Patrick Stewart was bijna niet de iconische Jean-Luc Picard

Patrick Stewart was bijna niet Jean-Luc Picard

Patrick Stewart werd bijna niet Jean-Luc Picard, dankzij Star Trek-bedenker Gene Roddenberry.

Jim Pedd, 9 september 2020 om 07:05

Acteur Patrick Stewart vertelt tijdens een interview dat Gene Roddenberry nooit blij met hem was als Jean-Luc Picard. De bedenker van de franchise wilde niet dat Stewart de rol kreeg, vormde geen goede relatie met hem en begreep nooit waarom zoveel mensen weg liepen met Picard.
“Het was heel raar met Gene, want ik werd ’s ochtends voor hem gezet in zijn woonkamer, nadat ze hadden gezien dat ik iets deed voor de UCLA. Mijn meeting duurde ongeveer zes minuten en het was duidelijk dat hij mij daar niet wilde hebben. Gene zei: ‘What the hell? Ik wil geen kale Engelsman van middelbare leeftijd,” begon Stewart zijn verhaal.

Lees ook: 'Star Trek'-musical op komst!?

Tegen diens zin in
Tegen de zin van Gene Roddenberry in, pushten Robert Justman en Rick Berman Patrick Stewart voor de rol. Ze wonnen de strijd, maar Roddenberry was nooit blij met Stewart.

Lees ook: 'Star Trek: Picard'-serie zit diep in de problemen?

“Gene kwam eens per week, misschien soms twee keer per week, naar de set, afhankelijk van wie er in de cast zten. En soms zag ik hem naar mij kijken met een uitdrukking waaruit bleek: ‘What the fuck doet die man in mijn serie?’ Het was duidelijk dat hij niet kon begrijpen waarom ik daar was.”

Bron: trekmovie

Lees meer over: Patrick Stewart, Star Trek, Jean Luc Picard, Gene Roddenberry

Populair nieuws