Avatar: The Last Airbender - Water, Aarde, Vuur, Lucht! [Blu-ray]

Avatar: De Legende van Aang! [Blu-ray]

De bekende animatieserie Avatar: The Last Airbender nu in de beste kwaliteit in een geweldige uitgave.

Bram de Groot, 6 september 2020 om 17:31

Bedenker: Michael Dante DiMartino, Bryan Konietzko | Cast (stemmen): Zach Tyler Eisen, Mae Whitman, Jack DeSena, Dante Basco en Jessie Flower, e.a. | Uitzending serie: 2005 - 2008 | TV-zender: Nickelodeon
De animatieserie Avatar: The Last Airbender die werd uitgezonden door Nickelodeon heeft de Nederlandse titel Avatar: De Legende van Aang. De animatieserie heeft een mix van traditionele anime en westerse tekenfilmstijl en volgt de avonturen van de protagonist Aang en zijn vrienden. Het was de start van veel meer, met een vervolgserie, een Hollywood-film en binnenkort een Netflix-serie.

Universal Pictures bracht onlangs voor het vijftienjarige jubileum de complete animatieserie uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de synopsis en trailer.


Water, Aarde, Vuur, Lucht. Vier volken. Eén wereld die wordt verscheurd door oorlog... Met deze uitgave ga je terug naar het begin en ervaar je alles van de ontdekking van de jong Luchtmeester Aang in de ijsberg tot de beheersing van de vier elementen, van de strijd bij Ba Sing Se tot de laatste confrontatie met de Vuurnatie.Uitgave: Avatar: De Legende van Aang - De Complete Serie | Aantal discs 9 x Blu-ray | Afleveringen: 61 x 23 minuten | Beeld: 4 x 3 | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1, Nederlands Dolby Digital 2.0 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5053083219772 | Release: augustus 2020 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De negen schijven van deze Blu-ray uitgave van Avatar: The Last Airbender zitten verpakt in een mooie booklet-uitgave met gave tekeningen van bepaalde personages in citaten uit de serie. Het booklet zit in een stevige insteekhoes. Op de schijven staan flink wat bestaande extra's.

Beeld en geluid
Het beeld van deze uitgave is zeer netjes. De animatieserie stamt nog uit de tijd dat er 4 x 3 televisies in de huiskamer stonden en daarom is het beeld nagenoeg vierkant. Er is ook niet gekozen om de serie om te zetten naar breedbeeld.

De weergave van de animaties is zeer strak en steekt ver boven de kwaliteit van menig online versies uit. Er is een geüpgrade DTS-HD MA 5.1 geluidstrack aanwezig en dat zorgt voor een aangename invulling van de audio.

Opvallend is dat de animatieserie géén Nederlandse ondertiteling mee heeft gekregen. Wel is er voor de jongere fans een track met Nederlandse stemmen en dat is uiteraard wel fijn.

Veel, heel veel extra's
De schijven staan vol (bestaand) bonusmateriaal met afleveringen met audiocommentaar en video's over de realisatie van de afleveringen, de cast en crew, de aanwezigheid op Comic-Con in San Diego. Ook wordt er gekeken naar de gebruikte muziek.

Ook kun je kijken naar Interview with Creators and M. Night Shyamalan waarin wordt gesproken over de film die in 2010 verscheen. De half uur durende video The Making of Avatar – Inside the Korean Animation Studios is zeker een must see!

Meer Avatar!
Na deze reeks uit 2005 tot 2008 verschenen er meer Avatar-producties. Zo debuteerden er de film The Last Airbender en de animatieserie The Legend of Korra (2012 - 2014). Netflix werkt sinds 2018 aan live action-serie. Lange tijd was dit samen met de originele bedenkers, maar zij stapten in augustus 2020 uit het project vanwege "creatieve meningsverschillen".

Lees meer over: Avatar, The Last Airbender, De Legende van Aang, The Legend of Aang

Populair nieuws