search
'Starship Troopers'-serie met oorspronkelijke cast in de maak?
Series / Nieuws

'Starship Troopers'-serie met oorspronkelijke cast in de maak?

Starship Troopers zou zomaar eens terug kunnen keren, als het aan de cast ligt.

Als acteur Casper Van Dien de kans krijgt, keert hij terug voor een Starship Troopers-serie. De franchise werd gelanceerd nadat Paul Verhoeven het boek uiteindelijk wist te verfilmen in 1997. Maar de film werd een flop, en werd slecht ontvangen.

De afgelopen decennia zijn mensen Starship Troopers gelukkig gaan herwaarderen. Nu zien mensen het als een slimme satire van het Amerikaanse militarisme en kapitalisme. En dus liet schrijver Ed Neumeier al eens weten dolgraag een serie te willen maken met de oorspronkelijke cast. Nu doet acteur Casper Van Dien een duit in het zakje.

Terugkeer naar de franchise
"Ik zou het geweldig om terug te keren, en weer Johnny Rico te spelen. Het is namelijk geweldig om Johnny Rico te zijn, Starship Troopers te maken en te zien hoe mensen reageren. Als mensen erover praten, dan kan ik er echt wel van genieten, omdat niemand echt negatief is. Ze zijn zo opgewonden en ik hou van het enthousiasme. De afgelopen 24 jaar is dat wat ik geweest ben: Johnny Rico. Waarschijnlijk meer nog dan Casper. Ik denk dat ik meer waardering heb gekregen voor mijn werk als Johnny Rico dan wat dan ook. Als we die serie zouden mogen maken, dan zou ik echt dolblij zijn. Op dit moment gebeurt er echter, voor zover ik weet, niets," aldus Van Diem.

Dat de 51-jarige acteur terug zou willen keren naar de franchise is ook niet gek. Hij is niet echt doorgebroken of iets wat daarop lijkt, met films als Dracula 3000, Star Raiders: The Adventures of Saber Raine en Sharktopus vs. Whalewolf op zijn cv.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen