search

Ons nieuws van maandag 31 augustus 2020

Nieuw op Netflix: 'The Restaurant' seizoen 3
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'The Restaurant' seizoen 3

Het is alweer tijd voor het derde deel van de populaire, Zweedse serie...

We zijn alweer toe aan het derde seizoen van de populaire Zweedse serie The Restaurant. Het derde deel van de serie is vanaf morgen, dinsdag 1 september 2020 te bekijken op Netflix!

The Restaurant vertelt het verhaal van de familie Löwlander. Zij runnen samen een zaak genaamd 'Djurgårdskällaren'. De eerste twee seizoenen van de reeks beslaan de periode van 1945 tot en met 1962. Dit is dus het moment waarop de Tweede Wereldoorlog net ten einde is gekomen. Op dat ogenblik staat de altijd gekoesterde familiezaak op omvallen. Iedereen heeft gelukkig wel zo zijn eigen ideeën om dit rampscenario te voorkomen.

Derde seizoen
Voor het derde seizoen geldt dat ze zich afspeelt in de periode 1968 tot en met 1971. Het derde seizoen bestaat uit in totaal 8 afleveringen. The Restaurant is zowel binnen als buiten Zweden zo populair dat er ondertussen ook al een vierde deel is aangekondigd. Dat vierde seizoen zou in het najaar van dit jaar op de Zweedse televisie moeten verschijnen. Het staat vast dat ook dit vierde deel uiteindelijk naar Netflix zal komen, maar wanneer is nog niet bekend gemaakt.

In ieder geval, kijk jij al uit naar het derde deel van de serie The Restaurant? Dan kan je deze vanaf morgen, dinsdag 1 september 2020 bekijken op Netflix. Een voorsmaakje van wat het derde seizoen allemaal voor jou in petto heeft krijg je alvast door middel van de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bejubelde Superheldenserie 'The Boys' seizoen 2 verschijnt zeer binnenkort op Prime!
Series / Nieuws

Bejubelde Superheldenserie 'The Boys' seizoen 2 verschijnt zeer binnenkort op Prime!

Er werd inmiddels ook al een derde deel voor de serie aangekondigd...

Het tweede seizoen van de serie The Boys verschijnt binnenkort op Amazon Prime Video! Inmiddels werd er ook al een derde seizoen aangekondigd.

In de serie The Boys maken we onder meer kennis met een kleine groep mensen die onder leiding staan van de zogenaamde Karl Urban. Deze mensen willen wraak nemen op een aantal superhelden die hun leven tot een hel maken. De serie kenmerkt zich door een combinatie van extreem geweld afgewisseld met de nodige dosis humor.

Derde seizoen
Het eerste seizoen van The Boys kon rekenen op heel wat populariteit en bovendien ook de nodige lovende reacties. Dat er een tweede seizoen van de serie zou verschijnen stond dan ook zo goed als vast... en daar blijft het niet bij. Inmiddels raakte namelijk eveneens bekend dat er ook een derde seizoen zal verschijnen.

In ieder geval, kijk jij ook uit naar het tweede seizoen van de serie The Boys? Dan moet je nog maar even geduld hebben. Het tweede seizoen verschijnt immers op vrijdag 4 september 2020 op Amazon Prime Video!



Lees ook: 'The Boys' seizoen 3 krijgt versterking van 'Supernatural'-acteur
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk je eerste Netflix-series gratis én zonder account
Series / Streaming-diensten

Bekijk je eerste Netflix-series gratis én zonder account

Netflix maakt een deel van zijn content nu voor iedereen, overal, beschikbaar.

Netflix mag dan wel al de koning van de streamingwereld zijn: het wil alleen maar meer abonnees. En dus is nu de pagina Netflix.com/watch-free gelanceerd, alwaar je een aantal series (en ook films natuurlijk) gratis kan bekijken.

Wat series betreft, gaat het "om de eerste aflevering van een aantal van onze meest populaire series", schrijft Netflix. Denk daarbij aan The Boss Baby: Back in Business van DreamWorks Animation, maar ook aan Stranger Things, When They See Us en Our Planet.

Meer mensen trekken
Netflix wil op deze manier meer abonnees aantrekken. "We zoeken altijd naar nieuwe marketingtechnieken om nieuwe abonnees aan te trekken en hen een geweldige Netflix-ervaring te bieden," aldus een woordvoerder tegen de Indiase techsite Gadgets360, die de pagina wist te ontdekken.

De gratis titels kan je enkel op je computer of op een Android-apparaat bekijken. Het is niet mogelijk om de gratis content te streamen op een aangesloten televisieplatform. Overigens verandert het aanbod zo nu en dan volgens Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De brute misdaadserie 'The Lawyer'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De brute misdaadserie 'The Lawyer'

De serie komt van de hand van de makers van 'Marcella' en 'The Bridge'...

Wie wel te vinden is voor een leuke misdaadserie van Scandinavische bodem zit vanaf 1 september weer helemaal goed bij Netflix! Dan verschijnt namelijk het eerste seizoen van The Lawyer op de streamingdienst!

The Lawyer is een Zweeds-Deense thriller die het verhaal vertelt van Frank Nordling. Nordling is een advocaat die als kind getuige was van de moord op zijn ouders. Op een zeker ogenblik komt hij er achter dat één van de cliënten van het advocatenbureau waarvoor hij werkt betrokken was bij de moord. Nordling besluit daarop om een briljant plan uit te werken met slechts één doel voor ogen, namelijk wraak nemen.

Bloedstollend plot
The Lawyer is uiteraard geen nieuwe serie. Het eerste deel verscheen dan ook reeds in het jaar 2018, maar wordt nu pas toegevoegd aan Netflix. Dit jaar verscheen overigens reeds het tweede seizoen van de reeks. Op de gespecialiseerde website IMDB kan ze in ieder geval rekenen op een mooie score van 7/10.

Ben jij ook iemand die een goede, Scandinavische misdaadserie of thriller wel weet te smaken? Dan is The Lawyer een serie die je absoluut gezien moet hebben. In ieder geval, het eerste seizoen verschijnt morgen, dinsdag 1 september 2020 op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste rol Chadwick Boseman in 'What if...?' van Marvel
Series / Nieuws

Laatste rol Chadwick Boseman in 'What if...?' van Marvel

De veelbelovende animatieserie van Marvel herbergt de laatste bijdrage van Chadwick Boseman aan Hollywood.

De laatste film waarin Chadwick Boseman te zien is, heet Ma Rainey's Black Bottom en deze verschijnt naar verwachting nog dit jaar op Netflix. Zijn allerlaatste bijdrage aan Hollywood is in de Marvel-animatieserie What If...?.

De animatieserie van Disney+ verschijnt in 2021 en bevat verhalen over met name bekende personages uit het Marvel Cinematic Universe. Het enige verschil is dat de held (of schurk) een andere identiteit heeft. Black Panther is namelijk niet per se T'Challa, maar iemand anders.

Lees ook: Marvel-acteur Chadwick Boseman overleden

Boseman als Star-Lord
In één van de afleveringen zien we hoe T'Challa niet Black Panther wordt, maar Star-Lord, leider van de Guardians of the Galaxy. Dus niet Peter Quill wordt ontvoerd door de Ravagers, maar T'Challa. Boseman zou zijn tekst voor de animatieserie al hebben ingesproken.

Overigens horen we ook Michael B. Jordan (Raising Dion) in What If...? en dit zou kunnen betekenen dat Boseman ook te horen is als Black Panther. De animatieserie staat gepland voor de zomer van 2021.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De donkere en meeslepende serie 'Moscow Noir'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De donkere en meeslepende serie 'Moscow Noir'

\'Moscow Noir\' is slechts één van de verschillende Scandinavische series die vanaf 1 september bij Netflix te bekijken zijn...

Vanaf dinsdag 1 september 2020 is op Netflix de misdaadserie Moscow Noir te bekijken. Het betreft hier een Zweedse productie met een opvallend Russisch kantje...

In Moscow Noir keren we terug in de tijd, meer bepaald naar het Rusland van het jaar 2003. De hoofdrol in deze reeks is weggelegd voor de Zweedse bankier Tom Blixen (gespeeld door Adam Palsson). Hij maakt een deal die op het eerste zicht zeer onschuldig lijkt, maar al snel aan de basis ligt van een strijd tussen miljonairs, politici en oligarchen. Het resultaat is een spannende serie die je niet zelden op het puntje van je stoel zal doen belanden.

Adam Palsson
De hoofdrol in deze Scandinavische serie is aldus weggelegd voor Adam Palsson. Hij verschijnt binnenkort ook in de veelbelovende nieuwe serie Young Wallander waarin hij eveneens de titelrol vertolkt.

Moscow Noir is gebaseerd op het eerste deel uit de gelijknamige boekenreeks die op de markt werd gebracht door Camilla Grebe en Paul Leander Engström. Moscow Noir verschijnt aldus op 1 september 2020 op Netflix. Wil je graag een voorsmaakje? Dat kan met de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Stand'-serie van Stephen King krijgt eerste trailer!
Series / Trailer

'The Stand'-serie van Stephen King krijgt eerste trailer!

Dat ziet er behoorlijk goed uit: ontmoet Mother Abagail en Randall Flagg!

"Mijn naam is Abagail Freemantle", begint de eerste trailer voor Stephen Kings The Stand. CBS All Access maakt de serie gebaseerd op het enorm dikke boek van de horrorschrijver en na twee jaar productie, komt de release snel dichterbij.

Tijdens de VMA werd dan eindelijk de eerste trailer vrijgegeven, die je onderaan dit bericht kan zien. We horen in het begin Mother Abagail, een rol van Whoopi Goldberg, en een wijze vrouw die een groep overlevenden verzamelt ten dienste van het goede. Maar tegenover haar staat Randall Flagg.

Lees ook: Goed nieuws voor Stephen King-serie 'The Stand'!

Het plot
The Stand vertelt het verhaal van de menselijke samenleving waarin een griepvirus gemodificeerd voor biologische oorlogsvoering een gruwelijke pandemie veroorzaakt. 99 procent van de wereldbevolking komt daarbij om het leven, evenals bijna alle dieren die er zijn.

Lees ook: Langverwachte Stephen King-serie 'The Stand' komt eind dit jaar!

De serie speelt zich dan ook af in een wereld die gedecimeerd is, evenals om de strijd tussen goed en kwaad. Het lot van de mensheid berust op de fragiele schouders van de 108 jaar oude Mother Abagail en een handjevol overlevers. Hun ergste nachtmerrie is belichaamd in een man met een dodelijke glimlach en bizarre krachten: Randall Flagg, ofwel The Dark Man.

Vanaf 17 december te zien op CBS All Access. Wanneer en waar de serie in Nederland te zien is, weten we nog niet zeker.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Blacklist' brengt Red nieuwe gevaren! [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

'The Blacklist' brengt Red nieuwe gevaren! [Blu-ray]

James Spader is weer Raymond Reddington a.k.a. Red in dit zevende seizoen van The Blacklist.

Bedenker: Jon Bokenkamp | Cast: James Spader (Raymond Reddington), Megan Boone (Elizabeth Keen), Diego Klattenhoff (Donald Ressler), Ryan Eggold (Tom Keen), Harry Lennix (Harold Cooper), e.a. | Uitzending serie: 2013 - heden | Tv-zender: NBC

In november zal het achtste seizoen van The Blacklist op de zender NBC verschijnen. De succesvolle misdaadserie rond het personage Raymond Reddington van acteur James Spader blijft de misdaadliefhebbers binden en ondertussen zijn er al 152 afleveringen verschenen.

Sony Pictures Home Entertainment bracht onlangs seizoen 7 uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de synopsis en trailer.



Red is ontvoerd door Katarina Rostova en weet niet of hij iemand kan vertrouwen in zijn vijandige omgeving, en zo ja wie. Red wordt omringd door oude vijanden en nieuwe bondgenoten en moet de gevaarlijkste misdadiger op de Blacklist - die alles op alles zet om achter de geheimen van Red te komen - één stap voor zien te blijven. Katarina weet zich op te dringen aan Elizabeth Keen, die eindelijk herenigd is met haar dochter Agnes. Katarina's aanwezigheid brengt Liz in gevaar en verandert haar relatie met Red voorgoed.



Uitgave: The Blacklist - Seizoen 7 | Aantal discs 5 x Blu-ray | Afleveringen: 19 x 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 8712609633597 | Release: augustus 2020 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De vijf schijven van deze Blu-ray uitgave van het zevende seizoen van The Blacklist zitten verpakt in een iets dikkere blauwe Blu-ray keepcase. In de hoes staat aangegeven welke afleveringen op de discs staan, inclusief de titel en een korte synopsis. Op de laatste schijf staan de voornaamste extra's. Compacte en eigenlijk een optimale uitgave!

Beeld en geluid
Sony Pictures geeft deze vermakelijke serie al sinds het begin een mooie Nederlandse Blu-ray uitgave. Niet alle de presentatie van de uitgave is mooi, ook de weergave van het beeld is doorgaans van de beste kwaliteit, met een uitstekende scherpte en mooie, passende kleuren. De geluidstrack met muziek van Dave Porter en James S. Levine doet het verder ook prima en dat maakt het voor de fans uiteraard een genot om naar de serie te kijken.

Zeer aardige extra's
Op alle schijven vind je enkele verwijderde scènes en op schijf één en vijf vind je twee afleveringen met audiocommentaar. De voornaamste extra's staan op de vijfde schijf. Zo wordt er in Uncharted Territory: The Animated Episode gesproken over die bijzonder laatste aflevering waarin - vanwege de coronacrisis - ook animatie is gebruikt om niet afgeronde opnames mee op te vangen.

Lees ook: 'The Blacklist'-trailer laat ingenieuze finale zien

En dan kun je ook naar het meer standaard Behind the Blacklist: Season 7 kijken en de ode aan wijlen acteur Brian Dennehy die in april dit jaar overleed. De Blooper Reel is er voor de lach.

Seizoen 8 vanaf 13 november
Het nieuwe achtste seizoen staat gepland voor 13 november 2020 en daarin zullen we uiteraard weer meer te weten komen over Red, maar ook over zijn band met Liz. En dan keert waarschijnlijk ook nog Dembe Zuma terug, de rol van Hisham Tawfiq. Een trailer laat niet lang meer op zich wachten.

Lees ook: 'The Blacklist' seizoen 8: Dit moet je weten
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onheilspellende promo 'Fear the Walking Dead' seizoen 6
Series / Video/clip/featurette

Onheilspellende promo 'Fear the Walking Dead' seizoen 6

Het zesde seizoen brengt een bijzonder lot voor Morgan Jones, maar wat voor!?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het verleden is dood en dat geldt ook voor Morgan Jones, het personage van Lennie James in Fear the Walking Dead. De poster die vrijgegeven werd voor het nieuwe seizoen, liet hem met een baard en bloedrode ogen zien. Het lijkt er dan ook op dat Morgan mogelijk dood is.

In een nieuwe promo die werd vrijgegeven voor Fear the Walking Dead, zegt Morgan het volgende: "Morgan Jones is dood. Je hebt nu te maken met iemand anders." De vraag is natuurlijk wat er dan met Morgan aan de hand is.

Lees ook: 'Fear the Walking Dead'-poster maakt Morgan tot iets bizars

Gevaarlijk einde
Hoe dan ook weten we dat Morgan gescheiden werd van zijn groep vrienden en mede-overlevenden door Virginia. Daarna schoot ze hem neer en liet ze hem voor dood achter voor een grote horde aan vleesetende Walkers.

Lees ook: 'Fear the Walking Dead' krijgt bizar en duister zesde seizoen

"Ik weet niet of mijn personage het einde van seizoen zes nog levend haalt. Toen hij in Texas arriveerde, was hij een man die weg wilde van mensen. En nu is hij een man die echte liefde gevonden heeft, verantwoordelijkheid en ook trots in een groep mensen die hij zijn eigen wil noemen. Mijn hoop is dat ze elkaar weer vinden in dit nieuwe seizoen."


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Netflix-serie scoort bijzonder goed!
Series / Featured

Deze Netflix-serie scoort bijzonder goed!

Alleen waarom is er nog geen derde seizoen besteld van de hitserie van Netflix?

Forbes maakt regelmatig een lijst met de best bekeken series op Netflix. Vandaag rondt men het zomerlijstje af en blijkt dat er een serie wel heel erg populair is vergeleken met de rest.

Forbes geeft via een slim puntensysteem een serie een bepaald aantal punten. Een serie die een dag op de eerste plek in de dag-top-tien staat, krijgt tien punten. Staat een serie op plek twee, krijgt deze negen punten enzovoorts. Dat opgeteld, geeft een score en aan de hand daarvan is een toplijst met de meest populaire series te vinden.

Lees ook: 'The Umbrella Academy': Hoe werken de krachten van Ben?

Top tien
10. The Legend of Korra - 119 punten
9. Warrior Nun - 137 punten
8. Down to Earth with Zac Efron - 145 punten
7. Cursed - 152 punten
6. The Office - 157 punten
5. The Last Dance - 177 punten
4. Floor is Lava - 193 punten
3. Unsolved Mysteries - 196 punten
2. Shameless - 206 punten
1. The Umbrella Academy - 267 punten

Deze laatste serie is pas net dertig dagen op Netflix te zien met zijn tweede seizoen. En breekt natuurlijk wel meer records. Zo was de serie de eerste scripted serie van Netflix die vijftien dagen achtereenvolgend op de eerste plek stond.

Lees ook: 'The Umbrella Academy' breekt indrukwekkend Netflix-record

Nu maar hopen dat er een derde seizoen komt, want dat is opmerkelijk genoeg nog altijd niet bested.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niemand durfde 'The Walking Dead' te maken
Series / Nieuws

Niemand durfde 'The Walking Dead' te maken

Totdat AMC uiteindelijk groen licht gaf, maar dat ging niet eens zo heel makkelijk.

Uitvoerend producent Denise Huth vertelt in een interview dat bijna geen netwerk het aandurfde om The Walking Dead te maken. Uiteindelijk was het AMC die de serie oppikte en er een gigantische franchise van wist te maken. Maar dat was niet vanzelfsprekend.

"Ik ging voor het eerst in 2005 aan de slag met The Walking Dead, toen ik werkte voor Frank Darabont en hij mij vertelde welke comic hij gevonden had in een comicwinkel," vertelde Huth. "Hij vertelde mij over het verhaal en ik weet nog dat ik zei: 'Dat is een televisieserie.' Er zaten echt alle geweldige elementen voor een serie in."

Lees ook: Carl Grimes terug voor 'The Walking Dead'?

Vijf jaar
"Het duurde maar liefst vijf jaar, voordat AMC het aandurfde om 'ja' te zeggen en de serie ook echt uit te zenden. Het was zoiets wat gewoon niet eerder gedaan was," aldus Huth. De boel werd vooral buiten opgenomen, waardoor er weinig sets nodig waren. Het eerste seizoen "verbrak zo'n beetje elke regel van hoe televisie eruit zou moeten zien."

Lees ook: Gruwelijk lot voor 'The Walking Dead'-personage

Maar uiteindelijk bestelde AMC dus een eerste seizoen. Nu is men toe aan het tiende, is er een elfde besteld en zijn er twee spin-offs en drie films in de maak. Een prima keuze dus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Starship Troopers'-serie met oorspronkelijke cast in de maak?
Series / Nieuws

'Starship Troopers'-serie met oorspronkelijke cast in de maak?

Starship Troopers zou zomaar eens terug kunnen keren, als het aan de cast ligt.

Als acteur Casper Van Dien de kans krijgt, keert hij terug voor een Starship Troopers-serie. De franchise werd gelanceerd nadat Paul Verhoeven het boek uiteindelijk wist te verfilmen in 1997. Maar de film werd een flop, en werd slecht ontvangen.

De afgelopen decennia zijn mensen Starship Troopers gelukkig gaan herwaarderen. Nu zien mensen het als een slimme satire van het Amerikaanse militarisme en kapitalisme. En dus liet schrijver Ed Neumeier al eens weten dolgraag een serie te willen maken met de oorspronkelijke cast. Nu doet acteur Casper Van Dien een duit in het zakje.

Terugkeer naar de franchise
"Ik zou het geweldig om terug te keren, en weer Johnny Rico te spelen. Het is namelijk geweldig om Johnny Rico te zijn, Starship Troopers te maken en te zien hoe mensen reageren. Als mensen erover praten, dan kan ik er echt wel van genieten, omdat niemand echt negatief is. Ze zijn zo opgewonden en ik hou van het enthousiasme. De afgelopen 24 jaar is dat wat ik geweest ben: Johnny Rico. Waarschijnlijk meer nog dan Casper. Ik denk dat ik meer waardering heb gekregen voor mijn werk als Johnny Rico dan wat dan ook. Als we die serie zouden mogen maken, dan zou ik echt dolblij zijn. Op dit moment gebeurt er echter, voor zover ik weet, niets," aldus Van Diem.

Dat de 51-jarige acteur terug zou willen keren naar de franchise is ook niet gek. Hij is niet echt doorgebroken of iets wat daarop lijkt, met films als Dracula 3000, Star Raiders: The Adventures of Saber Raine en Sharktopus vs. Whalewolf op zijn cv.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Watchmen' lost het laatste grote mysterie op
Series / Nieuws

'Watchmen' lost het laatste grote mysterie op

Eindelijk weten we dan wat meer over Watchmen, de immens populaire serie van HBO.

HBO's Watchmen bevatte een groot mysterie: wie was Lube Man? Dat werd tot nu toe niet opgelost. Maar lang werd gesuggereerd dat het om Dale Petey (Dustin Ingram) zou gaan. En dat blijkt te kloppen.

Bedenker Damon Lindelof sprak met Rolling Stone en daar verscheen ook Lube Man. "Dustin, je moet ons dat kostuum teruggeven," zei Lindelof. Waarop Ingram reageerde met: "Waarom? Komt er een tweede seizoen?" "Nee, dat komt er niet," aldus Lindelof. "Maar dat is niet van jou." Waarop Ingram zichzelf onder vloeistof laat lopen en roept: "Kom het maar halen, motherf*cker!" en vervolgens rent hij weg.

Lees ook: Bizar veel Emmy-nominaties voor 'Watchmen' en 'The Mandalorian'!

26 nominaties
De serie van HBO werd vorige maand genomineerd voor 26 Emmy Awards. De vraag is hoeveel er gewonnen worden, maar het moge duidelijk zijn dat de serie het bijzonder goed zal gaan doen.

Lees ook: Tim Blake Nelson onthult het originele achtergrondverhaal van Looking Glass in 'Watchmen'

Maar Lindelof zei het nu nog maar eens: er komt geen tweede seizoen. Niet als het aan hem ligt. HBO wil wel, maar alleen als er een goed idee is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.