search
Gewelddadige eerste clip 'Gotham'
Series / Video/clip/featurette

Gewelddadige eerste clip 'Gotham'

En mogelijk komt in de toekomst Killer Croc naar de serie.Komende maandag gaat op Fox de eerste aflevering van wat een hitserie moet worden in première: Gotham. Speciaal daarvoor is bovenstaande clip vrijgegeven. Het is de eerste clip die we te zien krijgen en deze geeft meteen een goed beeld van de sfeer die we mogen verwachten. Daarnaast krijgen we een introductie in Oswald Cobblepot (Robin Lord Taylor), die in de toekomst The Penguin zal worden. Naast bovenstaande clip, hebben we verder nog wat citaten van showrunner Bruno Heller over wat voor slechteriken we mogen verwachten in de serie én er is een synopsis voor aflevering drie, The Balloonman.

Eerst echter de woorden van Bruno Heller. Hij sprak met Female First over de slechteriken van de serie en onthulde dat de slechteriken die in de serie voorkomen in de werkelijkheid geworteld moeten zijn. "We zoeken personages die in de echte wereld van Gotham leven, in tegenstelling tot de meer bovennatuurlijke wereld van Metropolis. Het gaat niet om superkrachten, maar om een superwilskracht, zou je kunnen zeggen. We willen dus de personages die interessant zijn als mensen, niet om hun kracht of hun kostuum."

Toch wil men ook gewaagde keuzes maken: "Er zijn absoluut een aantal personages die moeilijk te vertalen zijn naar het kleine scherm. Denk maar aan die krokodillenman, hij is een moeilijke. Maar wie weet zullen we hem ook wel tonen…"

Tot slot nog een synopsis van de derde aflevering van de serie, die op 6 oktober te zien is in de Verenigde Staten. "Detectives Gordon en Bullock sporen een moordenaar op die corrupte burgers van Gotham vermoordt door hen aan weerballonnen vast te binden. Ondertussen keert Oswald Cobblepot terug naar Gotham en krijgt hij een baan vlak bij een invloedrijke persoon in de onderwereld."

Rollen in Gotham worden gespeeld door Ben McKenzie (Detective James Gordon), Donal Logue (Harvey Bullock), Jada Pinkett Smith (Fish Mooney), Sean Pertwee (Alfred), Robin Lord Taylor (Oswald Cobblepot/The Penguin), Erin Richards (Barbara Kean), David Mazouz (Bruce Wayne), Camren Bicondova (Selina Kyle/de toekomstige Catwoman), Zabryna Guevara (Captain Sarah Essen), Cory Michael Smith (Edward Nygma/de toekomstige Riddler), Victoria Cartagena (Renee Montoya), Andrew Stewart Jones (Crispus Allen) en John Doman (Carmine Falcone).

Verder zijn er in deze aflevering gastrollen voor Dan Bakkedahl (Davis Lamond), James Colby (Lt. Bill Cranston), David Zayas (Maroni), Jack Koenig (Arnold Danzer) en Clark Middleton (Gerrick).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen