search

Ons nieuws van woensdag 9 september 2020

'The Walking Dead' stopt er na 11 seizoenen mee
Series / Nieuws

'The Walking Dead' stopt er na 11 seizoenen mee

Na elf seizoenen stopt de serie er dan eindelijk (helaas) mee.

The Walking Dead komt na elf seizoenen tot een einde. Dat elfde seizoen wordt wel anders dan eerdere reeksen en zal twee jaar in beslag nemen.

De serie begon tammetjes een decennium geleden, met het verhaal van Rick Grimes in een wereld vol zombies. De show was een hit en nieuwe seizoenen werden langer. Bovendien werd de franchise enorm uitgebreid, met twee spin-offs en een filmtrilogie die op komst is. Sinds het einde van het negende seizoen is de serie bovendien niet meer het verhaal van Rick. Maar nu eindigt het helemaal.

Lees ook: Bloederige foto 'The Walking Dead'-finale

Einde van de serie
AMC laat weten dat het elfde seizoen het laatste zal zijn. De boel krijgt 24 afleveringen, langer dan welk seizoen we tot nu toe gezien hebben. Met de laatste zes afleveringen van het tiende seizoen, betekent dat, dat er nog dertig uur aan verhaal te vertellen is.

Lees ook: Deze personages werden zombies in 'The Walking Dead'

Maar helemaal houdt het niet op, want de personages Daryl Dixon en Carol Peletier krijgen een spin-off serie. Wat Angela Kang, showrunner betreft, is het mooi dat "dit einde het begin van meer Walking Dead betekent. Met nieuwe verhalen, nieuwe personages, bekende gezichten en plaatsen, maar ook nieuwe verhalen. Het wordt een grote finale met nieuwe premières."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlanders 'bingewatchen' echt belachelijk veel
Series / Nieuws

Nederlanders 'bingewatchen' echt belachelijk veel

71 procent Nederlanders doet aan bingewatchen en dan vooral via Video on Demand.

Het bingen van een serie lijkt ondertussen populairder dan het volgen van een tv-serie op de lineaire televisie. Streaming is hot en door de tactiek om in één keer een complete seizoen online te zetten, bingen Nederlanders zich suf.

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat 71 procent van de Nederlanders de afgelopen zes maanden aan bingewatchen heeft gedaan. Er worden door vele mensen dus meerdere afleveringen van een (nieuw) seizoen achter elkaar gekeken. Twee jaar geleden stond dat percentage nog op 66.

Met name Video on Demand
Waar vroeger het opnemen van een serie leidde tot bingen is het nu streaming dat de aanjager is. In een jaar tijd steeg het aantal bingers via een aparte (OTT) VOD-dienst van 36 procent in januari 2019 naar 46 procent in januari 2020.

Slechts een klein deel (vijf procent) van de mensen bingt nog series met gebruik van een fysieke uitgave, zoals Blu-ray en Dvd. Nog maar vier procent zegt de serie illegaal te downloaden. Fysieke uitgaven en downloaden is populairder bij mannen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: het hilarische 'Family Business' seizoen 2
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: het hilarische 'Family Business' seizoen 2

De hilarische Franse comedyserie is helemaal terug voor een veelbelovend tweede seizoen...

Franse comedyseries doen het vaak behoorlijk goed en dat geldt dus ook voor de serie Family Business. Het eerste seizoen slaagde er in om heel wat harten te veroveren en dus kon een vervolg niet uitblijven.

De serie Family Business vertelt het verhaal van een niet bepaald succesvolle ondernemer die op een zeker ogenblik ontdekt dat Frankrijk wiet gaat legaliseren. Op dat ogenblik neemt hij een drastische beslissing. Hij besluit namelijk om zijn slagerij om te toveren tot een heuse coffeeshop!

Hasj-handel
In het tweede seizoen van de serie zullen we zien hoe de familie van Hazan steeds dieper verwikkeld raakt in de hasj-handel. Dat levert in de praktijk behoorlijk wat problemen op. Gelukkig lijkt Joseph voor elk probleem wel een oplossing voor handen te hebben. Deze Netflix original komt van de hand van Igor Gotesman en verscheen voor het eerst op streamingdienst Netflix op 28 juni 2019.

Kijk jij ook al uit naar het tweede seizoen van Family Business? Dan moet je nog maar even geduld hebben. Het tweede deel verschijnt namelijk reeds op Netflix op vrijdag 11 september. Wil je alvast een voorsmaakje? Dat is mogelijk met de hieronder terug te vinden trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Nog meer mysterie in 'The Gift' seizoen 2
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Nog meer mysterie in 'The Gift' seizoen 2

Het eerste seizoen was meteen een schot in de roos en dus kon een vervolg niet uitblijven...

Het eerste seizoen van de Turkse Netflix-original The Gift heeft behoorlijk wat harten weten te veroveren. Morgen, donderdag 10 september verschijnt het tweede seizoen op 's werelds populairste streamingdienst.

The Gift vertelt het verhaal van een kunstenares die in Istanboel aan een persoonlijke reis begint wanneer ze wordt geconfronteerd met heel wat mysteries. Zo ontdekt ze dat een Anatolische archeologische site een link heeft met haar verleden. Het leven van de jonge Atiye krijgt dan ook plots een aardige wending wanneer er een symbool wordt ontdekt tijdens een archeologische opgraving in Göbeklitepe.

Tweede seizoen
De Netflix-orignal van Turkse bodem deed het eigenlijk meteen erg goed. Ook gespecialiseerde websites zoals bijvoorbeeld IMDB kan de reeks rekenen op een gunstige score van 7,5/10. Dat er een tweede seizoen zou gaan verschijnen stond dus eigenlijk zo goed als vast. Op dat tweede seizoen is het nu dus niet lang meer wachten, want ze is vanaf morgen, donderdag 10 september 2020 te bekijken op Netflix.

De cast van de reeks The Gift bestaat uit onder meer Beren Saat, Mehmet Günsür, Melisa Åženolsun en Metin Akdülger. Zou jij alvast graag een voorsmaakje willen van het tweede seizoen? Dat kan met de hieronder terug te vinden trailer.



Lees ook: 'The Gift' seizoen 2 komt eraan op Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fantastisch nieuws voor 'Gossip Girl' fans!
Series / Nieuws

Fantastisch nieuws voor 'Gossip Girl' fans!

De opnames voor de reboot van 'Gossip Girl' gaan binnenkort dan toch eindelijk van start...

De opnames van de Gossip Girl reboot moesten worden uitgesteld door de uitbraak van COVID-19. Nu lijkt er toch eindelijk licht te zijn aan het einde van de tunnel.

In eerste instantie hadden de opnames voor de reboot van Gossip Girl al moeten beginnen in maart van dit jaar. Om relevante redenen kon dat uiteindelijk niet doorgaan. Ondanks het feit dat verschillende andere producties ondertussen reeds even zijn hervat bleef het opvallend stil rond de reboot... Tot nu althans.

Oktober
Een woordvoerder van Warner Bros. heeft nu laten weten aan Variety dat de opnames voor de reboot komende maand zullen beginnen. Vanaf oktober zal de crew dan ook van start gaan in het Amerikaanse New York. De serie moest in eerste instantie dit najaar nog verschijnen op HBO Max, maar daar heeft COVID-19 een stokje voor gestoken. Er wordt nu verwacht dat het nieuwe seizoen ergens in de loop van 2021 zal verschijnen. Wanneer dat precies zal zijn is voorlopig nog even koffiedik kijken.

Voor het vernieuwde Gossip Girl maken we een sprong in de tijd, meer bepaald met acht jaar. Uiteraard zal de serie ook nu weer draaien om de levens van een groep tieners en begintwintigers in New York.

De oorspronkelijke reeks was vele jaren een grote hit. Ze werd oorspronkelijk uitgezonden op de zender The CW en liep van 2007 tot en met 2012. Onder meer Kristen Bell heeft eerder reeds bekend gemaakt dat ze terug bij de reboot betrokken is. Verder maken ook enkele nieuwe gezichten hun opwachting zoals bijvoorbeeld Emily Alyn Lind, Tavi Gevinson en natuurlijk ook Thomas Doherty.

Lees ook: 'Gossip Girl' was bijna met 'Captain Marvel'-actrice Brie Larson
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van sport? Netflix moet er niets van weten
Series / Streaming-diensten

Fan van sport? Netflix moet er niets van weten

Netflix weet zeker dat het verder geen sport en nieuws gaat toevoegen aan zijn dienst.

De serie Formula 1: Drive to Survive is een succes op Netflix. Maar mocht je denken dat dit misschien de volgende stap vormt richting sport op de streamingdienst, hebben we slecht nieuws voor je. Netflix is niet van plan om dat soort content toe te voegen.

Dat laat CEO Reed Hastings weten in een interview met Variety. "Ik denk niet dat nieuws, sport, videogames en user-generated content vandaag de dag logisch zijn," aldus de CEO. "Op dit moment heeft Ted [Sarandos, co-CEO] elke dollar toegewezen aan grotere films, grotere series en animatie. De komende jaren is elke content-dollar reeds toebedeeld."

Heel veel content
Netflix gaat de komende jaren dus gewoon focussen op films en series. Die twee blijven enigszins in balans, weten we uit eerdere interviews. Netflix is er namelijk achter gekomen dat mensen nadat ze een nieuwe serie gekeken hebben, switchen naar een film voor tussendoor.

En natuurlijk is Netflix ook uit op de grote filmprijzen, waarvoor het grote regisseurs en regisseuses aantrekt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden 'The Mandalorian' seizoen 2!
Series / Foto's

Eerste beelden 'The Mandalorian' seizoen 2!

De eerste beelden uit The Mandalorian 2 zijn een feit. Check ze hieronder.

Kijk jij al uit naar oktober? Dan verschijnt namelijk het tweede seizoen van The Mandalorian op Disney+ en hieronder kun je kijken naar de eerste foto's uit de Star Wars-serie die verleden jaar zo succesvol debuteerde op de streamingdienst.

Het is nog onbekend op welke dag de eerste aflevering van The Mandalorian 2 wordt uitgezonden. In het nieuwe seizoen gaan we in ieder geval weer naar "a galaxy far, far away...." om te zien hoe het avontuur van Din Djarin a.k.a. de Mandalorian van acteur Pedro Pascal verdergaat. Hieronder de eerste foto's uit seizoen 2 via Entertainment Weekly.















Baby Yoda en Moff Gideon
Ook Baby Yoda en de slechterik Moff Gideon (Giancarlo Esposito) met zijn darksaber keren terug in een groot avontuur die ons ongetwijfeld meer duidelijkheid gaat geven over de jonge Yoda a.k.a. The Child. Welke relatie kan de kleine namelijk hebben met de echte Yoda?

Lees ook: Derde seizoen 'The Mandalorian' niet vertraagd

Belangrijke nieuwe rollen zijn voor Rosario Dawson als Ahsoka Tano, Temuera Morrison als Boba Fett, Katee Sackhoff als Bo-Katan Kryze, Timothy Olyphant als Cobb Vanth en Michael Biehn als een premiejager. Twee cover van Entertainment Weekly voor The Mandalorian S2 zie je hieronder en vanaf 30 oktober zie je dit tweede seizoen bestaande uit opnieuw acht afleveringen op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Damn... Alexandra Daddario heeft enorme inkijk in nieuwe YT-video
Series / Hunks

Damn... Alexandra Daddario heeft enorme inkijk in nieuwe YT-video

Alexandra Daddario weet heel goed te entertainen in een nieuwe video die ze op YouTube plaatste.

Actrice Alexandra Daddario weet wel wat ze kan doen om fans te entertainen. Op YouTube heeft ze sinds een tijdje een kanaal, waar ze zo nu en dan heel amusante video's op zet.

Vandaag plaatste de Hollywood-actrice een video van zichzelf met wel heel erg opgepropte borsten. Dat komt door het bijzonder strakke shirtje dat ze draagt, waardoor de boel er mooi bij hangt. Het idee van de video was dat de actrice zich samen met haar beste vriendin Kate omkleedt en het over kleren heeft. Heel interessant is dat niet, maar de outfit is wel erg sexy op een gegeven moment.

Alexandra Daddario
Alexandra Daddario was ooit te zien in de tienerfilms Percy Jackson. Dat was geen heel serieuze rol, die kreeg ze pas met de serie True Detective van HBO. Toen rekende ze ook meteen af met haar op dat moment nog vrij brave imago. En dat heeft ze de laatste tijd doorgezet, onder meer door te tekenen voor de film Baywatch, waarin ze een van de bikinibabes is.

Bekijk de video op YouTube, vanaf 2:30.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' toont eerste trailer seizoen 3!
Series / Trailer

'Star Trek: Discovery' toont eerste trailer seizoen 3!

Het derde seizoen is flink vertraagd en zal nog even op zich laten wachten. Maar kijk hier de nieuwe beelden!

Vandaag is het Star Trek Day, dat officieel van start ging met een panel rond Star Trek: Discovery. De eerste beelden tonen ons de 32ste eeuw en laat zien dat het er heel anders uit ziet dan je zou denken. Het melkwegstelsel is namelijk niet meer wat het was, sinds een mysterieuze gebeurtenis waar we heel wat over gaan leren.

Het nieuwe seizoen draait echt heel erg om het herstellen van de Federation. Die bestaat namelijk niet meer in het nieuwe seizoen en is in de verre toekomst ten onder gegaan. De crew van de Discovery wil de Federation en de hoop waar de organisatie voor staat terug brengen. De Federation verdween, zo leren we, door the Burn, waarin het melkwegstelsel hard op de rem trapte en alles veranderde. Hieronder kan je de eerste echte beelden van het nieuwe seizoen zien:



Lees ook: 'Star Trek: Discovery' brengt oude bekende terug

Star Trek: Discovery
Het derde seizoen van Discovery laat al behoorlijk lang op zich wachten, maar dat past bij deze serie. Het eerste seizoen debuteerde in september 2017, waarna de tweede reeks in januari 2019 debuteerde. Er zaten dus 16 maanden tussen. Nu is het wachten geblazen op de nieuwe reeks en die zit er nu dus snel aan te komen.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' seizoen 3: dit moet je weten

In het derde seizoen is de bemanning van de Discovery 930 jaar in de toekomst terecht gekomen. We gaan meer leren over de Federation en dan vooral het verval van de organisatie. Bovendien is Michael Burnham gescheiden geraakt van de bemanning en ontmoet ze de man Book, van wie ze heel wat kan leren van de toekomst.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat je van 'The Mandalorian' seizoen 2 kunt verwachten
Series / Nieuws

Wat je van 'The Mandalorian' seizoen 2 kunt verwachten

Waar gaat het tweede seizoen van The Mandalorian naar toe? We zien het in oktober.

Veel Star Wars-fans kijken waarschijnlijk erg uit naar het tweede seizoen van The Mandalorian, aangezien iedereen wel wil weten wie die Baby Yoda / The Child nou eigenlijk is en wat er gaat gebeuren met personages als Din Djarin a.k.a. de Mandalorian van (Pedro Pascal) en Moff Gideon (Giancarlo Esposito).

In gesprek met Entertainment Weekly zei serie-ontwikkelaar Jon Favreau het onderstaande over seizoen 2. Duidelijk is dat de show "groter" wordt en dat er meerdere verhaallijnen worden geïntroduceerd.

"Het nieuwe seizoen gaat over het introduceren van een groter verhaal in die wereld. De verhalen raken minder geïsoleerd, maar toch heeft elke aflevering zijn eigen toon en hopelijk brengen we een grotere verhaal in de show. Alles wordt groter, de inzet wordt hoger, maar ook het persoonlijke verhaal van The Child en de Mandalorian ontwikkelt zich op een manier waarvan ik denk dat mensen ervan zullen genieten.

Lees ook: Eerste beelden 'The Mandalorian' seizoen 2!

Terwijl we andere personages introduceren, zijn er mogelijkheden om meerdere verhaallijnen te volgen. De wereld was echt in de ban van Game of Thrones en hoe die serie evolueerde toen de personages verschillende verhaallijnen kregen - dat spreekt mij als toeschouwer erg aan."

Op 30 oktober verschijnt de eerste aflevering van het tweede seizoen van The Mandalorian op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kan Homelander dood in 'The Boys'?!
Series / Nieuws

Kan Homelander dood in 'The Boys'?!

De schurkachtige superheld heeft een behoorlijk gevaarlijke kant en kan je hem wel stoppen?

Antony Starrs Homelander is levensgevaarlijk in de serie The Boys. We hebben gezien dat Homelander aanvallen met megawapens en andere superhelden prima kan overleven. Kan hij eigenlijk wel dood gaan?

Showrunner Eric Kripke onthulde tijdens een interview met Collider dat hij wel degelijk dood kan gaan. "Op dit moment zijn er geen fysieke manieren, maar er zijn zoveel psychologische manieren om dat voor elkaar te krijgen en daar leunen wij nu naartoe," vertelde Kripke.

Lees ook: 'The Boys' seizoen 2: Dit moet je weten

Het zwakste personage
"Antony heeft het behoorlijk vaak gezegd in het verleden en ik ben het ermee eens: Homelander is het zwakste personage in de serie. Dus we hebben het nooit gehad over de manier waarop je hem fysiek kan stoppen. Maar er zijn genoeg manieren om dat psychologisch te doen."

Lees ook: Bejubelde Superheldenserie 'The Boys' seizoen 2 verschijnt zeer binnenkort op Prime!

Hoewel we er niet op in zullen gaan, blijkt uit de eerste momenten van het tweede seizoen dat Homelander inderdaad zo zijn zwaktes heeft. "Hij vindt zijn menselijke kwetsbaarheid echt verschrikkelijk en haat dat onderdeel van hemzelf. Hij probeert het weg te drukken, maar uiteindelijk is het onderdeel van wie hij is."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ms. Marvel' maakt weer fijne ontwikkeling door
Series / Nieuws

'Ms. Marvel' maakt weer fijne ontwikkeling door

De geruchten blijven zich opstapelen rond Marvel-serie Ms. Marvel die straks op Disney+ verschijnt.

Het aantal geruchten over Marvel-serie Ms. Marvel neemt de afgelopen tijd blink toe. Vandaag horen we bijvoorbeeld het verhaal dat Jasjit Williams en Saagar Shaikh gecast zijn in hoofdrollen in de MCU-serie voor Disney+.

The Direct meldt dat de opnames van de serie in de komende herfst gaan beginnen. Het verhaal van de site is ook meteen dat Jasjit Williams en Saagar Shaikh in gesprek zijn voor de hoofdrollen.

Lees ook: Hint naar rol Captain Marvel in 'Ms. Marvel' van Disney+

Welke rollen
Het gerucht gaat dat Williams de rol van Bruno Carrelli zal spelen, een mogelijke geliefde voor Ms. Marvel en de tech-savvy vriend van Kamala Khan. Shaikh is verder de beoogd acteur voor de rol van Aamir Khan, de oudere broer van Kamala. Het is een kleinere rol, maar wel een belangrijke.

Lees ook: 'Ms. Marvel' van Disney+ mogelijk in bekende handen

Natuurlijk is daarmee de hoofdrolspeelster nog niet gecast. We wachten op dit moment nog over nieuws wie deze rol zal gaan spelen in de toekomst. Zolang dat niet bekend is, zullen de opnames natuurlijk nog even niet beginnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Patrick Stewart was bijna niet de iconische Jean-Luc Picard
Series / Nieuws

Patrick Stewart was bijna niet de iconische Jean-Luc Picard

Patrick Stewart werd bijna niet Jean-Luc Picard, dankzij Star Trek-bedenker Gene Roddenberry.

Acteur Patrick Stewart vertelt tijdens een interview dat Gene Roddenberry nooit blij met hem was als Jean-Luc Picard. De bedenker van de franchise wilde niet dat Stewart de rol kreeg, vormde geen goede relatie met hem en begreep nooit waarom zoveel mensen weg liepen met Picard.

"Het was heel raar met Gene, want ik werd 's ochtends voor hem gezet in zijn woonkamer, nadat ze hadden gezien dat ik iets deed voor de UCLA. Mijn meeting duurde ongeveer zes minuten en het was duidelijk dat hij mij daar niet wilde hebben. Gene zei: 'What the hell? Ik wil geen kale Engelsman van middelbare leeftijd," begon Stewart zijn verhaal.

Lees ook: 'Star Trek'-musical op komst!?

Tegen diens zin in
Tegen de zin van Gene Roddenberry in, pushten Robert Justman en Rick Berman Patrick Stewart voor de rol. Ze wonnen de strijd, maar Roddenberry was nooit blij met Stewart.

Lees ook: 'Star Trek: Picard'-serie zit diep in de problemen?

"Gene kwam eens per week, misschien soms twee keer per week, naar de set, afhankelijk van wie er in de cast zten. En soms zag ik hem naar mij kijken met een uitdrukking waaruit bleek: 'What the fuck doet die man in mijn serie?' Het was duidelijk dat hij niet kon begrijpen waarom ik daar was."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bloederige foto 'The Walking Dead'-finale
Series / Foto's

Bloederige foto 'The Walking Dead'-finale

Een foto van de finale van het tiende seizoen van The Walking Dead ziet er heel bloederig uit.

The Walking Dead-acteur Briana Venskus zette op sociale media een preview voor de finale van het tiende seizoen van de serie. Daarin moeten Carol en Beatrice van Oceanside een grote horde aan Walkers, die aangestuurd wordt door Beta, zien te infiltreren.

Dat zal ons heel wat bloed gaan brengen, weten we van regisseur Greg Nicotero. End at zien we nog eens bevestigd op een nieuwe foto die op sociale media verscheen.

Lees ook: De Whisperer War ten einde in 'The Walking Dead'?

Overal bloed
"In dit geval, weten we dat ze weten hoe ze zich binnen een horde kunnen bewegen. We hebben dat in seizoen 1, aflevering 2 al kunnen zien gebeuren, toen ze zichzelf insmeerden met de ingewanden van Walkers. Maar ze hebben zich nog nooit door een horde van Walkers met mensen erin hoeven bewegen," aldus Nicotero.

Lees ook: 'The Walking Dead'-finale krijgt een nieuwe promo

"De hele uitdaging ligt er dus in dat ze uit moeten zoeken hoe ze zich uit deze situatie weten te redden, waarin ze niet zo goed onder de radar kunnen blijven doordat er mensen - Whisperers - in de horde zitten."

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.