search

Ons nieuws van zaterdag 5 september 2020

SEGA-gamereeks 'Shenmue' wordt animatieserie
Series / Nieuws

SEGA-gamereeks 'Shenmue' wordt animatieserie

Wederom wordt een succesvolle game-franchise verfilmd als een grootschalige (animatie)serie.

Crunchyroll en Adult Swim Productions zullen samenwerken aan Shenmue, een 13-delige anime-serie gebaseerd op de gelijknamige SEGA-games.

Shenmue gaat over Ryo Hazuki, die ziet hoe zijn vader wordt vermoord in de dojo van zijn familie. Ryo wijdt na de gebeurtenis zijn leven aan het vinden van de moordenaar. Deze missie brengt hem naar de straten van Yokosuka, Japan tot het chaotische centrum van Hongkong. Ryo leert al snel dat mystieke krachten een grote rol spelen in zijn verhaal, en grijpt die kennis aan om de ultieme vechtersbaas te worden.

Meer anime op komst
Sakurai Chikara (One Punch Man) zal de serie regisseren en Yu Suzuki, bedenker van de games, produceert. Als de serie klaar is, zal hij buiten Japan en China te streamen zijn via Crunchyroll.

Shenmue is overigens niet de enige co-productie van Crunchyroll en Adult Swim; er wordt ook hard gewerkt aan Fena: Pirate Princess en Blade Runner - Black Lotus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In deze tv-serie krijgt Arnold Schwarzenegger de hoofdrol
Series / Nieuws

In deze tv-serie krijgt Arnold Schwarzenegger de hoofdrol

De terugkeer van Arnold Schwarzenegger op het witte doek is geen doorslaand succes, dan maar op het kleine scherm!

Voor geruime tijd nam Arnold Schwarzenegger afstand van het witte doek doordat hij van 2003 tot 2011 de gouverneur van Californië was, voor de Republikeinse Partij. Daarna keerde hij terug naar Hollywood, maar zijn comeback was zeker geen al te groot succes.

Nu gaat Schwarzenegger het proberen op het kleine scherm. De 73 jarige spierbundel heeft namelijk een rol geaccepteerd in een tv-serie met een nog onbekende titel. De serie wordt gemaakt door Skydance Television, de productiestudio achter onder meer Jack Reacher.

Spionageserie met Schwarzenegger
Volgens Deadline wordt het een spionage-avonturenserie van Scorpion-bedenker Nick Santora. Een vader en dochter staan centraal in het verhaal, maar het is nog niet bekend wie die dochter zal spelen.

Verder zal Schwarzenegger nog opduiken in Kung Fury II: The Movie en vermoedelijk in het vervolg op de film Twins, met Danny DeVito en Eddie Murphy. Overigens horen we hem ook in de animatieserie Superhero Kindergarten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'Locke and Key'!
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'Locke and Key'!

Het tweede seizoen van Locke and Key komt er dan toch aan, ondanks alle vertraging.

In maart 2020 werd de serie Locke and Key door Netflix verlengd met een tweede seizoen. Daarna werd het stil doordat de coronacrisis veel producties plat legde. Netflix cancelde vervolgens een aantal succesvolle series. Nu is er goed nieuws voor Locke and Key.

De verfilming van de comicbookreeks van Joe Hill en Gabriel Rodrí­guez krijgt zeker een vervolg nu duidelijk is dat Netflix de opnamestart heeft gepland voor later deze maand, in Canada. Het is nu aan de makers om de iets teveel aanwezige Young Adult-sfeer om te buigen naar een volwassenere invulling.

Locke and Key - seizoen 2
Deadline meldt nu dat de opnames op 21 september gaan starten bij de Cinespace Film Studios in Toronto, Canada. Wat we exact in het tweede seizoen krijgen te zien is uiteraard onduidelijk. Wel zal het kwaad grootser aanwezig zijn gezien de grote onthulling rond het personage Eden Hawkins van actrice Hallea Jones.

Lees ook: Netflix-hit 'Locke & Key' seizoen 2: Dit moet je weten

Een verschijningsdatum zal waarschijnlijk lang op zich laten wachten. Net als bij vele andere series is de verwachting dat de productie langer gaat duren doordat er de nodige voorzorgsmaatregelen zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek' krijgt snel een mega-event
Series / Nieuws

'Star Trek' krijgt snel een mega-event

DC FanDome lijkt iets losgemaakt te hebben bij de streamingdiensten en mediabedrijven van deze wereld.

Het lijkt erop dat DC FanDome iets los heeft gemaakt. 8 september vindt namelijk Star Trek Day plaats. Die dag gaat CBS All Access maar liefst 24 uur lang nieuws presenteren over de franchise, met maar liefst negen (!) panels voor Star Trek-series uit het heden, verleden en van de toekomst.

Alle panels zijn gratis te bekijken via StarTrek.com/Day en hebben verschillende interessante gasten. CBS belooft ons "updates, aankondigingen en beelden". Vermoedelijk betekent dit dat we dan voor het eerst beelden krijgen van het derde seizoen van Star Trek: Discovery en dat er een preview komt van Star Trek: Picard.

Lees ook: 'Star Trek'-universum blijft groeien!

Dit is het schema
Goed, welke series zijn dan wanneer aan bod? Dat weten we helaas nog niet precies. Wel kunnen we zeggen dat deze series aan bod komen, met de volgende gasten:

Lees ook: Waarom verzweeg Spock zijn zus in 'Star Trek'?

Star Trek: Discovery "“ Gasten: Sonequa Martin-Green en David Ajala en co-showrunners en uitvoerend producenten Alex Kurtzman en Michelle Paradise.

Star Trek: Strange New Worlds "“ Gasten: Anson Mount, Rebecca Romijn en Ethan Peck; uitvoerend producenten ucers Akiva Goldsman en Henry Alonso Myers; en co- uitvoerend producenten Akela Cooper en Davy Perez.

Star Trek: Enterprise "“ Gasten: Scott Bakula, Linda Park, John Billingsley, Dominic Keating, Anthony Montgomery en Connor Trinneer.

Star Trek: Deep Space Nine "“ Gasten: Terry Farrell, Alexander Siddig, Armin Shimerman, Nana Visitor, Cirroc Lofton en uitvoerend producent Ira Steven Behr.

Star Trek: The Original Series "“ Gasten: George Takei en CEO van Roddenberry Entertainment, Rod Roddenberry.

Star Trek: Lower Decks "“ Gasten: Tawny Newsome, Jack Quaid, Noël Wells and Eugene Cordero en bedenker Mike McMahan.

Star Trek: Voyager "“ Gasten: Kate Mulgrew, Robert Picardo, Robert McNeill, Garrett Wang, Tim Russ en Ethan Phillips.

Star Trek: Picard "“ Gasten: Patrick Stewart en Jonathan Frakes.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Umbrella Academy' is absolute topscoorder
Series / Nieuws

'The Umbrella Academy' is absolute topscoorder

Netflix heeft met de superheldenserie echt een monsterhit in handen, blijkt nu.

Nielsen geeft nu voor het eerst ratings vrij voor streamingdiensten. De superheldenserie The Umbrella Academy blijkt in dat overzicht de absolute topserie te zijn. Het tweede seizoen daarvan is sinds 31 juli te zien op Netflix en sindsdien staat de reeks steevast in de top tien. Dat succes zie je nu ook terug in Nielsens statistieken.

Nielsen is in augustus begonnen met het monitoren van de kijkcijfers van Amazon Prime Video en Netflix in de Verenigde Staten. Het bleek dat The Umbrella Academy maar liefst 3 miljard minuten gestreamed is in de week dat deze online gezet werd. Dat is gestoord veel: maar liefst 57 eeuwen aan streaming in een week. En dat is drie keer zoveel als de tweede meest populaire serie, Shameless, dat iets meer dan 1 miljard minuten gestreamed werd.

Lees ook: Deze Netflix-serie scoort bijzonder goed!

The Umbrella Academy
The Umbrella Academy heeft nog steeds geen derde seizoen gegund gekregen van Netflix. Op dit moment is het dus opmerkelijk genoeg nog altijd afwachten of de serie wel verder gaat. Daar gaan we nog altijd wel van uit: de show is veel te populair om zomaar mee te stoppen. Maar na meer dan een maand hadden we wel iets aan nieuws van Netflix verwacht.

Lees ook: 'The Umbrella Academy': Hoe werken de krachten van Ben?

Overigens werkt Nielsen eraan om ook streamingdiensten als Hulu en Disney+ in zijn overzicht mee te nemen. In de toekomst zijn er dus nog interessante dingen te melden over de kijkcijfers van streamers!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jason Momoa moet 'The Witcher' prequel kracht geven
Series / Nieuws

Jason Momoa moet 'The Witcher' prequel kracht geven

Blood Origin heeft misschien al zijn hoofdrolspeler gevonden in de held uit de Aquaman-films.

De productie van het tweede seizoen van The Witcher gaat ondertussen verder en met enig geluk zie je het nieuwe seizoen in 2021 op Netflix. Daarnaast werkt de streamingdienst aan nog veel meer The Witcher titels.

Eén van de projecten in de prequelserie The Witcher: Blood Origin waarin wordt gekeken naar de eerste Witcher en de "conjunction of the spheres" dat ervoor zorgde dat de werelden van de mensen, monsters en elven één werden.

Aquaman-held in de hoofdrol?
Nu is er het gerucht dat niemand minder dan Jason Momoa (Game of Thrones) hetzelfde pad volgt als DC-collega Henry Cavill (The Tudors). Volgens Full Circle Cinema zou Momoa in beeld zijn om de hoofdrol te gaan spelen in het zesdelige Blood Origin.

Lees ook: 'The Witcher: Blood Origin' moet deze vragen beantwoorden

Naast de moederserie en de prequel werkt Netflix ook aan de spin-off animatiefilm The Witcher: Nightmare of the Wolf. Hierin wordt er gekeken naar Vesemir, de mentor van Cavills Geralt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Whisperer War ten einde in 'The Walking Dead'?
Series / Trailer

De Whisperer War ten einde in 'The Walking Dead'?

De Whisperer War speelde de laatste tijd een grote rol in de zombiewereld van The Walking Dead.

In oktober is het dan eindelijk tijd voor de oorspronkelijk laatste aflevering van het tiende seizoen van The Walking Dead. En in die aflevering met de titel A Certain Doom zien we de laatste showdown van de grootste Whisperer War!

Voor die aflevering beginnen nu nieuwe beelden op te duiken. Hieronder zie je een paar snelle flitsen via een Instagram-promo van de Britse Fox. De begeleidende tekst zegt genoeg: "De laatste confrontatie in de The Whisperer War nadert snel. ⚔️"

Bekijk op instagram

Op 4 oktober debuteert de aflevering in de States op de zender AMC. Buiten de States moeten fans veelal afstemmen op FOX, zo ook in Nederland. In 2021 verschijnen nog eens zes extra afleveringen voor seizoen 10. Oorspronkelijk hoorden deze bij seizoen 11, maar door de coronacrisis zijn de plannen een beetje door elkaar geschud.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames 'Chucky' opnieuw getroffen door coronacrisis
Series / Nieuws

Opnames 'Chucky' opnieuw getroffen door coronacrisis

De coronacrisis treft iedereen, zelfs moordlustige poppen met zwartgallige humor!

Hoewel veel producties ondanks de coronacrisis gewoon doorploeteren, meldt Deadline vandaag dat we nog even moeten wachten op de terugkeer van de moordende pop Chucky.

Lees ook: Teaser trailer 'Chucky'!

De productie van USA Network en Syfy is namelijk verplaatst naar 2021 door de pandemie. De opnames van de serie hadden eigenlijk dit najaar moeten beginnen in Toronto, maar nu zullen ze pas ergens in de eerste helft van 2021 plaatsvinden.

Er is een zilveren randje, want de serie zou altijd pas volgend jaar worden uitgezonden. De producenten hopen dan ook dat Chucky ondanks de vertraging op tijd af zal zijn. De serie wordt gemaakt door franchise-bedenker Don Mancini en Channel Zero-meesterbrein Nick Antosca. Brad Dourif zal opnieuw de stem verzorgen van de bezeten pop.

Chucky krijgt meer te doen
Tijdens een interview met SyFy Wire van een tijdje terug, liet Mancini een paar nieuwe details over de serie vallen, waaronder het feit dat de pop meer te doen krijgt dan ooit tevoren:

"Het is belangrijk dat Chucky nieuwe wapens, nieuwe doelen, nieuwe slachtoffers en nieuwe strategieën krijgt. Chucky heeft in de serie een heel ander doel dan eerder en het is iets dat aansluit bij de hedendaagse samenleving."

Lees ook: Nieuwe details bekend aanstaande 'Chucky'-serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft ons nog meer van 'The Witcher'
Series / Video/clip/featurette

Netflix geeft ons nog meer van 'The Witcher'

Netflix blijft ons warm houden en zet echt heel erg in op de franchise The Witcher.

Netflix blijft The Witcher onder de aandacht brengen. Nadat er eerder een speciale documentaire vrijgegeven werd, Making the Witcher, hebben we nu een volledig seizoen met making-of afleveringen gekregen. Het gaat om The Witcher: A Look Inside the Episodes, en wordt gehost door bedenker Lauren Schmidt Hissrich.

Elke aflevering van de serie duurt ongeveer tien minute en er zijn er acht in total. Er is dus een video per aflevering van de serie gemaakt. Daarmee blijft Netflix inzetten op de The Witcher-franchise, en worden we mooi warm gehouden.

Lees ook: 'The Witcher' biedt je nu nog meer Jaskier

The Witcher-franchise
Netflix kwam dus al met een eerste seizoen van The Witcher en werkt hard aan een tweede reeks. Maar daarnaast werd er een documentaire van een kleine veertig minuten vrijgegeven, krijgen we een anime-film die meer vertelt over de leermeester van Geralt, Vesemir, en krijgen we nog een spin-off serie die de oorsprong van de Witchers moet tonen.

Lees ook: 'The Witcher' krijgt een AR-game als Pokémon Go

De komende tijd kan je dus veel meer leren en zien van de franchise. Deze specifieke documentaireserie wordt als volgt omschreven: "Maak een diepgaande reis in de verhalen en thema's die het eerste seizoen van The Witcher aandrijven, met seriebedenker Lauren S. Hissrich als je gids."


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' komt met transgender en non-binair personage
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' komt met transgender en non-binair personage

Star Trek: Discovery weet weer iets heel nieuws en baanbrekends te doen.

Star Trek: Discovery draait net als elke andere serie in de franchise om diversiteit en inclusiviteit. De toekomst brengt ons wat de franchise betreft iets moois, waarin er geen onderscheid meer tussen mensen gemaakt wordt op basis van hun huidskleur, religie of seksualiteit. En dus breidt ook Star Trek: Discovery nu uit.

Voor het eerst in de geschiedenis van de franchise, brengt Star Trek: Discovery namelijk LGBT-personages naar de franchise. CBS All Access laat weten dat er voor het eerst een non-binair en een transgender personage naar de franchise komen. Een mooie toevoeging, wat past bij deze franchise.

Lees ook: 'Star Trek'-universum blijft groeien!

Twee nieuwe castleden
We horen nu dat Blu del Barrio gecast is als het non-binaire personage Adira. Zij is intelligent, en zit vol zelfvertrouwen en is enorm zelfverzekerd. Adira vindt een nieuw thuis op de USS Discovery, nadat ze een onverwachte band vormt met Stamets en Dr. Culber.

Lees ook: Waarom verzweeg Spock zijn zus in 'Star Trek'?

Verder is Ian Alexander gecast in de rol van een empathisch en warm transgender personage genaamd Gray. Die kijkt er heel erg naar uit om zijn wens om een Trill Host te worden te vervullen.

Vanaf 15 oktober is de serie weer te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.