search

Ons nieuws van woensdag 26 augustus 2020

Spannende nieuwe series op NPO Start om de zomer mee af te sluiten
Series / Nieuws

Spannende nieuwe series op NPO Start om de zomer mee af te sluiten

Laat die herfststormen buiten maar razen, met de NPO hoef je je niet te vervelen!

Na de eerste twee spannende seizoenen van de dramaserie Klem, komt er in september een gloednieuw derde seizoen uit. Daarnaast zijn de 'All Stars' terug met een nieuwe reeks van de comedyserie, genaamd All Stars & Zonen. Verder komt er het tweede seizoen van de spannende Scandinavische detective The Lawyer.

Klem
Dramaserie, Seizoen 3, BNNVARA

Nadat Hugo Warmond (Barry Atsma) ontslagen is bij de Belastingdienst, biedt de FIOD hem een deal aan die niet zonder risico's is. Hij besluit deze laatste strohalm te grijpen. Hierdoor raakt zijn leven onbedoeld opnieuw gevaarlijk verstrengeld met dat van Marius Milner (Jacob Derwig) en zijn vrouw Kitty van Mook (Georgina Verbaan), die een nieuw leven willen beginnen en door moedwil en misverstand weer in de criminaliteit belanden.

Het hele seizoen is vanaf 24 september te zien op NPO Plus. Vanaf dan ook wekelijks te zien op NPO 1 en NPO Start.

All Stars & Zonen
Comedyserie, BNNVARA

De hoofdrolspelers uit de eerdere film en tv-series keren terug in een nieuwe reeks van de legendarische comedyserie All Stars, met als titel All Stars & Zonen. In de nieuwe serie zijn de voetballers van toen ouder geworden en worden ze vergezeld door diverse nieuwe acteurs. Ze staan nu achter de bar van de club, of zijn inmiddels penningmeester. Nu zijn hun (schoon)zonen en dochters aan de bal.

De serie is vanaf 20 september wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start.

Het A-Woord
Dramaserie, EO

Deze dramaserie vertelt het verhaal van een gezin waarbinnen het jongste kind autisme heeft. Moeder Mariël, vader Teun en de rest van de familie proberen om te gaan met het feit dat Sam anders is dan anderen. Ze doen er alles aan om het beruchte A-woord te vermijden.

De serie is vanaf 21 september volledig te zien op NPO Plus. Vanaf dan ook wekelijks te zien op NPO 1 en NPO Start.

The Lawyer
Scandinavische detective, Seizoen 2, KRO-NCRV

De jonge advocaat Frank Nordling heeft zijn straf uitgezeten voor zijn connectie met crimineel Thomas Waldman, die verantwoordelijk is voor de dood van Franks ouders. Inmiddels is Nordling vader en wil hij niets liever dan zich wijden aan zijn gezin. Wanneer er een luchtje lijkt te zitten aan de dood van Waldmans dochter Therese, begint opnieuw een zoektocht naar de waarheid.

Het hele seizoen is vanaf 4 september te zien op NPO Plus. Vanaf 5 september wekelijks op NPO 3 en NPO Start.

Lees ook: Dvd review 'The Lawyer' - van een topteam!

En verder:

Grantchester 5
Britse detective, KRO-NCRV
Seizoen 5 is vanaf 5 september wekelijks te zien op NPO 2. Seizoen 2 t/m 5 zijn al te zien op NPO Plus.

Silent Witness 23
Britse detective, KRO-NCRV
Seizoen 23 is vanaf 11 september te zien op NPO Plus. Vanaf 20 september te zien op NPO 1 extra | Seizoenen 18 t/m 22 zijn al te zien op NPO Plus.

Love Me
Zweeds drama, KRO-NCRV
Het hele seizoen vanaf 18 september te zien op NPO Plus. Vanaf 22 september te zien op NPO 1 extra.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames 'Flikken Maastricht' seizoen 5 gestart
Series / Nieuws

Opnames 'Flikken Maastricht' seizoen 5 gestart

Het was actrice Angela Schijf die het nieuws bekend heeft gemaakt via social media...

Actrice Angela Schijf heeft via social media laten weten dat de opnames van het vijfde seizoen van Flikken Maastricht zijn begonnen. Dat is goed nieuws voor de fans die toch al even op nieuws zaten te wachten.

Bij de bekendmaking van de start van de opnames van het vijfde seizoen van Flikken Maastricht op de Instagram van Schijf wordt een foto gedeeld met acteur Bas Keijzer. Ook hij was op dat ogenblik bij de opnames aanwezig. De twee speelden in het verleden ook reeds samen, onder meer in de film De Eetclub evenals in de reeks Meisjes van Plezier.

Vijfde seizoen
In Flikken Maastricht speelt Schijf de rol van rechercheur Eva van Dongen. Ze houdt er een nauwe samenwerking op na met rechercheur Floris Wolfs. Het is acteur Victor Reinier die de rol van Wolfs op zich neemt.

Dat de opnames van het vijfde seizoen van Flikken Maastricht zijn begonnen is goed nieuws voor de fans. Tot dusver werd echter nog niet bekend gemaakt vanaf wanneer dat vijfde seizoen te zien zal zijn op NPO1.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney brengt content voor volwassenen naar Disney+
Series / Streaming-diensten

Disney brengt content voor volwassenen naar Disney+

Wat in eerste instantie een goede strategie leek bleek uiteindelijk toch niet zo interessant te zijn...

In eerste instantie wou Disney met Disney+ vooral een honderd procent kids proof dienst aanbieden. Nu overweegt het bedrijf toch om ook content voor volwassenen aan haar aanbod toe te gaan voegen.

Disney+ moest de absolute nummer één streamingdienst worden voor het gezin. Dat was voor Disney op zich ook geen al te grote uitdaging, want het bedrijf kan putten uit een ongelofelijke bibliotheek bestaande uit animatiefilms, live-action bioscoopfilms evenals werkelijk duizenden uren aan kinderseries. Toch, na een aantal maanden lijkt Disney het nu toch over een iets andere boeg te gaan gooien.

Beveiligde content
Door de overname van Fox heeft Disney uiteraard de beschikking gekregen over een enorme database boordevol met content voor volwassenen. Uit die database kan ze nu gaan putten en dat blijkt het bedrijf ook van plan te zijn om te gaan doen.

Onder meer journalist Bill Hunt heeft laten optekenen dat Disney bezig is met het bouwen van een speciale sectie voor volwassenen voor haar Disney+ streamingplatform. Deze sectie zou enkel en alleen toegankelijk zijn met een pincode waardoor de streamingdienst wel volledig geschikt blijft voor kinderen.

Wanneer Disney van plan is om het nieuwe onderdeel met volwassenen content precies te gaan lanceren is vooralsnog nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
28 procent van Nederlandse Netflix-gebruikers betaalt niet voor abonnement
Series / Streaming-diensten

28 procent van Nederlandse Netflix-gebruikers betaalt niet voor abonnement

Zomaar even de helft van alle Netflix gebruikers in Nederland zouden niet betalen voor het gebruik van de streamingdienst...

Een onderzoek van Pricewise heeft aan het licht gebracht dat slechts ongeveer de helft van alle Netflix-gebruikers in Nederland daadwerkelijk zouden betalen voor hun abonnement op de streamingdienst.

Naar aanleiding van het onderzoek dat Pricewise heeft uitgevoerd stuurde ze een persbericht de wereld in waaruit blijkt hoe weinig Nederlanders daadwerkelijk voor een Netflix-abonnement betalen. In de praktijk blijkt dat namelijk maar liefst 28% van de Netflix-gebruikers in Nederland niet voor het gebruik van de streamingdienst betalen. Dit betekent dat er nog steeds massaal aan account-sharing wordt gedaan, ondanks het feit dat dit eigenlijk verboden is (buiten het gezin).

Gedeelde kosten
In menig aantal andere landen wordt er onder vrienden of familieleden afgesproken om het Netflix-account te delen, maar ook om daarbij de kostprijs van het abonnement te delen onder het aantal gebruikers. Ook dat blijkt in Nederland veel minder het geval te zijn. Maar liefst 43 procent van alle gebruikers van de streamingdienst betaalt letterlijk niet één euro om er gebruik van te maken. Dat is veel meer dan bij concurrenten zoals Disney+ en Videoland het geval is. Bij deze streamingdiensten zou namelijk slechts 28 procent van de Nederlandse gebruikers niet (mee)betalen.

Tot slot blijkt uit het onderzoek van Pricewise ook nog dat het merendeel van de streamende Nederlanders toegang hebben tot Netflix. Zomaar even 84 procent van alle streaming-abonnementen zouden dan ook worden afgesloten bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix lanceert 'Making the Witcher'
Series / Video/clip/featurette

Netflix lanceert 'Making the Witcher'

Nog meer Witcher-materiaal op onze favoriete streamingdienst en dit keer gaat het om een documentaire.

Netflix komt met een documentaire over het maken van The Witcher. Vandaag gaf men al een eerste trailer vrij hiervoor, die een eerste blik achter de schermen geeft. Het moge duidelijk zijn: de komende tijd pompt Netflix zoveel mogelijk gerelateerd aan de franchise de wereld in.

Vandaag is Making the Witcher vrijgegeven, een blik achter de schermen bij de opnames van de live-action verfilming van de gelijknamige boekenreeks. Zo biedt Netflix ons dus een boel informatie over hoe het allemaal in z'n werk ging om deze franchise tot leven te brengen op een passende manier.

Lees ook: Wat was het budget van Netflix-hit 'The Witcher'

32 minuten
De special duurt 32 minuten en hierin gaan verschillende cast- en crewleden in op "de geheimen achter de saga". Dat houdt bovenal in dat er gesproken wordt over het casten van de hoofdrollen, de choreografie voor de gevechten en perspectieven die gebruikt zijn om het verhaal te vertellen.

Lees ook: 'The Witcher' begint pas echt bij het tweede seizoen

Tot slot kijkt de special naar de visual effects en makup. Mooi is bijvoorbeeld een moment waarop er geoefend wordt voor het gevecht in de eerste aflevering tussen Geralt en Renfri. Hieronder de trailer! Nu te streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor Stephen King-serie 'The Stand'!
Series / Posters

Goed nieuws voor Stephen King-serie 'The Stand'!

De Stephen King-serie The Stand heeft eindelijk een verschijningsdatum gekregen.

Even geleden plaatsten we al de eerste foto's uit de nieuwe Stephen King-serie The Stand op SerieTotaal en nu is duidelijk wanneer deze op de streamingdienst CBS All Access verschijnt!

De serie is jaren in ontwikkeling geweest, maar nu is dat eindelijk bekend dat de eerste aflevering van The Stand op 17 december 2020 op CBS All Access verschijnt. De overige acht afleveringen verschijnen vervolgens per week.

Lang in ontwikkeling
Eerst moest het boek vertaald worden naar een film, maar uiteindelijk is het dus een miniserie geworden met Josh Boone (The New Mutants) op de regiestoel.

Lees ook: Eindelijk: eerste foto's uit Stephen Kings 'The Stand'!

Er zijn in de serie rollen voor Whoopi Goldberg (Mother Abigail), Alexander Skarsgard (Randall Flag / Dark Man), James Marsden (Stu Redman), Amber Heard (Nadine Cross), Owen Teague (Harold Lauder), Odessa Young (Frannie Goldsmith), Jovan Adepo (Larry Underwood), Heather Graham (Rita Blakemoor) en Nat Wolff (Lloyd Henreid). Hieronder zie je een nieuwe titelposter voor de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeler 'The Batman' spin-off voor HBO Max gevonden?
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler 'The Batman' spin-off voor HBO Max gevonden?

In de film speelt Barry Keoghan (Dunkirk) de rol van een personage die zomaar in de spin-off serie te zien zou kunnen zijn.

HBO Max gaat een grootse tv-serie maken die aansluit op de film The Batman die in oktober 2021 in de bioscoop moet gaan draaien. Nu lijkt het erop dat er in de film van Matt Reeves al een personage zit die de hoofdrol krijgt in de serie.

The Batman zal grotendeels het Year Two-verhaal van de Caped Crusader gaan vertellen en van de serie is bekend dat deze Year One laat zien. In dat verhaal wordt er vooral gekeken naar de corruptie binnen de politiemacht van Gotham City.

Officer Stanley Merkel
In de tekst onder de trailer voor The Batman op YouTube staat vermeld dat Barry Keoghan (Dunkirk, Eternals) de rol speelt van Stanley Merkel. Hij is de originele partner van James Gordon (Jeffrey Wright).

Lees ook: 'The Batman'-serie gaat over 'Year One'!

In de 'Batman: Year One'-verhaallijn heeft Stanley Merkel een belangrijke rol, dus het zou goed kunnen dat Keoghan uiteindelijk de hoofdrol pakt in de HBO Max-serie over de politiemacht van Gotham City.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Cobra Kai': spin-off van 'The Karate Kid' op Netflix
Series / Trailer

Trailer 'Cobra Kai': spin-off van 'The Karate Kid' op Netflix

Netflix neemt deze serie over van YouTube en maakt ook een derde seizoen!

In de jaren 80 verschenen er drie films in The Karate Kid reeks en even geleden verscheen op YouTube de serie Cobra Kai waarin de oorspronkelijke acteurs weer invulling geven aan de bekende personages.

Er verschenen tot op heden twee seizoenen op YouTube en die zijn nu overgenomen door Netflix. Binnenkort komen deze beschikbaar en de streamingdienst heeft gelijk een derde seizoen aangekondigd voor 2021. Check hieronder de trailer.



Cobra Kai dojo
De hoofdrollen zijn voor onder meer Ralph Macchio als Daniel LaRusso en William Zabka als Johnny Lawrence en de serie speelt zich 30 jaar na het All Valley Karate Tournament in 1984 af.

Lees ook: 'Karate Kid'-serie 'Cobra Kai' seizoen 3 verhuist naar Netflix

Daniel heeft moeite om het zijn leven in balans te houden zonder de begeleiding van mister Miyagi en komt zijn oud-tegenstander Johnny onder ogen. Tegelijkertijd zoekt Daniel naar een manier om de Cobra Kai dojo nieuw leven in te blazen.

Vanaf 28 augustus zullen seizoen 1 en 2 te zien zijn op de streamingsdienst. Het derde seizoen verschijnt volgend jaar op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer' moest flink veranderen door extra seizoen
Series / Nieuws

'Lucifer' moest flink veranderen door extra seizoen

Dat er een zesde seizoen besteld werd, had behoorlijk grote gevolgen voor de serie.

Lucifer zou eigenlijk na vijf seizoenen stoppen. Maar werd voor een tweede keer 'gered' door Netflix en kreeg een zesde seizoen.

Voor showrunners Joe Henderson en Ildy Modrovich betekende dat, dat er bepaalde dingen volledig veranderd moesten worden. Want het vijfde seizoen zou het einde zijn. En dus kozen de twee een heel eigen manier om het vijfde seizoen te laten eindigen.

Lees ook: 'Lucifer'-fans dolenthousiast over seizoen 5a

Laatste momenten
"We wilden het vijfde seizoen niet veranderen, toen we akkoord gingen met het zesde. Dus als je de tweede heft van seizoen vijf ziet, zal je zien hoe alles in elkaar past. Het is vind ik een heel grote, prachtige, puzzel en ik hou ervan. We hebben het einde ook niet veranderd, maar het vijfde seizoen gewoon beëindigd. We hebben de zesde akte, die Ildy aan het schrijven was en waarbij we razendsnel door de verhalen heen gingen, gewoon gebruikt voor het zesde seizoen," aldus Henderson.

Lees ook: 'Lucifer' seizoen 5, deel 2: Dit moet je weten

Dat betekent dus dat het vijfde seizoen van de serie niet eindigt zoals men gepland had, maar dat het einde doorgeschoven is naar het zesde seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer'-acteur mocht geen campagne voeren voor extra afleveringen
Series / Nieuws

'Lucifer'-acteur mocht geen campagne voeren voor extra afleveringen

Lucifer-acteur Tom Ellis kreeg juist het advies om helemaal niets te doen.

Acteur Tom Ellis kreeg van zijn team het advies om geen campagne te voeren voor meer afleveringen van Lucifer. De show werd na drie seizoenen gecancelled door FOX, waarna Netflix de boel oppikte voor nog eens twee seizoenen. Later kwam daar nog een zesde bij.

Ellis speelt de hoofdrol in de serie. Maar hij kreeg van zijn team te horen dat hij vooral geen campagne moest voeren voor meer afleveringen. "Het waren vreemde tijden, omdat ik tegen beter weten in toch iets probeerde te regelen. Zelfs tegen het advies van mijn team in," vertelde Ellis tegenover The Guardian.

Lees ook: 'Lucifer'-fans dolenthousiast over seizoen 5a

Onwaarschijnlijk geacht
"Iedereen zei alsmaar, 'Het is heel erg onwaarschijnlijk dat dit gaat lukken'. En ik dacht alleen maar: 'dus er is een kans?'." Dat heeft hij uiteindelijk natuurlijk heel goed ingeschat, want ondertussen is het eerste deel van het vijfde seizoen van Lucifer te streamen op Netflix.

Lees ook: 'Lucifer' seizoen 5, deel 2: Dit moet je weten

Het tweede deel wordt nu nog opgenomen en komt er waarschijnlijk snel aan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
''Stranger Things'-kids worden teveel geseksualiseerd'
Series / Nieuws

''Stranger Things'-kids worden teveel geseksualiseerd'

Dat is toch best forse kritiek op de media vanuit een van de Stranger Things-castleden.

Actrice Natalia Dyer vindt dat haar costerren in Netflix-serie Stranger Things te veel geseksualiseerd worden door de media. "Ik voel me alsof ik hen moet beschermen," aldus Dyer.

Dyer speelt in de serie de rol van Nancy Wheeler en is nu druk met de promotie van haar nieuwe film, Yes, God, Yes. Daarin speelt ze een onschuldig katholiek meisje dat leert masturberen nadat ze tijdens een chat op AOL daarover hoort.

Lees ook: 'Stranger Things'-opnamestart in de problemen?

Te veel geseksualiseerd
Tegenover The Independent vertelde Dyer dat ze zich ongemakkelijk voelt bij de seksualisering van haar costerren. "Er is zoveel aan de gang hier. Over het algemeen heb ik het gevoel dat ze te veel geseksualiseerd worden. Ik voel me alsof ik die jonge kinderen moet beschermen, ook al zijn het geen kinderen meer, maar tieners."

Lees ook: 'Stranger Things' biedt fans interactieve ervaring

Het is wat haar betreft een cultureel probleem: "daardoor is het een lastig en erg complex probleem." Wel een waar goed naar gekeken moet worden: "laat mensen zijn wie ze zijn, zonder te oordelen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Carl Grimes terug voor 'The Walking Dead'?
Series / Nieuws

Carl Grimes terug voor 'The Walking Dead'?

Alles kan, dus waarom zouden we niet toch meer van Carl Grimes te zien kunnen krijgen?

Acteur Chandler Riggs was jarenlang te zien als Carl Grimes in The Walking Dead. Maar in die serie komt aan alles een eind en dus ook aan Riggs' tijd als Carl. Tenminste, daar leek het op, want een terugkeer lijkt mogelijk.

Riggs vertelde tijdens een interview dat hij dolgraag terug wil keren. "Ja, absoluut, dat zou geweldig zijn. Maar ik weet niet of dit in de serie nog zal gebeuren. Hopelijk kan het nog in een ander medium. We gaan het zien."

Lees ook: Gruwelijk lot voor 'The Walking Dead'-personage

Carl Grimes
Carl Grimes was jarenlang te zien in de serie als zoon van hoofdpersoon Rick Grimes. Maar Carl kwam op gewelddadige wijze om het leven. Toch hoeft dat niet het einde te zijn, want we weten van franchisebaas Scott Gimple dat er gekeken wordt naar miniseries voor verschillende personages.

Lees ook: Deze 'The Walking Dead'-schurk moet een eigen serie krijgen?

Welke personages daar onderdeel van zijn is nog niet bekend, al vertelde Gimple wel dat er veel mogelijk is. Laten we dus hopen dat er een serie voor Carl tussen zit!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer' seizoen 5, deel 2: Dit moet je weten
Series / Featured

'Lucifer' seizoen 5, deel 2: Dit moet je weten

Hoe gaat het nou eigenlijk verder nu deel 1 te zien is op Netflix?

De eerste helft van het vijfde seizoen van Lucifer is te zien. Maar natuurlijk kijken we alvast voor uit naar het tweede deel, dat net als het eerste gedeelte, ook acht afleveringen krijgt.

Netflix pikte de serie in 2018 op toen Fox er na drie seizoenen een punt achter zette. In mei 2019 was vervolgens het vierde seizoen te streamen op Netflix en sinds vrijdag 21 augustus het eerste deel van de vijfde reeks. Een tweede deel komt "binnenkort" en daarna is er nog een laatste en zesde seizoen.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'Lucifer' seizoen 5A

De cast
Natuurlijk keren de voornaamste castleden allemaal weer terug voor het tweede deel van het vijfde seizoen. Het gaat om:
Tom Ellis als Lucifer Morningstar
Lauren German als Chloe Decker
Kevin Alejandro als Dan Espinoza
Lesley-Ann Brandt als Mazikeen
Natuurlijk zullen zij niet de enigen zijn, maar hun namen zijn bevestigd.

De afleveringen
De eerste acht afleveringen zijn al te zien en nu is het wachten op het tweede deel. We hebben de titels allemaal al binnen:
Aflevering 9: Family Dinner
Aflevering 10: Bloody Celestial Karaoke Jam
Aflevering 11: Resting Devil Face
Aflevering 12: Daniel Espinoza: Naked and Afraid
Aflevering 13: A Little Harmless Stalking
Aflevering 14: Nothing Lasts Forever
Aflevering 15: Is This Really How It's Going To End?
Aflevering 16: A Chance At a Happy Ending
Vooral die titel van de zestiende aflevering is natuurlijk interessant. Die zou eigenlijk de finale van de serie worden, en dus klinkt die zo definitief.

Lees ook: 'Lucifer' doet iets heel leuks in seizoen 5

Zesde seizoen
Maar maak je geen zorgen: het einde is er voorlopig nog niet. Netflix heeft namelijk onverwacht een zesde en laatste (nee echt, laatste) seizoen besteld. Ook nu komen er weer zestien afleveringen, die in twee delen van acht uitgezonden worden.

Lees ook: 'Lucifer' stelt je voor aan nieuw personage

Wanneer te zien
Het is nog niet zeker wanneer het vijfde seizoen verder gaat. Netflix moet daar helaas nog een aankondiging over doen, maar we verwachten ergens dat er snel een aankondiging over zal komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.