Karl Urban wil dolgraag terugkeren als Judge Dredd in 'Mega-City One'-serie

Urban terug als Judge Dredd in 'Mega-City One'?

Ondanks dat Dredd flopte in de bioscopen, kreeg de film uitstekende kritieken. Zal een serie het beter doen?

Zilko Tarici, 21 augustus 2020 om 11:06

Dredd heeft een aantal jaren na zijn release een aardige cultstatus verworven, maar in de bioscopen flopte de film genadeloos. De kans op een vervolg werd daardoor al snel zeer klein. Het laatste jaar gaan er echter steeds sterkere geluiden dat Dredd zal terugkeren in Judge Dredd: Mega-City One, een serie waar al enkele jaren stilletjes aan wordt gewerkt.
Afgelopen maand liet Rebellion CEO Jason Kingsley nog weten dat de scenario's voor de serie klaarliggen en de productie waarschijnlijk al was begonnen als het coronavirus er niet was. In de tussentijd laat Karl Urban, die de Judge speelde in Dredd, weten dat hij dolgraag wil terugkeren als het personage. Tijdens een interview met ScreenGeek zei hij er het volgende over:

"Luister, het is nog te vroeg om hier iets concreets over te zeggen, maar ik heb al vaker aangegeven dat ik dolgraag naar die wereld wil terugkeren om meer verhalen over Dredd te vertellen. Het Dredd-universum zit vol met fantastische verhalen en ik denk dat de franchise bij Jason en zijn team in goede handen is. En als ik de mogelijkheid krijg om met die gasten te werken, dan ben ik 100% van de partij!"

Alles voor de fans
Urban vervolgde door ook de fans van de franchise niet onbenoemd te laten:

"Ik denk dat het een fantastische ervaring voor niet alleen ons, maar ook voor de fans zou zijn als we samen zouden werken. Als het echter niet gebeurt, dan wens ik ze nog steeds veel succes. Ik kan niet wachten om te zien wat ze met Dredd doen."

Urban is ondertussen nog te zien in The Boys, waarvan het tweede seizoen vanaf 4 september a.s. is te streamen via Amazon.

Bron: ScreenGeek

Lees meer over: Karl Urban, Dredd, Mega City One, Olivia Thirlby, Judge Dredd

Populair nieuws