HBO gaat serie maken over de huidige pandemie

HBO gaat serie maken over het Coronavirus

De serie zou gebaseerd worden op het boek 'The First Shot' van Brendan Borrell...

Geoffrey Ketels, 28 juli 2020 om 18:42

HBO heeft een serie in ontwikkeling die als onderwerp de wereldwijde zoektocht naar een vaccin tegen COVID-19 zal hebben.
De serie die door HBO wordt geproduceerd is gebaseerd op het boek The First Shot van auteur Brendan Borrell. Opvallend, het non-fictieboek moet nog op de markt verschijnen. In het boek vertelt Borrell het verhaal van niet alleen de individuen, maar ook de bedrijven die alles in het werk stellen om levens te redden. Bovendien wordt er ook bijzondere aandacht besteed aan de wetenschappelijke evenals politieke uitdagingen die gepaard gaan met de ontwikkelingen van het vaccin.

Succession
De uitvoerend producent van de serie wordt Adam McKay. McKay kan je kennen van de dramaserie Succession waar hij voorheen mee voor verantwoordelijk was. Voor de uitbraak van de Coronacrisis werkte hij ook aan een reeks die is gebaseerd op de Zuid-Koreaanse film Parasite.

Op moment van schrijven zouden er volgens verschillende bronnen, waaronder The New York Times maar liefst 165 mogelijke vaccins worden ontwikkeld tegen het Coronavirus. 27 van deze vaccins zouden ondertussen ook worden uitgetest op mensen.

Lees meer over: HBO, Coronavirus, serie, series

Populair nieuws