search
Niemand durfde 'The Walking Dead' te maken
Series / Nieuws

Niemand durfde 'The Walking Dead' te maken

Totdat AMC uiteindelijk groen licht gaf, maar dat ging niet eens zo heel makkelijk.

Uitvoerend producent Denise Huth vertelt in een interview dat bijna geen netwerk het aandurfde om The Walking Dead te maken. Uiteindelijk was het AMC die de serie oppikte en er een gigantische franchise van wist te maken. Maar dat was niet vanzelfsprekend.

"Ik ging voor het eerst in 2005 aan de slag met The Walking Dead, toen ik werkte voor Frank Darabont en hij mij vertelde welke comic hij gevonden had in een comicwinkel," vertelde Huth. "Hij vertelde mij over het verhaal en ik weet nog dat ik zei: 'Dat is een televisieserie.' Er zaten echt alle geweldige elementen voor een serie in."

Lees ook: Carl Grimes terug voor 'The Walking Dead'?

Vijf jaar
"Het duurde maar liefst vijf jaar, voordat AMC het aandurfde om 'ja' te zeggen en de serie ook echt uit te zenden. Het was zoiets wat gewoon niet eerder gedaan was," aldus Huth. De boel werd vooral buiten opgenomen, waardoor er weinig sets nodig waren. Het eerste seizoen "verbrak zo'n beetje elke regel van hoe televisie eruit zou moeten zien."

Lees ook: Gruwelijk lot voor 'The Walking Dead'-personage

Maar uiteindelijk bestelde AMC dus een eerste seizoen. Nu is men toe aan het tiende, is er een elfde besteld en zijn er twee spin-offs en drie films in de maak. Een prima keuze dus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen