De reden waarom Jim Parsons (Sheldon) met de 'Big Bang Theory' stopte

De acteur deed de opvallende bekendmaking tijdens een recente podcast...

Door redactie, 12 augustus 2020 om 11:17

Fans van de serie The Big Bang Theory begrepen lange tijd niet hoe het kwam dat acteur Jim Parsons plots zijn rol als Sheldon in de reeks niet meer verder wou zetten. Nu schept de acteur duidelijkheid.
In een recente podcast van David Tennant heeft Parsons aangegeven dat hij reeds tijdens de opnames van het elfde en twaalfde seizoen het idee had dat hij niet lang meer in de huid van Sheldon zou kruipen. Dat gevoel werd volgens de acteur alleen maar bevestigd in de zomer tussen beide seizoenen die hij zelf omschrijft als bijzonder heftig.

In deze zomer was de acteur niet alleen bezig met de opnames voor The Big Bang Theory, daarnaast speelde hij ook mee in The Boys in the Band op Broadway.

Heftige zomer
Tijdens deze bewuste zomer moest Parsons zijn veertienjarige hond noodgedwongen laten inslapen. Hijzelf kon daar echter niet bij zijn omwille van zijn werk. Dat heeft bij de acteur naar eigen zeggen voor een verhelderend moment gezorgd:

"Op dat ogenblik besefte ik plots dat ik niet langer het leven aan mij voorbij wou laten vliegen, maar dat ik echt de tijd wou nemen om rond te kijken. Ik realiseerde me meteen ook dat ik bij het afronden van de opnames van het twaalfde seizoen van The Big Bang Theory 46 jaar zou zijn. Dat is amper 6 jaar jonger dan mijn vader die op 52-jarige leeftijd overleed. Ik ben niet iemand die bijgelovig is, maar het zorgde wel voor een bepaalde context."

Verder benadrukte Parsons dat hij altijd heeft gezegd er geen probleem mee te hebben dat de serie zonder hem door zou gaan. Dat zagen de makers echter blijkbaar niet helemaal zitten. De podcast afronden deed Parsons dan ook met de volgende woorden:

"Het zou voor mij alleen maar nog grootser aangevoeld hebben als ik de serie had verlaten, maar toch onderdeel was geweest van iets dat nadien nog verder was gegroeid".

Lees ook: Laatste seizoen 'The Big Bang Theory' nu ook op Netflix België!

Lees meer over: Jim Parsons, serie, series, The Big Bang Theory

Informatie over de serie: The Big Bang Theory

Populair nieuws