De 'Alien'-serie zou hierom gedraaid hebben

De 'Alien'-serie zou hierom gedraaid hebben

Alien kreeg bijna een serie, gemaakt door niemand minder dan Noah Hawley.

Jim Pedd, 27 september 2020 14:20

Noah Hawley mocht voor FX aan de slag met een Alien-serie. Veel weten we niet over de geannuleerde serie, al vertelt hij tijdens een interview nu wat we hadden mogen verwachten. De serie zou meer om menselijk drama gedraaid hebben, dan om de aliens.
De televisieserie werd in 2019 in ontwikkeling genomen door FX. Hawley, die Fargo en Legion gemaakt heeft voor die zender, kwam ermee op de proppen. Maar het project ging uiteindelijk helaas nergens heen.

Hierom zou het draaien
“Ik vond het interessant om de franchise uit te breiden. En stel dat je iets voor televisie maakt, dan heb je misschien tien uur om een verhaal te vertellen. Zelfs als je veel actie hebt, zeg twee uur, dan heb je nog acht uur over. Waar gaat de serie dan over? Daar wilde ik het met hen over hebben,” begon Hawley.

“Ik wilde eigenlijk hetzelfde doen als ik met Legion deed: wat als je al het superheldengedoe weg laat, wat houd je dan over? Waar gaat de serie over? Laten we de Alien uit de serie halen. Waar gaat deze dan over? Wat zijn de thema’s, wie zijn de personages en wat is het menselijk drama? Dan stoppen we de aliens er weer in, en denken we ineens: ‘Dit is geweldig. Niet alleen zie je fantastisch menselijk drama, maar er zijn ook aliens!’”

Bron: Observer

Lees meer over: Alien, Noah Hawley

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws