search

Ons nieuws van vrijdag 28 augustus 2020

'His Dark Materials'-trailer toont episch tweede seizoen
Series / Trailer

'His Dark Materials'-trailer toont episch tweede seizoen

His Dark Materials toont ons een behoorlijk gaaf en opwindend tweede seizoen!

Er broeit iets in de eerste trailer voor het tweede seizoen van His Dark Materials. We horen diverse personages vertellen dat er duistere tijden aankomen, dat de wereld verandert. En dat de great war eraan zit te komen.

De eerste beelden van het tweede seizoen zien er weer fantastisch uit, net als de eerste reeks, en weten weer heel erg de sfeer van de boeken te vangen. Dat belooft dus wel wat voor His Dark Materials, dat dit jaar nog verder zal gaan op HBO en de BBC.

Lees ook: 'His Dark Materials' seizoen 2: Dit moet je weten

His Dark Materials
De eerste beelden van dit tweede seizoen zien er behoorlijk duister uit. Bovendien lijkt het erop dat de serie veel meer actie bevat in dit nieuwe seizoen, waar de eerste reeks toch relatief rustig was en voortkabbelde. Dat is nu dus anders.

Lees ook: 'His Dark Materials' krijgt ook derde seizoen!

In de show volgen we Lyra, die vorig seizoen meereisde met Asriel naar het onbekende. In een vreemde en mysterieuze, verlaten stad, leert ze meer over het lot en ontmoet ze Will - een jongen uit onze wereld op de vlucht voor zijn verleden. In de tussentijd probeert Mrs. Coulter Lyra te vinden en broeit de oorlog.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hele gave trailer laatste afleveringen 'Supernatural'!
Series / Nieuws

Hele gave trailer laatste afleveringen 'Supernatural'!

De serie Supernatural komt bijna tot een einde en dat wordt een heel gaaf spektakel.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is een trailer vrijgegeven voor de laatste afleveringen van Supernatural. Die trailer belooft dat de laatste paar afleveringen ons alles bieden wat de serie zo populair heeft gemaakt.

Recent bleek al dat Supernatural de opnames hervat had, zodat de laatste twee afleveringen opgenomen en uitgezonden konden worden. De boel keert in oktober terug en de finale van de serie is op 19 november te zien. Nu lijkt het er - dankzij de trailer - op dat de serie dat doel gaat halen.

Lees ook: Uitzenddatum seriefinale 'Supernatural' eindelijk bekend

Laatste afleveringen
The CW heeft namelijk een trailer vrijgegeven voor de laatste zeven afleveringen van de serie. Die belooft dat 8 oktober de serie weer verder gaat. Veel van het verhaal krijgen we helaas niet te zien in de trailer, maar we leren wel dat er heel wat monsters zijn waar op gejaagd gaat worden.

Lees ook: 'Supernatural'-foto verzamelt castleden voor de laatste keer

Het mooiste moment uit de trailer is natuurlijk dat "we God moeten doden", horen we. Dat belooft dus wat voor de laatste afleveringen!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opmerkelijk: Nemen we afscheid van Pikachu in 'Pokémon Journeys'?
Series / Nieuws

Opmerkelijk: Nemen we afscheid van Pikachu in 'Pokémon Journeys'?

Het zou zomaar eens kunnen dat Pikachu eindelijk evolueert in Raichu...

Na 23 seizoenen lijkt het er eindelijk naar uit te zien dat de nummer één Pokémon van Ash, namelijk Pikachu gaat evolueren. In één van de aankomende afleveringen zouden we afscheid gaan nemen van Pikachu die wordt vervangen door Raichu.

Reeds sinds het ontstaan van de serie in het jaar 1997 zijn er een aantal zekerheden waar je als fan van Pokémon op kan vertrouwen. Eén van de misschien wel grootste zekerheden is dat Pikachu, de pokémon van Ash niet zal evolueren... Die zekerheid blijkt nu echter sterk in het gedrang te komen, want het lijkt er naar uit te zien dat die evolutie er nu wel degelijk zit aan te komen.

Raichu
Het was best een intens moment toen Pikachu in het eerste seizoen na de verloren wedstrijd in de Vermillion City Gym weigerde om te evolueren in Raichu. Vanaf dat ogenblik kozen ook heel wat gamers er in de populaire Pokémon videogames voor om hun Pikachu niet te laten evolueren. De koppigheid van de kleine gele pokémon heeft lang stand gehouden, maar daar zou nu zomaar een eind aan kunnen komen.

Het vermoeden bestaat dat Pikachu gaat evolueren in Raichu door een gelekte omschrijving van aflevering 35 genaamd I Got Pikachu. In de tekst staat te lezen dat heel wat Pikachu's aan het graven zijn geslagen op zoek naar Thunderstones. De kracht van deze stenen zou uiteindelijk door de Pikachu's worden gebruikt om te evolueren. Tot zover op zich nog niets bijzonders, maar dan staat in de tekst het volgen te lezen:

"and then Ash's Pikachu finally evolves into a Raichu as well thanks to a "Thunderstone" discovered by a very obliging female Pikachu?!"

Bovenstaande geeft aan dat ook de Pikachu van Ash zou evolueren in Raichu. Dit gezegd zijnde valt wel op dat de naam Thunderstone tussen aanhalingstekens is geplaatst. Bovendien lijkt het ongelofelijk onwaarschijnlijk dat de serie op die manier afscheid zou gaan nemen van één van zijn belangrijkste zekerheden.

Niet alleen is Pikachu een vast en belangrijk onderdeel van Pokémon Journeys sinds haar ontstaan, daarnaast is ze ook veruit de meest populaire Pokémon waar ook nog eens de meeste merchandise van is uitgebracht. Desalniettemin is het zo dat de gelekte tekst toch heel fans ongerust maakt. Terecht of niet? Dat zal binnenkort moeten blijken!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sophie Turner koopt troon uit 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Sophie Turner koopt troon uit 'Game of Thrones'

De Winterfell troon maakt nu deel uit van het interieur van de actrice...

Game of Thrones actrice Sophie Turner (die in de serie het personage van Sansa Stark speelt) heeft bekend gemaakt dat ze er in geslaagd is om een belangrijk stuk uit de HBO-serie in huis te halen. Het gaat meer bepaald om de Winterfell Throne.

Het is vrij zeldzaam dat een lid van de cast van Game of Thrones er in slaagt om een dergelijk belangrijk stuk in handen te krijgen. Eerder hebben ook andere leden van de cast een gelijkaardige poging ondernomen, maar zonder succes. In het verleden raakte bijvoorbeeld reeds bekend dat Kit Harington graag het Longclaw zwaard wou bemachtigen, maar dat HBO daar niet aan wou meewerken.

Winterfell Throne
Hoe Sophie Turner er dan wel in is geslaagd om de 'Winterfell Throne' te bemachtigen is niet duidelijk. Feit is wel dat ze prachtig staat in haar interieur. De 24-jarige actrice maakte een foto van de troon in haar interieur en plaatste deze in haar story op Instagram.Hoeveel (en of...) Turner voor de troon heeft moeten betalen is niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld'-producenten maken serie van sci-fi film 'Sphere'
Series / Nieuws

'Westworld'-producenten maken serie van sci-fi film 'Sphere'

Samuel L. Jackson, Sharon Stone en Dustin Hoffman speelden de hoofdrollen in de film uit 1998.

HBO ontwikkelt momenteel Sphere, een sci-fi serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Crichton uit 1987 en de filmversie uit 1998 met Dustin Hoffman, Sharon Stone en Samuel L. Jackson.

De nieuwe serie is een hersenspinsel van showrunner, scenarist en uitvoerend producent Denise Thé, die momenteel de populaire HBO-serie Westworld produceert.

Sphere speelt zich af op de bodem van de oceaan, waar een groep wetenschappers de prachtige, doch dodelijke mysteries van het universum moeten confronteren. Ze komen er echter achter dat niks zo gevaarlijk is als de mensheid zelf. De filmversie van Barry Levinson bracht in 1998 73 miljoen dollar in het laatje, dat net genoeg was om het budget terug te verdienen.

Grote namen achter de schermen
De serie Sphere wordt geproduceerd door Jonathan Nolan, Lisa Joy, Robert Downey Jr. en Susan Downey, in samenwerking met Warner Bros. television. De betrokkenheid van Nolan en Joy is wellicht wat onverwacht, daar de twee onlangs hun banden braken met Warner Bros. TV om een enorme deal met Amazon te kunnen sluiten. Volgens bronnen stond Sphere echter al op de planning toen dit besluit werd genomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Snoop Dogg en Martin Lawrence in politieke dramaserie 'Game'
Series / Nieuws

Snoop Dogg en Martin Lawrence in politieke dramaserie 'Game'

Dit moet toch wel het meest onverwachte project van het jaar worden!

Na eerder dit jaar te zijn herenigd met Jerry Bruckheimer voor het langverwachte Bad Boys for Life, zal Martin Lawrence opnieuw met de megaproducent werken aan de nieuwe politieke dramaserie Game, waarin Lawrence en Snoop Dogg de hoofdrollen zullen spelen.

De serie is gebaseerd op een verhaal dat werd bedacht door Lawrence, Dogg en Patrick Aison, en gaat over de twee beste vrienden Bobby en Dice (Lawrence en Dogg), die samen een zeer persoonlijk spel spelen met een aantal van de hoogst gepositioneerde politici in Amerika.

Aison, die het script van de pilot-aflevering schrijft, zal de serie samen met Lawrence, Littman, Kristie Anne Reed, Dogg, Ted Chung en Bruckheimer produceren voor CBS TV Studios. Het is nog onbekend op welk platform de serie uiteindelijk beschikbaar zal worden gesteld.

Een comeback van Lawrence
Game betreft de eerste grote tv-rol van Lawrence sinds Partners, een serie die in 2014 na slechts een seizoen werd geschrapt. Daarvoor speelde Lawrence vijf seizoenen de hoofdrol in de in Amerika razend populaire sitcom Martin. Met Game wilt hij het nu over een hele andere boeg gooien. Ondertussen werkt hij ook aan een vierde Bad Boys-film.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft groen licht voor 'Resident Evil'-serie en onthult plot
Series / Nieuws

Netflix geeft groen licht voor 'Resident Evil'-serie en onthult plot

Na zes films wordt de beroemde game-franchise nu omgetoverd tot een serie.

De kogel is door de zombie geïnfesteerde kerk! Netflix zal namelijk officieel een acht afleveringen durende serie maken van de beroemde game-franchise Resident Evil!

Lees ook: Netflix-serie 'Resident Evil' wijkt heel erg af van de games

Andrew Dabb, uitvoerend producent/mede-showrunner van Supernatural, zal het script van de serie schrijven. Constantin Film, de productiemaatschappij achter de eerder verschenen films, produceert. Tevens is bekend geworden dat de serie twee gloednieuwe verhaallijnen bevat. De eerste hiervan gaat over de 14-jarige zusjes Jade en Billie Wesker, die naar de bedrijvige stad New Raccoon City verhuizen. Ze merken al snel dat niet alles in de stad is wat het lijkt en dat hun vader duistere geheimen verbergt die de wereld voor altijd zullen veranderen.

In de tweede verhaallijn zien we hoe meer dan een decennium is verstreken en er nog maar 15 miljoen mensen op aarde zijn, tegenover zes miljard monsters, mensen en dieren die besmet zijn met het T-virus. Jade, nu 30 jaar oud, moet zien te overleven in deze New World.

Een fan aan het roer
Netflix werkt al sinds 2019 aan een Resident Evil-serie en heeft met scenarist Dabb een enthousiaste fan aan het roer geplaatst. Aldus Dabb:

"Resident Evil is mijn favoriete gamereeks ooit. Ik kan niet wachten om een nieuw hoofdstuk in deze geweldige wereld te schrijven en de eerste Resident Evil-serie tot leven te wekken. De tv-serie zal alle bekende elementen van de Resident Evil-franchise bevatten, waaronder actiescenes, 'easter eggs' en rollen voor bekende personages uit de games:

[i]"De serie zit vol met bekende gezichten voor de fans, maar bevat ook voor een nieuw publiek de nodige verrassingen en nieuwe monsters."


Lees ook: Netflix-serie 'Resident Evil' krijgt 8 afleveringen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer' beleeft ijzersterk debuut op Netflix
Series / Nieuws

'Lucifer' beleeft ijzersterk debuut op Netflix

Het gaat wel heel erg goed met de serie rond Lucifer Morningstar!

Lucifer opende het vijfde seizoen bijzonder sterk op Netflix. De show doet het daar al heel erg goed, maar nu het eerste deel van het nieuwe seizoen te zien is, blijkt hoe uitzonderlijk goed het gaat.

FlixPatrol verzamelt sinds februari data over Netflix-releases. Daaruit blijkt dat Lucifer nu de best bekeken serie is sinds de metingen zijn begonnen. De show scoorde 670 punten en is in veel regio's de best bekeken serie van Netflix tot nu toe: hij staat in elk land in de top tien. Ter vergelijking: de vorige kampioen was The Umbrella Academy met 643 punten.

Lees ook: 'Lucifer' moest flink veranderen door extra seizoen

Tweede deel
Er komt snel een tweede deel aan voor het vijfde seizoen. Het is nog even afwachten wanneer dat het geval zal zijn, want we weten nog niet wanneer men verder gaat en de opnames af heeft. Die moeten namelijk nog afgerond worden.

Lees ook: 'Lucifer'-acteur mocht geen campagne voeren voor extra afleveringen

Overigens mag de serie het wel erg goed doen; er komt hooguit nog één extra seizoen. Daarna is het gedaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Legendarische 'The West Wing' keert terug
Series / Nieuws

Legendarische 'The West Wing' keert terug

Er komt een nieuwe speciale aflevering op streamingdienst HBO Max!

HBO-serie The West Wing keert terug voor een speciale aflevering. Die special moet Amerikanen massaal aansporen en ook overhalen, om bij de komende verkiezingen, naar de stembus te gaan.

De serie was een groot succes. Dat kwam mede door het talent van Aaron Sorkin om scenario's te schrijven. Die zijn vaak zo scherp als maar kan en bevatten veel dialoog, feiten en slimme grappen. Nu krijgen we dus een speciale aflevering te zien.

Lees ook: 'The West Wing' mogelijk terug op de buis

The West Wing
HBO Max laat via Sarah Aubrey weten dat er een special gemaakt wordt. "We zijn heel blij deze legendarische serie opnieuw te mogen bezoeken en onze gepassioneerde fans iets substantieels, betekenisvols en onvergetelijks te kunnen bieden, terwijl we tegelijk ook een belangrijke boodschap mogen promoten."

Lees ook: 'West Wing'-revival lijkt mogelijk

De aflevering wordt geschreven door Sorkin en alle castleden keren ook terug. Op John Spencer na, want de acteur die de rol van Leo McGarry speelde, overleed in 2005. Verder zullen we in de serie ook Michelle Obama zien en regisseert Thomas Schlamme de aflevering.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Umbrella Academy': Hoe werken de krachten van Ben?
Series / Nieuws

'The Umbrella Academy': Hoe werken de krachten van Ben?

The Umbrella Academy heeft een kleine rol voor Ben, die bizarre krachten heeft.

Hoe werken de superkrachten van Ben Hargreeves nou eigenlijk in The Umbrella Academy? Daar vertellen we je vandaag over.

We zagen tot nu toe redelijk wat van Ben, het broertje dat op zestienjarige leeftijd overleed. In de twee seizoenen van de serie zagen we hem als een geest die enkel door Klaus gezien kon worden. Maar als geest kon hij zijn krachten ook een paar keer gebruiken. Die werken precies zoals in de comics.

Lees ook: Waarom Five in 'The Umbrella Academy' geen echte naam heeft

Tentakels van Klaus
Ben kan uit zijn buik een stel tentakels laten komen, wat hij doet zodra hij zijn shirt optilt. Dat laat zien dat ze uit zijn maag komen en de implicatie is dat ze uit een andere dimensie komen. Ze zijn namelijk gigantisch en zouden niet zomaar in zijn lichaam passen.

Lees ook: 'The Umbrella Academy' breekt indrukwekkend Netflix-record

Interessant is dat hij in de comics een groot gat in zijn buik heeft, waar de tentakels vandaan komen. En dat hij ze niet graag gebruikt. In de comics en zelfs in de serie, zien we dat hij met een stel bankrovers afrekent, waarna hij helemaal bebloed naar buiten loopt. Hij staat te trillen, zichtbaar aangedaan. En daar komt zijn bijnaam The Horror vandaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Succes Baby Yoda in 'The Mandalorian' overweldigde iedereen
Series / Nieuws

Succes Baby Yoda in 'The Mandalorian' overweldigde iedereen

Niemand had verwacht dat dit kleine, groene wezentje uit The Mandalorian zo populair zou zijn.

Niemand had het succes van Baby Yoda kunnen voorspellen. Het personage zit in de serie en was helemaal geheim gehouden in de marketing. Het tweede seizoen duikt er echter nog veel dieper in.

Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy: "Baby Yoda zat er echt vanaf het begin in. Maar we wisten niet direct hoe hij eruit moest zien en we noemden hem niet echt Baby Yoda," begon ze tijdens een interview.

Lees ook: Waarom Baby Yoda in 'The Mandalorian' geheim bleef

Baby Yoda
"We wisten toen hij op de set was, en door de reacties van alle aanwezigen, dat hij een populair personage zou zijn. Maar ik denk niet dat er iemand was die had gedacht dat hij zo erg populair zou zijn. Dat was eigenlijk wel een verrassing. We wisten genoeg om hem geheim te houden. Maar dat doen we vaak met Star Trek," aldus Kennedy.

Lees ook: Gerucht: 'Star Wars' brengt deze schurk terug

Het was ook een wat aparte keuze, want Baby Yoda bleek het belangrijkste element van de serie en was echt zo populair dat merchandise enorm goed verkocht werd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek'-universum blijft groeien!
Series / Nieuws

'Star Trek'-universum blijft groeien!

Alex Kurtzman legt uit wat de toekomst van de Star Trek-franchise moet brengen.

Wat is eigenlijk de toekomst van de Star Trek-franchise? Alex Kurtzman, die aan het hoofd van de boel staat, legt daar het een en ander over uit tijdens een interview met Deadline.

"Het idee is niet om uit te breiden, alleen maar om uit te breiden," begon hij het interview. "Het gaat erom dat we verschillende hoeken van het universum willen verkennen. Een beetje op dezelfde manier als hoe de Short Treks verschillende hoeken van de wereld van Star Trek verkennen. Elke serie zou zijn eigen unieke identiteit moeten hebben en je zou niet na moeten hoeven denken over wat je van de ene serie kan meenemen naar de andere."

Lees ook: 'Star Trek: Discovery'-rechtszaak eindelijk afgerond

Iets unieks
Elke serie moet iets unieks met zich meebrengen. "Alles moet anders, uniek, speciaal en specifiek voelen, maar het moet wel dezelfde sfeer hebben zodat het past binnen het grotere Trek-universum. Dus het is een duidelijke samenwerking, waarbij we er samen voor zorgen dat elke serie anders voelt, iets anders laat zien, andere dingen zegt, anders voelt, er anders uitziet en anders klinkt."

Lees ook: 'Star Trek: Discovery': Waar is Kirk eigenlijk?

Dat betekent dat we de komende jaren dus veel nieuws kunnen verwachten!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.