search
Hoe de 'Nick Fury'-serie van Disney+ al opgezet is
Series / Nieuws

Hoe de 'Nick Fury'-serie van Disney+ al opgezet is

Marvel Studios heeft de serie die rond Nick Fury gemaakt wordt stiekem al ingeleid.

De Marvel-film Spider-Man: Far From Home lijkt als opzet gediend te hebben van de Disney+-serie die gemaakt wordt over Samuel L. Jacksons Nick Fury.

De film liet namelijk twee grote onthullingen zien aan het einde. Zo bleek dat J. Jonah Jameson weer terug was en dat hij wederom gespeeld werd door J.K. Simmons. En het bleek dat Nick Fury de hele tijd niet zichzelf was, maar een als hem vermomde Talos. Nick Fury zat ergens in een ruimteschip te genieten van een vakantie.

SWORD-leider
In de serie zal Nick Fury leiding geven aan SWORD, de opvolger van SHIELD. In de comics is het Sentient World Observation and Response Department, ofwel SWORD, erop gericht om de wereld te beschermen tegen buitenaardse bedreigingen. De organisatie is er bovendien blij mee beter te zijn dan SHIELD en werkt vanuit een ruimtestation dat Peak heet. Daar onderscheppen ze mogelijke invasies.

Dat de Aarde bescherming nodig heeft tegen buitenaardse wezens is al heel duidelijk in het MCU. Zo was er de aanval van de Chitauri, de snap van Thanos en de strijd tussen de legers van Thanos en de mensheid. Kortom: daar zit wel wat rek in en Nick Fury kan daar leiding aan geven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen