'Vikings': Hoe ging de echte Ragnar Lothbrok dood?

'Vikings': Hoe ging de echte Ragnar Lothbrok dood?

Wat weten we eigenlijk over de historische figuur Ragnar Lothbrok, als hij al bestond?

Jim Pedd, 7 september 2020 om 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie Vikings draaide in zijn eerste seizoenen om Ragnar Lothbrok. Maar hoe nauwkeurig is de serie eigenlijk als het aankomt op de dood van Ragnar?
Ragnar Lothbrok kwam in het vierde seizoen, in de aflevering All His Angels, om het leven. Hij werd eerst gemarteld door King Aelle, die een kruis in zijn voorhoofd kerfde. Vervolgens werd Ragnar in een slangenput geworpen, waaruit hij niet kon ontsnappen. Daar werd hij dus gedood door de giftige beesten.

De echte Ragnar
De manier waarop Ragnar in de serie om het leven kwam, past goed binnen de legendes die over Ragnar Lothbrok bestaan. Maar waarschijnlijk bestond deze legendarische Viking niet echt en is hij een samenvoeging van verschillende andere Vikingen.

Lees ook: Eerste castleden voor 'Vikings: Valhalla'!

Het algemene idee onder historici, is dat Ragnar gebaseerd is op drie verschillende mannen:
Viking-leider Reginherus
King Horik I van Denemarken
King Reginfrid
Dat in gedachten houdende, ging de ‘echte’ Ragnar dus op verschillende manieren dood. Reginherus zou vermoord zijn, al is niet bekend hoe. Van King Horik I weten we dat hij stierf tijdens een gevecht tegen de legers van zijn verbannen broer Guttorm, die terugkeerde om zijn koninkrijk te claimen. En King Reginfrid kwam ook tijdens een invasie om het leven.

Lees ook: Netflix-serie 'Vikings: Valhalla': Dit moet je weten

Bron: SR

Lees meer over: Vikings, Ragnar Lothbrok

Informatie over de serie: Vikings

Populair nieuws