search
'Watchmen' van HBO overtreft alle verwachtingen! [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

'Watchmen' van HBO overtreft alle verwachtingen! [Blu-ray]

Deze superheldenserie van HBO brengt het genre naar een ander niveau!

Bedenker: Damon Lindelof | Cast: Regina King (Angela Abar / Sister Night), Don Johnson (Judd Crawford), Tim Blake Nelson (Wade Tillman / Looking Glass), Yahya Abdul-Mateen II (Calvin "Cal" Abar / Jonathan "Jon" Osterman / Doctor Manhattan), Andrew Howard (Red Scare), Jacob Ming-Trent (Panda), Jeremy Irons (Adrian Veidt) e.a. | Jaar: 2019 | Tv-release: HBO

De comic 'Watchmen' van Alan Moore en Dave Gibbons wordt gezien als één van de beste ooit gemaakt. In 2009 verscheen de mooie verfilming van Zack Snyder en verleden jaar debuteerde een originelere invulling op HBO. Watchmen bleek een enorm succes en wordt door velen op handen gedragen.

Watchmen speelt zich 34 jaar na het originele verhaal af en wordt door bedenker Damon Lindelof (Lost, The Leftovers) omgeschreven als een "remix" van het bronmateriaal. Warner Bros. zette de miniserie op drie Blu-ray schijven. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.Watchmen speelt zich af in een alternatieve geschiedenis van de Verenigde Staten waarin gemaskerde burgerwachten als criminelen worden behandeld vanwege hun gewelddadige methoden. Maar sommige van hen zijn samengekomen om een revolutie te veroorzaken, terwijl anderen proberen hen te stoppen.Serie: Watchmen | Afleveringen: 9 x 60 min. | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Release: augustus 2020 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 5051888250426 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De drie discs van deze Blu-ray uitgave van de 'limited series' van Watchmen zitten vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase, met daaromheen een glimmende insteekhoes. In de keepcase staan per disc de titels en de extra's opgesomd.

Beeld en geluid
Voor de fans is het uiteraard zeer fraai dat Warner Bros. Home Entertainment heeft besloten om de topserie ook in Nederland uit te brengen op Blu-ray. Zo kun je de serie in de beste beeldkwaliteit bekijken. Ook fijn voor de mensen die geen Ziggo Movies & Series XL hebben.

De beeldkwaliteit is van een geweldige kwaliteit. De scherpte is fantastisch en de kleuren duister en grauw (zoals dat vaak bij DC-verhalen is) en ook voldoende kleurrijk. Daarnaast is het beeld natuurlijk en pakkend te noemen.

Het geluid komt wel via een standaard DTS-HD 5.1 track en de ware audiofan had liever een betere kwaliteit gezien, zoals een Dolby Atmos track. De muziek en het geluid zijn genomineerd voor drie Primetime Emmy Award.

Bonusmateriaal
Het bonusmateriaal op de schijf is enorm. Een groot deel van de extra's blijkt echter korte video's te zijn over een specifiek onderwerpen. Vaak duren de video's tussen de één en drie minuten. Uitzonderingen daarop zijn bijvoorbeeld Watchmen: Unmasked, Immortal Vigilante - Hooded Justice en Adrian Veidt: The Colossal King die tussen de tien en twintig minuten duren en dieper ingaan op de realisatie van de serie en de belangrijkste personages.

Hieronder een opsomming van het bonusmateriaal dat staat verspreid over de verschillende schijven:

- Immortal Vigilante "“ Hooded Justice
- 2019 New York Comic Con
- Becoming Sister Night
- Watchmen: Alternate History
- Watchmen: Unmasked
- Andrij Parekh on Directing
- Squid Shelter with Tim Blake Nelson Anatomy of a Fight Scene
- Glimpses "“ The Visual Effects of Watchmen
- Notes from the Watchmen Graphic Novel Artist Dave Gibbons
- Rorschach Featurette
- Sadiqua Bynum Runs, Jumps and Falls for Sister Night
- Adrian Veidt: The Colossal King
- Character Trailers "“ Sister Night, Blonde Man and Looking Glass
- It's Raining Squids
- Watchmen: Masked and Dangerous


Géén tweede seizoen
Hoogstwaarschijnlijk komt er geen tweede seizoen van HBO's Watchmen. Bedenker Damon Lindelof heeft al een paar keer aangegeven niet terug te keren en meerdere leden van de cast hebben medegedeeld alleen terug te keren als Lindelof dat zou doen. Mogelijk verandert de zaak als Watchmen de meeste van de 26 Primetime Emmy Award nominaties verzilvert.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen