'The Umbrella Academy' is absolute topscoorder

'The Umbrella Academy' is absolute topscoorder

Netflix heeft met de superheldenserie echt een monsterhit in handen, blijkt nu.

Jim Pedd, 5 september 2020 om 15:25

Nielsen geeft nu voor het eerst ratings vrij voor streamingdiensten. De superheldenserie The Umbrella Academy blijkt in dat overzicht de absolute topserie te zijn. Het tweede seizoen daarvan is sinds 31 juli te zien op Netflix en sindsdien staat de reeks steevast in de top tien. Dat succes zie je nu ook terug in Nielsens statistieken.
Nielsen is in augustus begonnen met het monitoren van de kijkcijfers van Amazon Prime Video en Netflix in de Verenigde Staten. Het bleek dat The Umbrella Academy maar liefst 3 miljard minuten gestreamed is in de week dat deze online gezet werd. Dat is gestoord veel: maar liefst 57 eeuwen aan streaming in een week. En dat is drie keer zoveel als de tweede meest populaire serie, Shameless, dat iets meer dan 1 miljard minuten gestreamed werd.

Lees ook: Deze Netflix-serie scoort bijzonder goed!

The Umbrella Academy
The Umbrella Academy heeft nog steeds geen derde seizoen gegund gekregen van Netflix. Op dit moment is het dus opmerkelijk genoeg nog altijd afwachten of de serie wel verder gaat. Daar gaan we nog altijd wel van uit: de show is veel te populair om zomaar mee te stoppen. Maar na meer dan een maand hadden we wel iets aan nieuws van Netflix verwacht.

Lees ook: 'The Umbrella Academy': Hoe werken de krachten van Ben?

Overigens werkt Nielsen eraan om ook streamingdiensten als Hulu en Disney+ in zijn overzicht mee te nemen. In de toekomst zijn er dus nog interessante dingen te melden over de kijkcijfers van streamers!

Lees meer over: Netflix, Nielsen, The Umbrella Academy, Kijkcijfers

Populair nieuws