Opmerkelijk: Nemen we afscheid van Pikachu in 'Pokémon Journeys'?

Verdwijnt Pikachu uit Pokémon-serie?

Het zou zomaar eens kunnen dat Pikachu eindelijk evolueert in Raichu...

Geoffrey Ketels, 28 augustus 2020 17:30

Na 23 seizoenen lijkt het er eindelijk naar uit te zien dat de nummer één Pokémon van Ash, namelijk Pikachu gaat evolueren. In één van de aankomende afleveringen zouden we afscheid gaan nemen van Pikachu die wordt vervangen door Raichu.
Reeds sinds het ontstaan van de serie in het jaar 1997 zijn er een aantal zekerheden waar je als fan van Pokémon op kan vertrouwen. Eén van de misschien wel grootste zekerheden is dat Pikachu, de pokémon van Ash niet zal evolueren... Die zekerheid blijkt nu echter sterk in het gedrang te komen, want het lijkt er naar uit te zien dat die evolutie er nu wel degelijk zit aan te komen.

Raichu
Het was best een intens moment toen Pikachu in het eerste seizoen na de verloren wedstrijd in de Vermillion City Gym weigerde om te evolueren in Raichu. Vanaf dat ogenblik kozen ook heel wat gamers er in de populaire Pokémon videogames voor om hun Pikachu niet te laten evolueren. De koppigheid van de kleine gele pokémon heeft lang stand gehouden, maar daar zou nu zomaar een eind aan kunnen komen.

Het vermoeden bestaat dat Pikachu gaat evolueren in Raichu door een gelekte omschrijving van aflevering 35 genaamd I Got Pikachu. In de tekst staat te lezen dat heel wat Pikachu's aan het graven zijn geslagen op zoek naar Thunderstones. De kracht van deze stenen zou uiteindelijk door de Pikachu's worden gebruikt om te evolueren. Tot zover op zich nog niets bijzonders, maar dan staat in de tekst het volgen te lezen:

"and then Ash’s Pikachu finally evolves into a Raichu as well thanks to a “Thunderstone” discovered by a very obliging female Pikachu?!"

Bovenstaande geeft aan dat ook de Pikachu van Ash zou evolueren in Raichu. Dit gezegd zijnde valt wel op dat de naam Thunderstone tussen aanhalingstekens is geplaatst. Bovendien lijkt het ongelofelijk onwaarschijnlijk dat de serie op die manier afscheid zou gaan nemen van één van zijn belangrijkste zekerheden.

Niet alleen is Pikachu een vast en belangrijk onderdeel van Pokémon Journeys sinds haar ontstaan, daarnaast is ze ook veruit de meest populaire Pokémon waar ook nog eens de meeste merchandise van is uitgebracht. Desalniettemin is het zo dat de gelekte tekst toch heel fans ongerust maakt. Terecht of niet? Dat zal binnenkort moeten blijken!

Lees meer over: Pokemon, Pokemon Journeys, serie, series, animatieserie, animatieseries

Populair nieuws