Kit Harington wil nooit meer een 'Jon Snow' spelen

Kit Harington wil nooit meer een 'Jon Snow' spelen

Game of Thrones-acteur kijkt liever uit naar andere rollen. Heeft hij een punt?

Bram de Groot, 24 september 2020 om 15:53

Voor de kijkers die de boeken niet kennen, was het vast een verrassing dat Kit Haringtons Jon Snow uiteindelijk een belangrijke stempel drukte op de hitserie Game of Thrones van HBO. De rol was voor de Eternals-acteur een hele belangrijke voor zijn carrière, maar hij wil zo'n rol eigenlijk nooit meer spelen.
In gesprek met The Telegraph liet de acteur weten waarom, en hij had daar eigenlijk best een opmerkelijke reden voor. Hij vindt dat de wereld andere mannelijke personages zouden moeten zien:

"Ik heb het gevoel dat mannen emotioneel een probleem hebben, een blokkade. Die blokkade is het gevolg van de Tweede Wereldoorlog, doorgegeven van grootvader op vader op zoon. We praten niet over hoe we ons voelen, omdat het zwakte toont, omdat het niet mannelijk is.

Nadat ik een man had geportretteerd die zwijgzaam is, die heldhaftig is, voel ik dat dat een rol is die ik niet meer wil spelen. Het is niet de mannelijke rol waar de wereld er veel van moet zien."

Lees ook: 'Game of Thrones'-makers wilden hoofdpersoon weglaten

Toekomst Harington
Naast dat we Harington eind 2021 te zien krijgen in de Marvel-film Eternals heeft hij ook een rol in onder meer de Netflix-serie Criminal.

Bron: uproxx

Lees meer over: Game of Thrones, Kit Harington, Maisie Williams, Peter Dinklage, Nikolaj Coster Waldau, Emilia Clarke, Lena Headey

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws