Netflix-serie 'Unorthodox' sleept Emmy Award in de wacht

Netflix-serie 'Unorthodox' wint Emmy Award

'Unorthodox' is de eerste serie van Netflix waarin voornamelijk Jiddisch wordt gesproken...

Geoffrey Ketels, 22 september 2020 om 19:51

De Netflix-serie Unorthodox is in de prijzen gevallen bij de Emmy Awards. De serie kreeg de award voor beste regie in een korte serie.
De Netflix serie Unorthodox werd geregiseerd door Maria Schrader. In de reeks speelt de Israëlische actrice Shira Haas de hoofdrol. Deze serie staat onder meer bekend omwille van het feit dat ze de eerste reeks is van Netflix waarin voornamelijk Jiddisch wordt gesproken. De serie is geïnspireerd op de autobiografie die is verschenen van Deborah Feldman. In totaal werd de reeks genomineerd voor acht Emmy Awards.

Vreemde Emmy's
Het waren sowieso erg bijzondere Emmy's dit jaar. De ceremonie werd dan ook uitgezonden vanuit een leeg Staples Center in Los Angeles. De ceremonie werd dit jaar gepresenteerd door Jimmy Kimmel, maar er waren ook tal van andere, speciale presentatoren aanwezig. Gastpresentatoren van dienst waren niet alleen Jennifer Aniston en Jason Bateman, maar ook Tracee Ellis Ross.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Emmy's mochten er tijdens de ceremonie geen gasten aanwezig zijn. Het lege theater was dan ook meermaals onderdeel van de grappen die Kimmel de wereld instuurde. De personen die genomineerd waren voor de prestigieuze awards keken veelal toe vanuit hun huizen of hotelsuites waarna er live nog een toespraak werd uitgezonden.

Lees meer over: Unorthodox, serie, Netflix, series

Populair nieuws