'Star Trek: Strange New Worlds' doet het volledig anders

'Star Trek: Strange New Worlds' doet het anders

Star Trek: Strange New Worlds wordt weer een meer traditionele serie in de franchise.

Jim Pedd, 19 augustus 2020 om 10:25

Star Trek: Strange New Worlds keert terug naar een oude traditie van de Trek-franchise. De twee meest recente live-action series in de franchise, Picard en Discovery, vertelden allebei verspreid over een volledig seizoen een verhaal. Met Star Trek: Strange New Worlds wordt het anders en krijgen we een planet-of-the-week concept.
Dat vertelt producent Alex Kurtzman in een interview met Deadline over de serie. Er komt dus geen overkoepelend verhaal, maar we krijgen wekelijks een nieuw verhaal te zien. Daarmee doet de serie zijn titel ook echt eer aan.

Star Trek: Strange New Worlds
“Ik geloof dat Strange New Worlds onder de leiding van Henry Myers en Akiva Goldsman op zekere wijze een terugkeer vormt naar The Original Series. We gaan stand-alone afleveringen maken,” aldus Kurtzman.

Dat wil niet zeggen dat de serie helemaal geen overkoepelende verhalen krijgt. “Er zullen two-parters zijn. En we krijgen overkoepelende plotpunten. Maar we keren hiermee echt terug naar het model van de alien-of-the-week, planet-of-the-week en de challenge-on-the-ship-of-the-week.”

Bron: Deadline

Lees meer over: Star Trek Strange New Worlds, Alex Kurtzman

Populair nieuws