search
28 procent van Nederlandse Netflix-gebruikers betaalt niet voor abonnement

28 procent van Nederlandse Netflix-gebruikers betaalt niet voor abonnement

Zomaar even de helft van alle Netflix gebruikers in Nederland zouden niet betalen voor het gebruik van de streamingdienst...

Geoffrey Ketels
Een onderzoek van Pricewise heeft aan het licht gebracht dat slechts ongeveer de helft van alle Netflix-gebruikers in Nederland daadwerkelijk zouden betalen voor hun abonnement op de streamingdienst.

Naar aanleiding van het onderzoek dat Pricewise heeft uitgevoerd stuurde ze een persbericht de wereld in waaruit blijkt hoe weinig Nederlanders daadwerkelijk voor een Netflix-abonnement betalen. In de praktijk blijkt dat namelijk maar liefst 28% van de Netflix-gebruikers in Nederland niet voor het gebruik van de streamingdienst betalen. Dit betekent dat er nog steeds massaal aan account-sharing wordt gedaan, ondanks het feit dat dit eigenlijk verboden is (buiten het gezin).

Gedeelde kosten
In menig aantal andere landen wordt er onder vrienden of familieleden afgesproken om het Netflix-account te delen, maar ook om daarbij de kostprijs van het abonnement te delen onder het aantal gebruikers. Ook dat blijkt in Nederland veel minder het geval te zijn. Maar liefst 43 procent van alle gebruikers van de streamingdienst betaalt letterlijk niet één euro om er gebruik van te maken. Dat is veel meer dan bij concurrenten zoals Disney+ en Videoland het geval is. Bij deze streamingdiensten zou namelijk slechts 28 procent van de Nederlandse gebruikers niet (mee)betalen.

Tot slot blijkt uit het onderzoek van Pricewise ook nog dat het merendeel van de streamende Nederlanders toegang hebben tot Netflix. Zomaar even 84 procent van alle streaming-abonnementen zouden dan ook worden afgesloten bij Netflix.

Aanbevolen artikelen