search
Emma Corrin over haar rol als prinses Diana in 'The Crown'
Series / Nieuws

Emma Corrin over haar rol als prinses Diana in 'The Crown'

Emma Corrin is gecast als de iconische Prinses Diana in 'The Crown'

Actrice Emma Corrin vertelt over haar keuze om prinses Diana te spelen voor het volgende seizoen van Netflix hitserie The Crown. In een nieuw interview vertelt ze over haar rol, de geheimen en het moment dat iedereen op set stil viel.

De 24-jarige actrice zegt dat ze haar vrienden niet vertelde over haar nieuwe rol omdat ze niet wilde dat het nieuws uitlekte.

Lees ook: Eerste beelden 'The Crown' seizoen 4 van Netflix onthuld!

Uiteindelijk is het nieuws natuurlijk uitgekomen. Emma: "Mijn vrienden op school hadden een plakboek voor me gemaakt met alle screenshots van onze WhatsApp gesprekken, waar ik zei: 'Oh mijn God, Ik ben uitgenodigd om een script te lezen'. Of een willekeurig gesprek dat we vier jaar geleden hadden toen ik zei: 'Is Diana niet geweldig!".

Emma over de iconische persoon Diana: "Ik heb het gevoel dat ik Diana heb leren kennen zoals je een vriendin zou leren kennen. Ik weet dat dat heel raar klinkt, maar ik heb het gevoel dat ze heel dichtbij staat. Na verloop van tijd krijg je een beetje een gevoel van empathie en een gevoel van begrip. Ik vind het heerlijk om personen echt te leren kennen."

Voor de beroemde bruiloftsscène werd Diana's trouwjurk opnieuw gemaakt voor Emma.

"De Emanuels, die het origineel ontwierpen, gaven ons de patronen, en toen werd het speciaal voor mij gemaakt. We waren de scène aan het filmen dat je haar voor het eerst in de trouwjurk ziet - ik denk dat het Lancaster House in Londen was - en ik had een team van ongeveer 10 mensen die me hielpen om hem aan te trekken, omdat hij enorm is."

"Ik liep naar buiten en iedereen werd helemaal stil. Meer dan al het andere dat ik in de serie draag, is het zo ... Zij is het,"


Lees ook: 'The Crown' seizoen 4: Dit moet je weten
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen