'Game of Thrones'-verkrachting liep eerst heel anders

'Game of Thrones'-verkrachting liep eerst anders

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat Daenerys zo'n verschrikkelijk moment zou moeten doorstaan.

Jim Pedd, 26 september 2020 om 13:51

Het huwelijk van Khal Drogo en Daenerys Targaryen was oorspronkelijk veel anders, tot HBO de pilot van Game of Thrones opnieuw op liet nemen. Dat blijkt uit een nieuw boek over de serie.
Schrijver George R.R. Martin sprak met James Hibberd voor zijn boek Fire Cannot Kill a Dragon: Game of Thrones and the Untold Story of the Epic Series. Daarin leren we ook wat er anders is in de serie.

Lees ook: 'Game of Thrones'-makers wilden hoofdpersoon weglaten

De huwelijksavond
“Toen begonnen we met de opnames van de huwelijksavond. In de versie van Emilia Clarke is het verkrachting. Maar in mijn boek is het dat niet, en het is niet zoals de verkrachting die we met Tamzin Merchant filmden. Het was verleiding. Dany en Drogo hebben niet dezelfde taal. Dany is een beetje bang, maar ook een beetje opgewonden en Drogo houdt meer rekening met haar. De enige woorden die hij kent zijn ‘ja’ of ‘nee’, en oorspronkelijk was het een veel trouwere versie,” aldus Martin.

Lees ook: 'Game of Thrones'-actrice en ex-Bondgirl Diana Rigg overleden

In de serie zien we hoe Daenerys juist verkracht wordt door Drogo. Later groeien de twee meer naar elkaar toe en zien we hoe Dany uiteindelijk een machtige vrouw wordt.

Bron: SR

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, George RR Martin, Emilia Clarke

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws