'Star Trek: Discovery' wijzigt weer een belangrijk canonelement

Star Trek: Discovery wijzigt weer een canonelement

Het logo van Federation ziet er nu weer helemaal anders uit, wat natuurlijk ook moet in de 32ste eeuw.

Jim Pedd, 9 augustus 2020 om 19:50

De serie Star Trek: Discovery speelt zich straks af in de 32ste eeuw. Dat betekent dat er weer een belangrijk element in de franchise veranderd moet worden: het logo van Federation.
Alhoewel het derde seizoen van de serie al ontzettend lang op zich laat wachten, weten we al iets van het verhaal. Michael Burnham en de crew van de Discovery reizen naar de 32ste eeuw (na de saga van de Red Angel in het tweede seizoen moest dat wel), en ontdekken dat Starfleet er heel anders uit ziet.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery'-schurk krijgt nog een grotere rol

Nieuw logo
Elke site in de franchise heeft het logo van de Federation opnieuw ontworpen. Star Trek: Discovery gaat dat nu dus ook doen en met bijzondere reden. De Federation is straks namelijk een totaal andere organisatie. Die is allang voorbij aan zijn hoogtepunt en lijkt in een staat van verval te verkeren.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' seizoen 3 snel op Netflix

Tot zover dus het ideaal van Gene Roddenberry die de Federation zag als een manier om beschaving en een vredesideaal te brengen. Maar wellicht dat de hoopvolle Michael Burnham en haar crew daar iets aan kunnen en zullen doen. Wat nou als de Discovery straks de Federation herstelt naar haar voormalige glorie?


Lees meer over: Star Trek, Star Trek Discovery, CBS All Access, Federation, Gene Roddenberry

Populair nieuws