Schokkend 'Doctor Who'-moment had anders moeten lopen

Maar het kon helaas niet gemaakt worden zoals Steven Moffat oorspronkelijk gepland had.

Jim Pedd, 27-09-2020 13:14

De vijftigste verjaardag van BBC-serie Doctor Who werd geheel in stijl gevierd. We kregen in 2013 namelijk de inleidende aflevering The Name of the Doctor te zien. Daarin ontmoette de Eleventh Doctor een oudere versie van zichzelf: de War Doctor. Die speelde in de verjaardagsspecial een grote rol.
Dat personage werd gespeeld door John Hurt. Oorspronkelijk blijkt het de bedoeling te zijn geweest om iets anders te doen. Het was niet de bedoeling dat er een nieuwe Doctor kwam; eigenlijk moest Christopher Eccleston terugkeren. Maar die wilde niet.

Lees ook: Dit is de favoriete 'Doctor Who' ooit!

Oudere Doctor
"Ik dacht even dat Matt [Smith]s Doctor zijn eigen tijdlijn in zou stappen en wakker zou worden als Christopher Eccleston!" aldus Steven Moffat tijdens een interview met Doctor Who Magazine.

Lees ook: Goed nieuws voor 'Doctor Who'-fans

Helaas wilde Christopher Eccleston niet terugkeren. Hij vertelde recent nog dat hij dat niet wilde vanwege de manier waarop hij door de BBC behandeld werd na het eerste seizoen. Nu hij als Ninth Doctor terug is voor een audioverhaal, is het van fans de hoop dat Eccleston terugkeert voor de zestigste verjaardag in 2023.

Bron: Express

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Steven Moffat, Matt Smith, John Hurt

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Na 'The Boys' en 'Gen V' krijgen we een 3e serie

Na 'The Boys' en 'Gen V' krijgen we een 3e serie

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix