onrust in Europa...

Geoffrey Ketels
BBC America heeft bekend gemaakt dat het de productie van de serie Killing Eve voor onbepaalde tijd heeft stilgelegd. Het Coronavirus zou aan de basis liggen van deze beslissing.

Het Coronavirus, dat inmiddels terug aan kracht blijkt te winnen in Europa gooit wederom roet in het eten van de productieschema's van verschillende series. Onder meer de productie van het nieuwe seizoen van Killing Eve loopt vertraging op.

Het Coronavirus zorgt er volgens BBC America voor dat het lastig wordt om opnames te kunnen maken op verschillende locaties verspreid over Europa. Een datum waarop de productie hervat zou kunnen worden werd tot dusver nog niet genoemd.

Brits-Amerikaanse serie
De Brits-Amerikaanse serie Killing Eve is gebaseerd op de boeken van Luke Jennings. De boeken evenals de serie vertellen het verhaal van de jacht van een geheim agent op een huurmoordenaar genaamd Villanelle.

De cast van de reeks bestaat uit namen zoals Sandra Oh, Jodie Comer, Fiona Shaw en Kim Bodnia. De serie wist in het verleden reeds verschillende prijzen in de wacht te slepen. Zo viel ze onder meer in de prijzen bij de BAFTA's en de Critics Choice Awards.

Van zodra er meer bekend is over het hervatten van de productie van Killing Eve lees je dat uiteraard hier op Serietotaal!

Lees ook: 'Killing Eve' seizoen 4: Dit moet je weten
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk bevestiging! Netflix- serie 'Outer Banks' krijgt een tweede seizoen!
Series / Nieuws

Eindelijk bevestiging! Netflix- serie 'Outer Banks' krijgt een tweede seizoen!

Het stond eigenlijk al zo goed als vast, maar nu heeft Netflix het vervolg ook officieel bevestigd...

Geoffrey Ketels
In april van dit jaar verscheen de serie Outer Banks op streamingdienst Netflix. De serie kon rekenen op goede kritieken waardoor er al snel werd gespeculeerd over het verschijnen van een vervolg. Netflix heeft nu bevestigd dat er met zekerheid een tweede seizoen zal verschijnen.

Veel over het tweede seizoen is er momenteel nog niet bekend. Netflix heeft wel via Instagram een filmpje de wereld ingestuurd die duidelijk maakt dat de cast uit het eerste seizoen in haar totaliteit terugkeert voor het vervolg. Het leuke filmpje is dan ook een compilatie van beelden van verschillende van de hoofdrolspelers.

Tweede seizoen
Een belangrijke vraag die zich nu stelt is wanneer het tweede seizoen van Outer Banks precies kan worden bekeken. De huidige Corona-pandemie zal er wellicht voor zorgen dat fans nog wel even geduld zullen moeten hebben. Hierover is tot dusver nog niets bekend gemaakt.

Outer Banks vertelt het verhaal van John B (Chase Stokes) die samen met zijn drie beste vrienden op jacht gaat naar een schat die iets te maken zou hebben met de verdwijning van zijn vader. Zijn zoektocht leidt niet alleen naar een verboden romance, maar ook naar een zomer gevuld met mysterie en avontuur.

Het eerste seizoen van Outer Banks is in ieder geval volledig te bekijken op Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Nog eens vier 'Star Wars'-series voor Disney+ op komst'
Series / Nieuws

'Nog eens vier 'Star Wars'-series voor Disney+ op komst'

Het verhaal gaat dat er echt nog heel veel meer materiaal in de maak is.

Er wordt aan nog eens vier Star Wars-series gewerkt voor streamingdienst Disney+. Dat is althans een nieuw verhaal dat de wereld in geholpen wordt door fansite Kessel Run Transmissions.

Momenteel zijn er al vijf series in de maak voor de streamingdienst van Disney die zich afspelen in het Star Wars-universum. Dat maakt het heel veel nieuws natuurlijk. En daar komen er nu, horen we, dus nog eens vier bij.

Druk universum
Op dit moment wordt er al gewerkt aan een tweede (en derde) seizoen van The Mandalorian. Dan is er nog een serie rond Obi-Wan Kenobi, eentje rond Cassian Andor en een rond de Bad Batch. En nog een serie die gemaakt wordt door Leslye Headland en draait om vrouwelijke heldinnen.

Naast die vijf series zou er nu gekeken worden naar nog meer materiaal, waar we nog weinig zeker van weten. Geruchten zijn er in elk geval genoeg. Zo zou er een serie komen rond Ahsoka Tano, maar ook eentje rond Boba Fett, eentje over Lando Calrissian en wordt er misschien zelfs gewerkt aan een serie rond Admiral Thrawn. ook hebben we het gerucht gehoord dat Ezra Miller nog een serie krijgt.

Er is dus veel mogelijk de komende tijd!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Live-action 'Star Wars'-heldin Ahsoka Tano eindelijk onthuld?
Series / Nieuws

Live-action 'Star Wars'-heldin Ahsoka Tano eindelijk onthuld?

Dit is mogelijk onze eerste blik op een hele nieuwe versie van de populaire Star Wars-heldin.

Ahsoka Tano is zonder twijfel een van de meest populaire personages uit de Star Wars-franchise. Het personage maakt als het goed is haar live-action debuut in het tweede seizoen van The Mandalorian. Vandaag hebben we mogelijk een eerste beeld van de live-action versie van Ahsoka.

Hoewel Ahsoka Tano immens populair is bij fans, is de dame tot nu toe alleen in animatieseries te zien geweest. Fans hopen al jaren dat ze ook in live-action zal debuteren en dat schijnt bij The Mandalorian eindelijk te gaan gebeuren.

Lees ook: 'The Mandalorian' is nu keihard nodig

Ahsoka Tano
Ahsoka Tano debuteerde ooit als de leerling van Anakin Skywalker. Maar die werd natuurlijk Darth Vader (misschien zien we hem daarom op deze poster staan). Later besloot ze niet langer het pad van de Jedi te volgen en haar eigen weg te kiezen.

Lees ook: 'The Mandalorian' brengt knallende actie in tweede seizoen

Die weg maakte haar een uniek personage die tussen licht en soms een beetje duister bewoog. Ze zal mogelijk dus debuteren in het tweede seizoen van The Mandalorian en die serie gaat in oktober weer van start op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery'-schurk krijgt nog een grotere rol
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery'-schurk krijgt nog een grotere rol

Michelle Yeoh heeft steeds meer te doen in de serie en dat wordt leuk.

Michelle Yeoh was in Star Trek: Discovery te zien als Captain Georgiou. Even was ze een heldin, maar ging ze dood en kwam ze terug als de keizerin van het Mirror Universe. Die keizerin speelde ook in het tweede seizoen een rol want ze werkte daarin voor het mysterieuze Section 31. En nu weten we wat ze doet ten tijde van het derde seizoen van Discovery.

Ze werd helaas meegesleept naar de verre toekomst, maar liefst 900 jaar in de toekomst, aan het einde van het tweede seizoen. En dus is ze eigenlijk heel erg boos, horen we nu van Michelle Yeoh.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' dumpt mogelijk bekend element

Boze Georgiou
"Ik denk dat ze heel erg boos is. En echt denkt: Michael, blijf uit mijn buurt. Ik denk dat Keizer / Kapitein Georgiou altijd wel een manier vindt om te overleven. Met zoveel vaardigheden en eigenlijk ook formidabele vijanden, moet je ook wel. Dus als het begint is ze echt heel erg boos, al denk ik dat ze snel haar draai gaat vinden. Macht is iets dat ze heeft. Ze hoeft het niet eens te zoeken, ze heeft het. Eng hè?" aldus Yeoh.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' doet veel aan diversiteit

Dat belooft dus nog iets voor het derde seizoen van Star Trek: Discovery, dat op een nader moment te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones: House of the Dragon' draait hierom
Series / Featured

'Game of Thrones: House of the Dragon' draait hierom

De spin-off van de serie Game of Thrones van HBO heeft nu eindelijk een verhaal!

Waar gaat Game of Thrones spin-off House of the Dragon nou echt over? Dat is een vraag waar heel wat fans natuurlijk nog mee zitten. Maar nu we weten dat er gezocht wordt naar acteurs voor de rollen van Rhaenyra Targaryen en Alicent Hightower, weten we wat er gaan zien.

House of the Dragon zoekt volgens een recent gerucht twee acteurs voor de hoofdpersonen in wat in de franchise bekend staat als de Dance of the Dragons. Dat was de periode waarvan fans al het vermoeden hadden dat die verfilmd zou worden en dat lijkt te kloppen.

Lees ook: 'Game of Thrones: House of the Dragon': dit moet je weten

Dance of the Dragons
In de wereld van George R.R. Martin begon de Dance of the Dragons met een dispuut tussen Rhaenyra en Alicent over de troonopvolging. De eerste vrouw van King Viserys I Targaryen gaf hem nooit een zoon en dus benoemde hij zijn oudste dochter Rhaenyra tot de troonopvolger van de Iron Throne. Daarmee doorbrak hij de cyclus van mannen als troonopvolger die traditie maar geen wet was in die tijd.

Lees ook: Waarom heeft HBO totaal geen haast met de 'Game of Thrones'-prequel?

Maar de tweede vrouw en uiteindelijk weduwe van Viserys, Alicent, gaf hem wel een zoon: Aegon II Targaryen. Nadat King Viserys overleed, besloot ze hem de koning te maken en bij zijn kroning besloot Rhaenyra om in opstand te komen. Zij verzamelde een kamp van loyalisten en zwoer wraak op Aegon en Alicent.

Grote oorlog
De strijd wierp de mensen van het continent Westeros in een bitter en lang conflict tussen de blacks die Rhaenyra's claim ondersteunden en de greens die Alicent en haar zoon steunden. Natuurlijk vocht heel het continent de strijd uit, maar het beroemdst zijn de draken die meevochten aan beide kanten.

Lees ook: Waarom heeft HBO totaal geen haast met de 'Game of Thrones'-prequel?

De kans lijkt groot dat die draken straks ook de show gaan stelen in de HBO-serie. De serie wordt gemaakt door Ryan Condal en Miguel Sapochnik en volgt in elk geval ook gebeurtenissen die schrijver George R.R. Martin omschreef in Fire & Blood.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.