search

Ons nieuws van vrijdag 21 augustus 2020

'Lucifer' seizoen 6 krijgt heel speciale aflevering
Series / Nieuws

'Lucifer' seizoen 6 krijgt heel speciale aflevering

De bijzondere serie van Netflix krijgt een gave aflevering die draait om Black Lives Matter.

Het vijfde seizoen is nog niet te zien, maar nu al weten we het een en ander over het zesde seizoen van Lucifer. De serie zal in het laatste seizoen een aflevering wijden aan de Black Lives Matter-beweging.

Dat onthulden producenten Ildy Modrovich en Joe Henderson tijdens een interview met Entertainment Tonight. "We bedachten ons dat, aangezien we een politieserie zijn, in hoeverre we de systematische problemen binnen de politie aan de kaak hebben gesteld," begon Modrovich. "En we hebben besloten dat we het erover willen hebben. Dus maken we een verhaal dat er direct over gaat."

Lees ook: 'Lucifer' doet iets heel leuks in seizoen 5

Diepere aflevering
"We benaderen de situatie sociaal en emotioneel op een manier dat deze een diepere laag toevoegt en meer is dan alleen wat woorden en retoriek," ging Henderson verder. Het duurde dan ook langer om deze aflevering goed te krijgen. Maar, zo benadrukt Modrovich: "Ik kan zeggen dat iedereen er gepassioneerd over was, dus we doen wat we kunnen om hem goed te maken. En zullen hem blijven aanscherpen tot 'ie uitgezonden wordt."

Lees ook: 'Lucifer' stelt je voor aan nieuw personage

Het vijfde seizoen van de serie zal vandaag zijn eerste helft debuteren op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen 'Jane the Virgin' komt (eindelijk) naar Netflix
Series / Nieuws

Laatste seizoen 'Jane the Virgin' komt (eindelijk) naar Netflix

Het was even wachten, maar het vijfde seizoen van de serie verschijnt nu toch eindelijk binnenkort op Netflix...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de serie Jane the Virgin hebben er even op moeten wachten, maar er lijkt licht te zijn aan het einde van de tunnel. Het vijfde en laatste seizoen van de serie zal dan ook binnenkort op streamingdienst Netflix verschijnen.

Ben jij ook al zo benieuwd naar met wie Jane Gloriana Villanueva nu precies zal eindigen? Het antwoord op deze vraag hoeft niet lang meer op zich te laten wachten. Netflix heeft namelijk in een aankondiging bekend gemaakt dat het vijfde en laatste seizoen van de serie Jane the Virgin binnenkort op de streamingdienst zal verschijnen.

27 september 2020
Het finale seizoen van Jane the Virgin zal te zien zijn bij Netflix vanaf 27 september 2020. Het laatste seizoen bestaat uit nog eens 19 gloednieuwe afleveringen. Het vierde seizoen eindigde alvast met een cliffhanger van formaat. Net op het ogenblik dat Jane voor zichzelf heeft uitgemaakt wat ze wil duikt namelijk een oude bekende terug op in haar leven. Het lijkt op het eerste zicht haar overleden man Michael te zijn, maar absolute zekerheid daarover bestaat niet...

In ieder geval, wil jij ook graag weten hoe de verhaallijn van Jane the Virgin precies zal aflopen? Dan is het nog even geduld koesteren tot 27 september!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Corona nekt nieuw seizoen van 'Temptation Island'
Series / Nieuws

Corona nekt nieuw seizoen van 'Temptation Island'

In het voorjaar van 2021 zou normaal een nieuw seizoen verschijnen, maar dat gaat dus niet door...

Heel wat mensen zijn van fan van de reality-serie Temptation Island. In eerste instantie zou er in het voorjaar van 2021 een nieuw seizoen verschijnen, maar daar heeft het Coronavirus een stokje voor gestoken.

Het was de woordvoerster van SBS, namelijk Barbara Salomon die bekend heeft gemaakt dat zowel de nieuwe seizoenen van Temptation Island als Expeditie Robinson zijn geschrapt. Verschillende factoren zouden aan de basis liggen van deze beslissing. De woordvoerster benadrukte echter dat het vooral het Coronavirus is dat de grootste boosdoener is.

'Love Island' en 'Big Brother'
Betekent bovenstaande dat fans van realityprogramma's helemaal op hun honger zullen blijven zitten? Helemaal niet. Binnenkort start namelijk het nieuwe seizoen van Love Island. Bovendien keert ook Big Brother volgend jaar terug.

SBS bekijkt naar eigen zeggen wel de mogelijkheden om de opnames voor nieuwe seizoenen van Temptation Island en Expeditie Robinson vroeger in de loop van volgend jaar plaats te laten vinden. Mocht men daar in slagen bestaat er misschien een kans dat de nieuwe seizoenen nog in het najaar zullen worden uitgezonden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook SBS pakt uit met een eigen (gratis!) streamingplatform
Series / Streaming-diensten

Ook SBS pakt uit met een eigen (gratis!) streamingplatform

Ze mogen zich op de Belgische markt opmaken voor de lancering van nog een extra streamingdienst...

Zenders VTM en VRT beschikken in België reeds over hun eigen streamingplatform. Aan dat rijtje wordt er nu nog een extra variant toegevoegd. Ook zenders VIER, VIJF en ZES komen namelijk op de proppen met een nieuwe streamingdienst.

SBS heeft bekend gemaakt dat op haar nieuwe streamingplatform alle programma's te bekijken zullen zijn van de zenders VIER, VIJF en ZES. Dit nieuws werd bevestigd door programmadirecteur Annick Bongers. Er zal geen abonnement moeten worden afgesloten voor het nieuwe platform, maar er zullen wel advertenties op worden getoond.

Op dit ogenblik is het zo dat er via de websites van de zenders reeds bepaalde programma's worden aangeboden. Alle content zal echter binnenkort worden gebundeld en worden toegevoegd aan de nieuwe streamingdienst.

Zenders krijgen ook nieuw jasje
Niet alleen is er de lancering van het SBS-streamingplatform, daarnaast zullen de zenders ook allemaal in een nieuw jasje worden gestopt. Alle zenders krijgen dan ook het voorvoegsel 'Play'. Dit is een merknaam die op vandaag reeds wordt gebruikt op het Play-platform van Telenet. Telenet is ook eigenaar van SBS waardoor ze daarin een goede mogelijkheid ziet om de merknaam extra kracht bij te zetten.

Wanneer SBS haar nieuwe streamingplatform precies zal lanceren is momenteel nog niet bekend. Verwacht wordt dat, dat wel nog dit jaar zal gebeuren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog meer Kardashians op Netflix vanaf 1 september!
Series / Nieuws

Nog meer Kardashians op Netflix vanaf 1 september!

Netflix voegt op 1 september nog 2 extra seizoenen toe van 'Keeping Up With The Kardashians'...

Eerder koos Netflix er reeds voor om de eerste twee seizoenen van de serie Keeping Up With The Kardashians online te plaatsen. Daar worden nu nog twee extra seizoenen aan toegevoegd.

Toen Netflix het verschijnen van de eerste twee seizoenen op haar streamingdienst aankondigde werd dat luidkeels toegejuicht door de vele fans van de familie Kardashian. De eerste twee seizoenen konden ook meteen rekenen op een uitstekende populariteit waardoor het slechts een kwestie van tijd leek vooraleer er nog meer seizoenen zouden gaan verschijnen. Dat is nu ondertussen ook door Netflix bevestigd. Vanaf 1 september staan ook seizoenen drie en vier van Keeping Up With The Kardashians online op de streamingdienst.

Nog meer reality-series
Reality-series blijken het sowieso opvallend goed te doen op Netflix. Zo kocht het bedrijf eerder ook reeds de uitzendrechten voor andere reality-reeksen zoals Below Deck en The Real Housewives.

In ieder geval, ben jij ook een fan van de familie Kardashian? Dan heb je vanaf 1 september 2020 alvast heel wat extra moois om te bekijken op Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Lucifer' seizoen 5A
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Lucifer' seizoen 5A

Het eerste deel van het vijfde seizoen van 'Lucifer' staat vanaf vandaag op Netflix...

Fans konden hun geluk niet op toen Netflix alsnog een vijfde (en uiteindelijk ook zesde) seizoen aankondigde van de serie Lucifer. Het eerste deel van het vijfde seizoen is vanaf vandaag, vrijdag 21 augustus 2020 te bekijken op de streamingdienst!

In Lucifer volgen we in het bijzonder Lucifer Morningstar, het personage dat gespeeld wordt door Tom Ellis. Lucifer is de verpersoonlijking van de duivel die zijn leven in de hel heeft ingewisseld voor een aards bestaan in het prachtige Los Angeles. Op een zeker ogenblik beslist Lucifer om de knappe rechercheur Chloe Decker (gespeeld door Lauren German) te gaan helpen bij het oplossen van een reeks misdaden.

Gecancelled
Het is opvallend dat de kijkcijfers van de serie Lucifer er nooit echt in zijn geslaagd om Fox te overtuigen. De cijfers waren goed, maar niet buitengewoon. Het hoefde dan ook eigenlijk niet te verbazen dat Fox er op een zeker ogenblik voor koos om de stekker uit de reeks te trekken. Gelukkig zag Netflix wel nog potentieel in het verdere bestaan van de serie. Zij kondigde niet alleen een vijfde, maar ook nog een zesde seizoen aan.

Het vijfde seizoen zal in totaal 16 afleveringen tellen. Alleen de eerste 8 zijn vanaf vandaag te bekijken op Netflix. Wanneer de resterende 8 afleveringen zullen worden toegevoegd is voorlopig nog niet bekend. Wil je graag een voorsmaakje van het vijfde seizoen van deze hitserie? Bekijk dan even de onderstaande trailer!



Lees ook: Hoe de opnames voor het einde van 'Lucifer' seizoen 5 in de soep liepen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontwikkeling 'Game of Thrones' spin-off raakt in stroomversnelling
Series / Nieuws

Ontwikkeling 'Game of Thrones' spin-off raakt in stroomversnelling

Ineens gaan de ontwikkelingen rond House of the Dragon sneller en lijkt de serie er snel te komen.

Het lijkt erop dat de ontwikkelingen rond House of the Dragon, de spin-off van Game of Thrones, in een stroomversnelling raken. De serie zoekt nu namelijk een mannelijke hoofdrolspeler.

The Illuminerdi meldt dat er gezocht wordt naar een acteur voor de rol van Daemon Targaryen. Er is ook al een omschrijving van het personage. "Daemon is de jongere broer van koning Viserys en is niet geboren met de ambitie op de troon te zitten, al is hij troonopvolger. Hij is minder methodisch en niet de makkelijkste, snel verveeld zelfs."

Lees ook: 'Game of Thrones: House of the Dragon' draait hierom

Oorlog tussen de Targaryen
Volgens de omschrijving is Daemon heel erg snel opgehitst en iemand die makkelijk het zwaard trekt. "Hij is de echte rogue van de serie, een hoofdpersoon. De acteur voor de rol moet tussen januari en december 2021 beschikbaar zijn."

Lees ook: 'Game of Thrones: House of the Dragon': dit moet je weten

De antiheld die balanceert tussen het heldhaftige en schurkachtige, zal de hoofdrol hebben in deze Game of Thrones-serie. Die laat zien hoe de burgeroorlog tussen de Targaryen verliep.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Karl Urban wil dolgraag terugkeren als Judge Dredd in 'Mega-City One'-serie
Series / Nieuws

Karl Urban wil dolgraag terugkeren als Judge Dredd in 'Mega-City One'-serie

Ondanks dat Dredd flopte in de bioscopen, kreeg de film uitstekende kritieken. Zal een serie het beter doen?

Dredd heeft een aantal jaren na zijn release een aardige cultstatus verworven, maar in de bioscopen flopte de film genadeloos. De kans op een vervolg werd daardoor al snel zeer klein. Het laatste jaar gaan er echter steeds sterkere geluiden dat Dredd zal terugkeren in Judge Dredd: Mega-City One, een serie waar al enkele jaren stilletjes aan wordt gewerkt.

Afgelopen maand liet Rebellion CEO Jason Kingsley nog weten dat de scenario's voor de serie klaarliggen en de productie waarschijnlijk al was begonnen als het coronavirus er niet was. In de tussentijd laat Karl Urban, die de Judge speelde in Dredd, weten dat hij dolgraag wil terugkeren als het personage. Tijdens een interview met ScreenGeek zei hij er het volgende over:

"Luister, het is nog te vroeg om hier iets concreets over te zeggen, maar ik heb al vaker aangegeven dat ik dolgraag naar die wereld wil terugkeren om meer verhalen over Dredd te vertellen. Het Dredd-universum zit vol met fantastische verhalen en ik denk dat de franchise bij Jason en zijn team in goede handen is. En als ik de mogelijkheid krijg om met die gasten te werken, dan ben ik 100% van de partij!"

Alles voor de fans
Urban vervolgde door ook de fans van de franchise niet onbenoemd te laten:

"Ik denk dat het een fantastische ervaring voor niet alleen ons, maar ook voor de fans zou zijn als we samen zouden werken. Als het echter niet gebeurt, dan wens ik ze nog steeds veel succes. Ik kan niet wachten om te zien wat ze met Dredd doen."

Urban is ondertussen nog te zien in The Boys, waarvan het tweede seizoen vanaf 4 september a.s. is te streamen via Amazon.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' gaat langer door dan je denkt
Series / Nieuws

'Stranger Things' gaat langer door dan je denkt

De serie krijgt in elk geval meer dan vier seizoenen, als het aan de makers ligt.

Netflix-hit Stranger Things is niet voorbij met het vierde seizoen. Een van de twee makers, Ross Duffer, vertelt aan The Hollywood Reporter dat de serie nog minstens een seizoen door kan gaan.

"Seizoen vier vormt niet het einde," aldus Ross. "We weten wat het einde is en we weten wanneer dat is. De coronapandemie heeft ons de kans gegeven om vooruit te kijken en uit te zoeken wat het beste is voor de serie. We hebben dus goed gekeken hoe lang we nodig hebben om het verhaal te vertellen."

Lees ook: 'Stranger Things': Deze krachten heeft de Mind Flayer

Meer seizoenen
Dat betekent dat er meer seizoenen nodig zijn dan we eerst dachten. Lange tijd was het namelijk de veronderstelling dat de serie met het vierde seizoen zou eindigen. Dat gaat echter niet gebeuren en de boel loopt straks dus nog even verder.

Lees ook: 'Stranger Things'-schrijvers trollen hun fans op Twitter

Als Netflix tenminste besluit om een vijfde seizoen te bestellen. Die kans is natuurlijk vrij groot, Stranger Things is en blijft een van de best bekeken Netflix Originals die er zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO maakt serie 'IQ 83' over mensen die dommer worden door een virus
Series / Nieuws

HBO maakt serie 'IQ 83' over mensen die dommer worden door een virus

Tijdens deze pandemie zien we genoeg domme acties voorbijkomen, maar zo erg als in de geplande serie IQ 83 is het gelukkig nog niet!

Een paar jaar geleden werd de gelauwerde regisseur/scenarist Charlie Kaufman nog ingehuurd om een nieuw script te schrijven gebaseerd op Arthur Herzogs boek IQ 83 voor Paramount Pictures. Steve Carell zou indertijd de hoofdrol gaan spelen.

Het verhaal van de film, die nu een serie wordt, gaat over Dr. James Healy, het hoofd van een groep wetenschappers die er per ongeluk voor zorgt dat een virus wordt verspreid waardoor het IQ van mensen drastisch lager wordt. Healey moet er alles aan doen om een vaccin te vinden, maar wordt zelf ook langzaamaan steeds dommer.

Al jaren in ontwikkeling
IQ 83 is zo'n project dat al jaren wordt ontwikkeld, maar telkens maar niet het groene licht krijgt. Kaufman onthulde afgelopen week echter aan Collider dat er een mogelijkheid is dat HBO er nu een miniserie van maakt:

"Ik werk momenteel voor HBO aan een miniserie over een virus dat domheid veroorzaakt. Het is gebaseerd op een script dat ik eerder schreef dat gebaseerd op het boek IQ 83. Het is heel goed mogelijk dat het er nu echt van komt, maar ik kan niks met zekerheid zeggen. Ik heb er in elk geval erg veel interesse in, gezien de wereld waar we momenteel in leven. Het is een perfecte metafoor."

Kaufmans nieuwste film [i]I'm Thinking of Ending Things is overigens vanaf 4 september te streamen via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: 'Star Wars' brengt deze schurk terug
Series / Nieuws

Gerucht: 'Star Wars' brengt deze schurk terug

Grand Admiral Thrawn is een superschurk die nu in een eigen serie schijnt te verschijnen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Grand Admiral Thrawn was een grote schurk in de vroegere Star Wars-boeken. Maar toen Disney Lucasfilm overnam werd het canon volledig geschrapt en begon men overnieuw. Gelukkig debuteerde Thrawn al snel en nu schijnt hij zelfs als live-action schurk te verschijnen.

We weten dat Disney+ werkt aan maar liefst negen series in de Star Wars-franchise. Een deel van die projecten kennen we, maar nog niet allemaal zijn bekend. Nu is er het gerucht van Kessel Run Transmissions, dat stelt dat er een live-action Disney+-serie komt waarin Thrawn en Ezra Miller rollen krijgen.

Lees ook: Verhaal een van de 'Star Wars'-series onthuld?

Verdwenen in Rebels
In de animatieserie Star Wars Rebels konden we zien hoe Ezra en Thrawn geteleporteerd werden naar een onbekend deel van het universum. Ahsoka Tano en Sabine Wren gingen achter hen aan. Waarschijnlijk leren we daar meer over in het tweede seizoen van The Mandalorian, als we Ahsoka weer gaan zien.

Lees ook: Derde seizoen 'The Mandalorian' niet vertraagd

Maar mogelijk is er dus ook ruimte voor een live-action Thrawn. Dat zou erg cool zijn, maar het kan ook gaan om een nieuwe serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Marvel-series voor Disney+ uitgesteld naar volgend jaar'
Series / Nieuws

'Marvel-series voor Disney+ uitgesteld naar volgend jaar'

Disney+ moet het dit jaar mogelijk doen zonder series rond het Marvel Cinematic Universe.

Hoewel The Falcon And The Winter Soldier een van de eerste series was die na de lockdown in maart weer verder ging met de opnames, is het echt maar de vraag of de serie dit jaar nog te zien is op streamingdienst Disney+.

De serie zou eigenlijk in augustus te streamen zijn, maar werd van de lijst met releases in die maand gehaald. Gek is dat niet: de opnames zijn nou ook weer niet zo lang geleden hervat en de serie is naar het schijnt verbonden aan de film Black Widow.

Lees ook: Verschijnen deze Marvel Cinematic Universe-series dan toch dit jaar?

Vertraagde serie
Het is volgens The Direct maar de vraag wanneer de serie alsnog te zien is. Het verhaal gaat wel dat dit voor het einde van dit kalenderjaar het geval zal zijn. Dat hadden crewleden eerder ook bevestigt. Maar nu horen we dat The Falcon And The Winter Soldier uitgesteld wordt naar het volgende jaar.

Lees ook: Slecht nieuws voor Marvel en Disney fans

Naar het schijnt moet er nog heel wat opgenomen worden voordat de serie te zien kan zijn. Gelukkig is WandaVision wel al klaar en zou dat kunnen betekenen dat we alsnog dit jaar een MCU-serie te zien krijgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook deze 'Game of Thrones'-acteur vond het einde teleurstellend
Series / Nieuws

Ook deze 'Game of Thrones'-acteur vond het einde teleurstellend

Charles Dance was bepaald niet te spreken over het einde en zou een petitie voor een nieuw achtste seizoen tekenen.

Acteur Charles Dance was vijf seizoenen lang te zien in Game of Thrones. Daarna kwam zijn personage, Tywin Lannister, om het leven. Dance blijkt de serie gevolgd te hebben, maar is niet te spreken over het einde.

Tijdens een interview met Pop Culture, vertelde Dance dat hij de finale maar niets vindt. Sterker nog, de acteur was simpelweg teleurgesteld in de laatste afleveringen en zou zelfs een petitie tekenen voor een nieuw seizoen.

Lees ook: 'Game of Thrones'-schrijver mist cruciale deadline

Petitie tekenen
"Als er een petitie zou zijn, zou ik 'm tekenen. Ik bedoel, ik heb het gezien. Ik bleef de serie kijken, zelfs nadat ik op de wc dood ging. Gewoon omdat ik vond dat het een fantastische televisieserie was, weet je wel? Ik had echt het geluk om er onderdeel van te mogen zijn. Ik hield ervan en er waren heel wat verhaallijnen waarvan ik mij echt af vroeg waar het heen zou gaan. En ik weet dat de finale heel bevredigend was voor heel wat mensen. Maar ook dat deze mensen flink teleurstelde. En ik vrees dat ik in het laatste kamp val," aldus Dance.

Lees ook: 'Game of Thrones'-ster doneerde bijna voor remake finale

"Ik geloof dat David en Dan de lat echt hoger gelegd hebben als het aankomt op het schrijven van scenario's voor televisie. Ze zijn echt fenomenaal. Maar het einde was wat teleurstellend."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.