Groots afscheid voor 'Agents of S.H.I.E.L.D.'

Het is over en uit voor de Marvel-serie die 7 seizoenen lang een aanhangsel was van het grote Marvel Cinematic Universe.

Bram de Groot, 12-08-2020 14:47

In september 2013 startte de Marvel-serie Agents of S.H.I.E.L.D. als een soort van spin-off van de succesvolle eerste Avengers-film. Vandaag wordt op de zender ABC de allerlaatste aflevering "What We're Fighting For" uitgezonden.
De serie draait met name rond Phil Coulson van acteur Clark Gregg die in The Avengers uit 2012 nog sneuvelde in gevecht met Loki. Hij keerde toch terug en kreeg zijn eigen serie waarin heel wat nieuwe personages werden onthuld.

Cross-over met het Marvel Cinematic Universe
Van een echte cross-over met het Marvel Cinematic Universe kwam het nooit. Soms mocht de serie personages uit de films lenen. Deze hadden wel impact op de serie en er waren uiteraard veel eigen avonturen. De nieuwe Marvel-series op Disney+ en de toekomstige bioscoopfilms zullen wel over en weer impact op elkaar hebben.

Uiteindelijk verschenen er zeven seizoenen met 136 afleveringen. Hieronder zie je de video Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. Cast & Creators Say Goodbye! die op het YouTube-kanaal van Marvel Entertainment verscheen.


Bron: Marvel Entertainment

Lees meer over: agents of shield, marvel studios, abc, superhelden, shield, marvel, seizoen 7, Clark Gregg, skye, phil coulsen, antoine triplett, Drea de Matteo, Karla Faye Gideon, 2020, Chloe Bennet

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in