Mark Wahlberg produceert 'Shooter' tv-serie

De film van Antoine Fuqua gaat verder op het kleine scherm.

Bram de Groot, 12-09-2014 08:00


In 2007 verscheen van Antoine Fuqua de film Shooter waarin acteur Mark Wahlberg de hoofdrol speelde. De actiethriller presteerde met een opbrengst van nog geen $100 miljoen toch wat mager en dat betekende dat er geen vervolgen kwamen op de verfilming van de thriller-serie van schrijver Stephen Hunter. Nu lijkt het vervolg er toch te gaan komen, op tv.

Volgens Deadline komt er een tv-serie met de titel Shooter, geproduceerd door de eerdere genoemde Wahlberg en geschreven door John Hlavin, bekend van FX's The Shield en de film Underworld: Awakening. Volgens de website zal TNT de serie gaan uitzenden. Zoals te verwachten zal de serie zich vooral focussen op de belevenissen van het hoofdpersonage Bob Lee Swagger uit de zesdelige boekenreeks van Hunter.

De film uit 2007 ging uiteraard ook over de voormalig huurmoordenaar en sluipschutter Bob Lee Swagger (Wahlberg). Hij leidt een teruggetrokken leven en komt weer snel in actie als hij erachter komt dat er een complot bestaat om de Amerikaanse president te vermoorden. Hij blijkt er echter te worden ingeluisd en krijgt de schuld van de moordpoging. Hij slaat op de vlucht en gaat op zoek naar de ware moordenaar.

Bron: Deadline

Lees meer over: shooter, tv, serie, mark wahlberg, Antoine Fuqua, 2007, film, tnt, boeken, reeks, verfilming, John Hlavin, Stephen Hunter, Bob Lee Swagger

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix komt deze week met 7 nieuwe series

Netflix komt deze week met 7 nieuwe series

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie