Disney brengt content voor volwassenen naar Disney+

Binnenkort ook content voor volwassenen op Disney+

Wat in eerste instantie een goede strategie leek bleek uiteindelijk toch niet zo interessant te zijn...

Geoffrey Ketels, 26 augustus 2020 om 17:41

In eerste instantie wou Disney met Disney+ vooral een honderd procent kids proof dienst aanbieden. Nu overweegt het bedrijf toch om ook content voor volwassenen aan haar aanbod toe te gaan voegen.
Disney+ moest de absolute nummer één streamingdienst worden voor het gezin. Dat was voor Disney op zich ook geen al te grote uitdaging, want het bedrijf kan putten uit een ongelofelijke bibliotheek bestaande uit animatiefilms, live-action bioscoopfilms evenals werkelijk duizenden uren aan kinderseries. Toch, na een aantal maanden lijkt Disney het nu toch over een iets andere boeg te gaan gooien.

Beveiligde content
Door de overname van Fox heeft Disney uiteraard de beschikking gekregen over een enorme database boordevol met content voor volwassenen. Uit die database kan ze nu gaan putten en dat blijkt het bedrijf ook van plan te zijn om te gaan doen.

Onder meer journalist Bill Hunt heeft laten optekenen dat Disney bezig is met het bouwen van een speciale sectie voor volwassenen voor haar Disney+ streamingplatform. Deze sectie zou enkel en alleen toegankelijk zijn met een pincode waardoor de streamingdienst wel volledig geschikt blijft voor kinderen.

Wanneer Disney van plan is om het nieuwe onderdeel met volwassenen content precies te gaan lanceren is vooralsnog nog niet bekend.

Lees meer over: Disney, Disney Plus, streamingdienst, streamingdiensten, serie, series

Populair nieuws