'Game of Thrones' miste bijna deze epische veldslag

'Game of Thrones' miste bijna epische veldslag

Game of Thrones moest bijna de Battle of Blackwater Bay achterwege laten.

Jim Pedd, 3 oktober 2020 om 13:15

Het scheelde niet veel of HBO had geen toestemming gegeven voor een van de meest epische afleveringen van de serie Game of Thrones. Seizoen 2, aflevering 9, toonde een bijzonder grootschalige strijd: de Battle of Blackwater Bay. Maar die kwam er bijna niet.
De HBO-serie zette met de aflevering Blackwater heel duidelijk de toon. Daarin zagen we hoe de troepen van Stannis Baratheon King's Landing aanvielen en uiteindelijk het onderspit delven tegen de troepen van de stad, geleid door Tyrion Lannister. Maar dat was bijna niet getoond op die manier in de serie.

Lees ook: Naomi Watts over de 'Game of Thrones' spin-off

Het budget
Vanity Fair publiceerde een interview met makers D.B. Weiss en David Benioff over de aflevering. "We waren echt heel zenuwachtig over die aflevering toen we begonnen met het tweede seizoen. Er werd over nagedacht om van Blackwater een landgevecht te maken en dat zou echt verschrikkelijk zijn," vertelt Weiss.

Lees ook: 'Game of Thrones'-verkrachting liep eerst heel anders

"Of dat we het niet mochten laten zien," aldus Benioff. "We hebben echt Mike Lombardo [van HBO] gesmeekt. En onderhandeld. We hebben het erover gehad hoeveel boten we mochten en konden laten zien." Gelukkig mocht het wel lukken!

Bron: Vanity Fair

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, DB Weiss, David Benioff

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws