search
Eerste synopsissen afleveringen 'Gotham'
Series / Nieuws

Eerste synopsissen afleveringen 'Gotham'

We krijgen al heel snel flink wat slechteriken te zien.

Er zijn twee synopsissen vrijgegeven voor Fox-serie Gotham. We weten nu dat we niet lang hoeven te wachten op de introducties van slechteriken. Verder kunnen we melden dat de Television Critics Association de serie tot de meest veelbelovende serie van het seizoen benoemd heeft.


Eerst de synopsis van de pilot van de serie. "Gotham toont de opkomst van de grote DC Comics superslechteriken en burgerwachten, waarmee een nieuw hoofdstuk onthuld wordt. Van uitvoerend producent / scenarist Bruno Heller, en met hoofdrollen voor Ben McKenzie, Jada Pinkett Smith en Donal Logue, volgt Gotham een agent, voorbestemd voor iets groots, terwijl hij zich een weg baant door een gevaarlijk corrupte stad, hangend tussen goed en kwaad. Ook vertelt de serie de geboorde van een van de meest populaire superhelden ooit."

Gastrollen in de pilot, die op 22 september te zien is, zijn voor Richard Kind (Mayor Aubrey James) en Drew Powell (Butch Gilzean). Dan hebben we nog een synopsis van de tweede aflevering, die heel duidelijk Selina Kyle heet, waarmee verwezen wordt naar niemand minder dan de uiteindelijke Catwoman.

"Detectives Gordon en Bullock onderzoeken een zaak van kinderhandel van de straatkinderen van Gotham, waaronder Selina Kyle (Camren Bicondova). Ondertussen komt Penguin (Robin Lord Taylor) weer op in het platteland en baant hij zich een weg terug naar Gotham, overal slachtoffers achterlatend."

In de aflevering Selina Kyle, die op 29 september te zien is, spelen Carol Kane (Gertrud Kapelput), Frank Whaley (Doug), Lili Taylor (Patti), Richard Kind (Mayor Aubrey James), Drew Powell (Butch Gilzean) en Kyle Massey (Macky) gastrollen.

Rollen in Gotham worden gespeeld door Ben McKenzie (Detective James Gordon), Donal Logue (Harvey Bullock), Jada Pinkett Smith (Fish Mooney), Sean Pertwee (Alfred), Robin Lord Taylor (Oswald Cobblepot/The Penguin), Erin Richards (Barbara Kean), David Mazouz (Bruce Wayne), Camren Bicondova (Selina Kyle/de toekomstige Catwoman), Zabryna Guevara (Captain Sarah Essen), Cory Michael Smith (Edward Nygma/de toekomstige Riddler), Victoria Cartagena (Renee Montoya), Andrew Stewart Jones (Crispus Allen) en John Doman (Carmine Falcone).

In Nederland heeft Netflix de rechten op Gotham. De serie is daarop te bekijken zodra het eerste seizoen volledig afgelopen is. Het eerste seizoen telt zestien afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen