search
'The Crown' seizoen 4: Dit moet je weten
Series / Featured

'The Crown' seizoen 4: Dit moet je weten

Dit weten we al over de releasedatum, het plot en over de terugkerende castleden.

The Crown krijgt een vierde, vijfde en zesde seizoen op Netflix. Maar het vierde seizoen is natuurlijk het eerste waar we naar kijken. Wat weten we nou eigenlijk over deze nieuwe reeks?

Het vierde seizoen was al in 2019 opgenomen, waardoor de serie gewoon door zal gaan in 2020. Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten.

Lees ook: Netflix-hit 'The Crown' seizoen 5 laat nog héél lang op zich wachten!

Wanneer te zien
Het is nog even de vraag wanneer het nieuwe seizoen te zien is, maar we durven natuurlijk wel een gokje te wagen. Het eerste seizoen was in november 2016 te zien, het tweede in december 2017 en het derde in november 2019. Daarmee zou het zomaar kunnen dat de vierde reeks in december 2020 te zien zal zijn.

Lees ook: 'The Crown' krijgt dan toch nog een seizoen 6!

Wie keren er terug
Een van de belangrijkste vragen van dit seizoen is natuurlijk welke actrices twee van de belangrijkste historische figuren gaan spelen: Princess Diana en Margraret Thatcher. Op beide vragen hebben we al antwoorden. Emma Corrin is namelijk Princess Diana en Gillian Anderson speelt de rol van Margaret Thatcher. Verder keren deze acteurs terug:
Olivia Colman is Elizabeth II
Tobias Menzies is Prince Phillip
Helena Bonham Carter is Princess Margaret
En er zijn een paar nieuwkomers:
Josh O'Connor is Prince Charles
Emerald Fennell is Camilla Parker Bowles
Erin Doherty is Princess Anne
Volgend seizoen zullen er al andere acteurs gecast worden in de hoofdrollen.

Lees ook: Nieuwe actrice voor prinses Margaret in 'The Crown' seizoen 5

Het verhaal
Dan is er nog de vraag waar de serie in het vierde seizoen over zal gaan. We weten dat de show vlak voor de jaren tachtig begint: we zien Thatcher als ze premier wordt in 1979 en volgen haar volledige periode. Ook gaan we de Apartheid in Zuid-Afrika zien, de stakingen van mijnwerkers tussen 1984 en 1985 en de Falklands War in 1982, waarin Prince Andrew meevocht.

Lees ook: 'The Crown' gaat gewoon door ondanks coronavirus

Ook gaan we zien hoe er in 1981 zes schoten gelost werden op de Koningin tijdens de Trooping of the Colour en gaan we zien hoe Charles en Diana trouwen in 1981. De kans is groot dat we zien hoe het koppel toert door Australië in 1983.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen