HBO maakt serie 'IQ 83' over mensen die dommer worden door een virus

Charlie Kaufman maakt HBO-serie 'IQ 83'

Tijdens deze pandemie zien we genoeg domme acties voorbijkomen, maar zo erg als in de geplande serie IQ 83 is het gelukkig nog niet!

Zilko Tarici, 21 augustus 2020 om 08:56

Een paar jaar geleden werd de gelauwerde regisseur/scenarist Charlie Kaufman nog ingehuurd om een nieuw script te schrijven gebaseerd op Arthur Herzogs boek IQ 83 voor Paramount Pictures. Steve Carell zou indertijd de hoofdrol gaan spelen.
Het verhaal van de film, die nu een serie wordt, gaat over Dr. James Healy, het hoofd van een groep wetenschappers die er per ongeluk voor zorgt dat een virus wordt verspreid waardoor het IQ van mensen drastisch lager wordt. Healey moet er alles aan doen om een vaccin te vinden, maar wordt zelf ook langzaamaan steeds dommer.

Al jaren in ontwikkeling
IQ 83 is zo'n project dat al jaren wordt ontwikkeld, maar telkens maar niet het groene licht krijgt. Kaufman onthulde afgelopen week echter aan Collider dat er een mogelijkheid is dat HBO er nu een miniserie van maakt:

"Ik werk momenteel voor HBO aan een miniserie over een virus dat domheid veroorzaakt. Het is gebaseerd op een script dat ik eerder schreef dat gebaseerd op het boek IQ 83. Het is heel goed mogelijk dat het er nu echt van komt, maar ik kan niks met zekerheid zeggen. Ik heb er in elk geval erg veel interesse in, gezien de wereld waar we momenteel in leven. Het is een perfecte metafoor."

Kaufmans nieuwste film [i]I'm Thinking of Ending Things is overigens vanaf 4 september te streamen via Netflix.

Bron: Collider

Lees meer over: Charlie Kaufman, IQ 83, Arthur Herzog, Flowers for Algernon, Steve Carell, Im Thinking of Ending Things

Populair nieuws