'Star Trek: Discovery' seizoen 3: Dit moet je weten

Star Trek: Discovery seizoen 3: Dit moet je weten

Een nieuwe versie van ons artikel: dit moet je weten over het derde seizoen van Star Trek: Discovery!

Jim Pedd, 11 oktober 2020 om 10:00

Star Trek: Discovery gaat bijna weer van start. Het tweede seizoen eindigde in april 2019 en sindsdien is het redelijk stil geweest rond de crew van de USS Discovery. Maar het derde seizoen gaat op vrijdag 16 oktober eindelijk weer verder!
Dit nieuwe seizoen zal de serie volledig veranderen. Niet langer is er de druk van het canon. In plaats daarvan krijgen de makers nu alle ruimte om mee te spelen. Dat heeft straks grote consequenties!

Lees ook: Heel gaaf nieuws voor 'Star Trek'-fans!

Het verhaal
Aan het einde van het tweede seizoen reisden de Discovery en haar crew maar liefst 930 jaar in de toekomst. Alleen zo kon alle data uit handen van Control gehouden worden en kon de crew voorkomen dat het universum zou eindigen. Maar dat lijkt niet helemaal gelukt te zijn.

Lees ook: Goed nieuws voor fans van 'Star Trek: Discovery'

Dit seizoen blijkt de Federation namelijk een schim te zijn van wat ze in het verleden was. Dat komt door The Burn, een gebeurtenis waarvan we de toedracht nog niet kennen. Maar goed, daar zullen we natuurlijk snel over leren dit nieuwe seizoen. Het is aan Michael Burnham en haar crew om ervoor te zorgen dat hoop weer terugkeert naar het universum en alles beter wordt.

De cast
Alle belangrijke castleden zijn terug in dit nieuwe seizoen. We zetten hen voor je op een rij:
Sonequa Martin-Green als Michael Burnham
Doug Jones als Saru
Anthony Rapp als Paul Stamets
Mary Wiseman als Sylvia Tilly
Wilson Cruz als Dr. Hugh Culber
Oyin Oladejo als Joann Owosekun
David Ajala als Cleveland Booker

Wanneer te zien?
Het nieuwe seizoen gaat in de Verenigde Staten op 15 oktober van start. Hier in Nederland echter iets later, namelijk op 16 oktober. Hier is de serie op Netflix te volgen, met elke week op vrijdag weer een nieuwe aflevering.

Lees ook: Wanneer 'Star Trek: Discovery' te zien is

Het is nog niet helemaal duidelijk of het hele seizoen in 1 keer uitgezonden wordt, of dat er net als bij eerdere seizoenen een pauze tussendoor zit. Dat zou dit keer misschien niet nodig hoeven zijn, aangezien de serie flink later van start ging dan de bedoeling was. Wellicht zijn de visuele effecten dus helemaal klaar!

De toekomst
Het werk aan het vierde seizoen van Star Trek: Discovery is verder al begonnen. De camera's draaien naar het schijnt en CBS All Access zou zelfs al een vijfde seizoen besteld hebben.

Lees meer over: Star Trek Discovery, CBS All Access, Sonequa Martin Green, Anthony Rapp, Doug Jones

Populair nieuws