'The Walking Dead' stopt er na 11 seizoenen mee

'The Walking Dead' stopt er na 11 seizoenen mee

Na elf seizoenen stopt de serie er dan eindelijk (helaas) mee.

Jim Pedd, 9 september 2020 om 22:53

The Walking Dead komt na elf seizoenen tot een einde. Dat elfde seizoen wordt wel anders dan eerdere reeksen en zal twee jaar in beslag nemen.
De serie begon tammetjes een decennium geleden, met het verhaal van Rick Grimes in een wereld vol zombies. De show was een hit en nieuwe seizoenen werden langer. Bovendien werd de franchise enorm uitgebreid, met twee spin-offs en een filmtrilogie die op komst is. Sinds het einde van het negende seizoen is de serie bovendien niet meer het verhaal van Rick. Maar nu eindigt het helemaal.

Lees ook: Bloederige foto 'The Walking Dead'-finale

Einde van de serie
AMC laat weten dat het elfde seizoen het laatste zal zijn. De boel krijgt 24 afleveringen, langer dan welk seizoen we tot nu toe gezien hebben. Met de laatste zes afleveringen van het tiende seizoen, betekent dat, dat er nog dertig uur aan verhaal te vertellen is.

Lees ook: Deze personages werden zombies in 'The Walking Dead'

Maar helemaal houdt het niet op, want de personages Daryl Dixon en Carol Peletier krijgen een spin-off serie. Wat Angela Kang, showrunner betreft, is het mooi dat “dit einde het begin van meer Walking Dead betekent. Met nieuwe verhalen, nieuwe personages, bekende gezichten en plaatsen, maar ook nieuwe verhalen. Het wordt een grote finale met nieuwe premières.”

Bron: SR

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Angela Kang

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws