search

Ons nieuws van zondag 11 oktober 2020

Nog veel meer seizoenen voor 'Star Trek: Discovery'!
Series / Nieuws

Nog veel meer seizoenen voor 'Star Trek: Discovery'!

Star Trek: Discovery trapte het Star Trek Universe af en het einde is nog lang niet in zicht.

Met alweer het derde seizoen in aantocht is Star Trek: Discovery de eerste serie in het uitgebreide Star Trek Universe van de zender CBS en bedenker en producent Alex Kurtzman. Nu wordt duidelijk dat het einde van Discovery er nog lang niet is.

Later deze week start het derde seizoen van Discovery en het vierde seizoen is al in ontwikkeling. Daarna kunnen we nog vele seizoenen van de zevende Star Trek-serie verwachten. Dit zijn Kurtzman in gesprek met The Hollywood Reporter.

"Ik ga eerlijk zeggen dat er nog jaren en jaren komen voor Discovery", zei Kurtzman. "Ik denk dat, omdat Star Trek in het algemeen een lange geschiedenis heeft van minimaal zeven seizoenen. Wij zijn pas net in de toekomst gesprongen... Het is niet dat het een gloednieuwe show is, maar de serie bevat een hele nieuwe reeks variabelen met een hele nieuwe reeks ideeën en verhalen. Ik denk niet dat we onszelf beperken tot het denken: 'Oh, we zijn gebonden aan deze plek.'"

Nog niet saai genoeg
"Ik zal je zeker vertellen dat wanneer de show voor ons muf begint te voelen we deze zullen afronden. Maar voorlopig geeft deze niet het gevoel dat we een tekort aan verhalen hebben," sloot de producent af. Aankomende donderdag wordt de eerste aflevering van seizoen 3 op CBS All Access gezet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaaf gedaan! Posters voor Chicago Fire, P.D. en Med
Series / Posters

Gaaf gedaan! Posters voor Chicago Fire, P.D. en Med

Chicago Fire, Chicago PD en Chicago Med keren volgende maand weer terug met nieuwe seizoenen.

De drie series Chicago Fire, Chicago P.D. en Chicago Med werpen een succesvolle blik op de brandweer, politie en ambulancedienst in de grote stad. Nieuwe seizoenen komen eraan.

Hieronder zie je de posters voor de drie series die onderdeel zijn van de Chicago-franchise die ooit werd aangevuld met één seizoen van Chicago Justice. De drie series werden bedacht door Derek Haas, Michael Brandt en Dick Wolf en ze zijn in de States te zien op de zender NBC.

Posters voor Chicago-series
De kijkcijfers van de drie series zijn indrukwekkend doordat deze stijgend zijn, ondanks dat de series al seizoenen oud zijn. De eerste serie Chicago Fire gaat in november starten met seizoen 9, Chicago P.D. met seizoen 8 en Chicago Med alweer met seizoen 6.

Check hieronder de posters voor de seizoenen. In november gaan de series weer door.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Plannen voor vele 'Star Trek'-series al tot 2027 bekend
Series / Nieuws

Plannen voor vele 'Star Trek'-series al tot 2027 bekend

Er wordt hard gewerkt aan een heel Ster Trek en de plannen zijn al tot 2027 uitgeschreven.

In 2017 debuteerde Star Trek: Discovery op CBS All Access en daarna volgden nog veel meer Star Trek producties. Het geheel wordt zelfs het Star Trek Universe genoemd. De plannen zijn zelfs al tot 2027 uitgewerkt en dat zal de fans goed doen.

Tijdens TV's Top 5 podcast van The Hollywood Reporter sprak Alex Kurtzman over de toekomst van het Star Trek Universe. En die zijn dus al tot ver in de toekomst bepaald.

"We zijn letterlijk net klaar met een call met de tv-zender waarin we de plannen tot en met 2027 hebben gesproken," zei Kurtzman. "Als ik dat zeg, is het niet alsof het in steen is gebeiteld. Het is gewoon: 'Hier is een plan. Dit is waar we naar kijken. Dit is hoe de verschillende shows zullen vallen.'"

Lees ook: Alles is anders in trailer 'Star Trek: Discovery' seizoen 3

Lang productieproces
"Bedenk dat het een jaar duurt vanaf het begin - van het starten van de productie - tot de uitzending. Je moet ver, ver, ver van te voren plannen maken om deze dingen voor elkaar te krijgen, en je moet op de hoogte blijven van de tijdgeest en ervoor zorgen dat wat je doet relevant is," vervolgde de producent en schrijver.

"Je moet nu zo ver van tevoren plannen voor verschillende zaken [zoals veiligheid en budget] maken om los en improviserend over te komen, maar er is niets los en improviserend aan."

Na Discovery verschenen of wordt er gewerkt aan series / producties als Star Trek: Short Treks, Star Trek: Strange New Worlds, Star Trek: Section 31, Star Trek: Picard, Star Trek: Lower Decks, Star Trek: Prodigy en Ceti Alpha V.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last Kingdom' is nog altijd een topserie [Dvd]
Series / Blu-ray Review

'The Last Kingdom' is nog altijd een topserie [Dvd]

De Netflix-serie rond Uhtred of Bebbanburg blijft succesvol. Recent verscheen seizoen 4.

Bedenker: Debbie Horsfield | Cast: Alexander Dreymon (Uhtred of Bebbanburg), Emily Cox (Brida), Joseph Millson (Ælfric), Simon Kunz (Odda the Elder), Ian Hart (Father Beocca), Eva Birthistle (Hild) e.a. | Jaar:: 2015 - heden | Tv-uitzending: Netflix

De historische actieserie The Last Kingdom werd een paar jaar geleden gestart door de BBC, maar ondertussen is deze een Netflix-serie. Eerder dit jaar verscheen het vierde seizoen op de streamingdienst, waarin de personages King Alfred en Ragnar the Younger van het toneel zijn verdwenen. De ontvangst is nog altijd zeer sterk.

Onlangs bracht Universal Pictures het vierde seizoen van The Last Kingdom uit op Dvd. Hieronder een blik op de schijf en de inhoud daarvan. Eerst de trailer.



Ego's en ambities bedreigen de vereniging van de Saksische koninkrijken waar Alfred ooit van droomde. Na de dood van zijn vader is de nieuwe koning Edward, van plan Wessex te isoleren. Hij zet alles op alles om mogelijke Dane-invallen te voorkomen. Allianties beginnen te breken wanneer Lord Aethelred ambitieuze plannen maakt om zichzelf te uit te roepen als rivaal van Wessex. Wanneer Northumbria ook de vuur onder de schenen voelt is Uhtred van mening dat de timing juist is om de zijne terug te nemen ouderlijk huis. Net wanneer het lijkt alsof er vrede is tussen de Saksen, dient een nieuwe en ongekende Deen-vijand zich aan.



Dvd: The Last Kingdom - seizoen 4 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 52 minuten | Release: september 2020 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083215347 | Met dank aan: Universal Pictures Benelux

De vier schijven van deze Dvd uitgave van het vierde seizoen van The Last Kingdom zitten verpakt in een standaard Dvd-keepcase. In de hoes of op de schijven is geen extra info te vinden over de afzonderlijke afleveringen of extra's.

Beeld en geluid
De weergave van deze Dvd-uitgave van Universal is zeer redelijk te noemen. De Standard Definition is iets bovengemiddeld met een redelijke scherpte en degelijke kleuren die nog wel iets flets zijn. Donkere scènes doen het gelukkig redelijk en dat is fijn.

Standaard gebreken, zoals het wat kartelige beeld dat vaak bij Dvd-uitgaven te zien is, zijn aanwezig als niet heel opvallend. De geluidstrack is Dolbby Digital 5.1 en deze doet niet anders dan zijn best. Een Blu-ray uitgave is er niet in Nederland. Voor de HD-weergave moet je Netflix hebben.

Bonusmateriaal
Op de schijven van deze Dvd-uitgave staan weinig extra's. De enige extra die te raadplegen is, is de video The Making of Season 4: The Return to Bebbanburg. Dat klinkt grootser dan het is. De video duurt slechts een kleine vijf minuten en we zien heel wat beelden uit de serie, met interviews van cast & crew en wat beelden vanaf de set. Leuk, maar kort.

Lees ook: 'The Last Kingdom' seizoen 5: Dit moet je weten

Netflix kondigde seizoen 5 al aan
Er zijn nog geen nieuwe beelden uit seizoen vijf dat er overigens wel gaat komen. In de zomer van dit jaar werd het seizoen officieel bevestigd door Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Strakke vampierseries op Netflix om meteen te kijken
Series / Featured

Strakke vampierseries op Netflix om meteen te kijken

Er staan echt bizar veel series over vampiers op Netflix! Check er tien!

Op Netflix staan heel wat uiteenlopende series, maar sommige raken exact hetzelfde onderwerp. Zo staan er best veel vampierseries op Netflix. Check hieronder een snel overzicht!

The Vampire Dairies (8 seizoenen)
Opgesloten in tienerlichamen strijden de twistende vampierbroers Stefan en Damon om de liefde van de innemende tiener Elena.



The Originals (5 seizoenen)
In deze spin-off van Vampire Diaries verhuizen de Mikaelsons naar New Orleans en werken samen met plaatselijke heksen om de stad weer in hun macht te krijgen.



Vampires (1 seizoen)
Een Parijse tiener, half mens, half vampier, worstelt met haar nieuwe krachten en familieproblemen terwijl ze wordt achtervolgd door een geheime vampiergemeenschap.



Shadowhunters: The Mortal Instruments (4 seizoenen)
Het normale leventje van tiener Clary Fray wordt overhoop gegooid als ze ontdekt dat ze behoort tot een mensenras met engelenbloed dat op demonen jaagt.



V Wars (1 seizoen)
Door een ziekte die slachtoffers in bloedzuigende vijanden verandert, nemen twee beste vrienden het tegen elkaar op in een gevecht voor de toekomst van de mensheid.



Dracula (1 seizoen)
De legende van graaf Dracula transformeert met nieuwe verhalen over de bloedige misdaden van de vampier "“ en waarin zijn kwetsbaarheid in een nieuw daglicht wordt gezet.



Immortals (2 seizoenen)
Mia was ooit mens, maar is veranderd in een vampier. Ze wil de wrede vampierleider Dmitry verslaan, die op zoek is naar een artefact dat hem onsterfelijk zal maken.



Castlevania (3 seizoenen)
Een vampierjager probeert een belegerde stad te redden van bovennatuurlijke beesten die door Dracula zelf worden geleid. Gebaseerd op de klassieke videogames.



Van Helsing (4 seizoenen)
Na een driejarige coma ontwaakt Vanessa in een wereld geteisterd door vampiers. Samen met een bont gezelschap van overlevenden gaat ze het overlevingsgevecht aan.



Super Monsters (3 seizoenen)
Hun ouders zijn de meest beroemde monsters ooit, maar deze kleuters zijn amper de luiers ontgroeid en moeten hun speciale krachten nog ontdekken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'American Gods' seizoen 3 onthuld
Series / Nieuws

Eerste trailer 'American Gods' seizoen 3 onthuld

Ondanks dat de hype rondom de serie flink afzwakte na het eerste seizoen, geeft Starz de serie opnieuw een kans.

Starz heeft via zijn virtuele New York Comic-Con evenement de eerste trailer van het derde seizoen van American Gods onthuld. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Neil Gaiman.

Lees ook: Rel rond 'American Gods' loopt flink uit de hand

Ricky Whittle's personage Shadow Moon reist in de serie terug naar het dorp Lakeside in de Amerikaanse staat Wisconsin om zijn verleden te ontvluchten. Dit loopt echter anders dan hij had gedacht wanneer er een oorlog tussen de Old Gods en de New Gods uitbreekt. Shadow Moon begint zich hierdoor steeds meer te beseffen dat hij zelf ook een god is.

Lees ook: Rel rondom 'American Gods' breidt zich verder uit

De hype voorbij
Het eerste seizoen werd een paar jaar terug met de nodige hype aan de man gebracht, maar na een paar afleveringen haakten veel kijkers af. Ook vertrokken bedenkers Bryan Fuller en Michael Green na het einde van het eerste seizoen. Het tweede seizoen was vervolgens een zeer geplaagde productie waarover veel is geschreven, maar de productie van het derde seizoen lijkt soepel te zijn verlopen.

Je kunt de trailer van American Gods seizoen 3 hieronder bekijken. Begin 2021 zal Starz de nieuwe afleveringen uitzenden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video voegde afgelopen week deze series toe
Series / Streaming-diensten

Amazon Prime Video voegde afgelopen week deze series toe

Amazon Prime Video voegde op zich weer heel wat nieuw materiaal toe.

Amazon Prime Video voegde een drietal nieuwe series en een nieuwe aflevering van twee series toe. Die zetten we vandaag weer voor je op een rij.

Laten we zoals gebruikelijk beginnen met de nieuwe afleveringen, gevolgd door de individuele series die verschenen.

Nieuwe afleveringen
THE BOYS S02E08: De seizoensfinale van The Boys is nu te streamen op Amazon Prime Video. Daarin worden de meeste verhaallijnen prima afgerond, maar wordt ook het volgende seizoen opgezet.
THE WALKING DEAD: WORLD BEYOND S01E02: Deze serie volgt een stel tieners die de wijde wereld in trekken om meer dan 1.000 mijl te lopen naar New York City om hun vader te redden.

Nieuwe seizoenen
LAW & ORDER (10 seizoenen: Rechercheurs Edward Green en Lennie Briscoe gaan iedere aflevering weer op zoek naar de dader van een misdaad, meestal moord. Elk seizoen van deze uiterst succesvolle serie uit Amerika heeft een eigen thema.
THE FOSTERS (5 seizoenen): The Fosters is een dramaserie over een multicultureel gezin met twee moeders en geadopteerde en biologische kinderen in de puberleeftijd. Onlangs hebben ze zoon Jude geadopteerd. Zijn zus Callie wil ook geadopteerd worden, maar dat wordt bemoeilijkt door haar verleden.
SPONGEBOB SQUAREPANTS (2 seizoenen): SpongeBob SquarePants is een tekenfilmserie die draait om SpongeBob, een gele zeespons die diep in de zee woont in de onderwaterstad Bikinibroek. Samen met zijn beste vriend, de roze zeester Patrick, beleeft hij de gekste avonturen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: World Beyond' toont nieuwe zombie
Series / Video/clip/featurette

'The Walking Dead: World Beyond' toont nieuwe zombie

The Walking Dead: World Beyond laat een heel nieuwe zombie zien, mooi zeg!

The Walking Dead: World Beyond doet het net iets anders dan andere series in de franchise. En daar horen ook nieuwe Walkers bij. Zij worden in deze serie empties genoemd. En zoals je in deze nieuwe clip kan zien, zijn ze soms ook heel anders.

In de eerste aflevering van de serie krijgen zussen Iris en Hope een bericht van hun vader die ergens anders verblijft als wetenschapper en op zoek is naar een geneesmiddel voor de mysterieuze zombieziekte. Ondanks het gevaar, besluiten ze de wijde wereld in te trekken op zoek naar hun vader. Dat doen ze met hun vrienden Elton en Silas en hun beschermers Felix en Huck die hen achtervolgen.

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond'-recensies: Top of flop?

Nieuwe Walker
In een nieuwe clip zien we ook meteen een nieuwe Walker verschijnen. De creepy Walker, of Empty zoals ze in deze serie worden genoemd, ziet er niet heel gevaarlijk uit, maar is vooral heel erg vergaan.

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' eindigt met een knaller

Vreemd is dat niet, want deze serie speelt zich tien jaar na het einde van de wereld af. Op zondagen kan je nieuwe afleveringen kijken op Amazon Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spectaculaire opening 'Star Trek: Discovery' S3 vrijgegeven
Series / Video/clip/featurette

Spectaculaire opening 'Star Trek: Discovery' S3 vrijgegeven

Bekijk hier de eerste twee minuten van het nieuwe seizoen van de Star Trek-serie.

De eerste twee minuten van het derde seizoen van Star Trek: Discovery zijn vrijgegeven. Die laten zien dat Michael Burnham aankomt in het Red Angel-pak en meteen in de knel komt. Hoewel de ruimte vrijwel oneindig groot is en de kans op een aanvaring met een ander schip enorm klein is, gebeurt het haar toch.

Zo kan het voorkomen dat ze samen met het nieuwe personage Cleveland 'Book' Booker crasht. Die laatste wordt trouwens aangevallen op dat moment door een aantal andere schepen. Een van de aliens beschuldigt hem ervan iets van hem gestolen te hebben. Maar Book merkt op dat zij het zelf ook al gestolen hadden en het daarom van niemand is. Hoe dan ook is het meteen een spectaculair begin van dit derde seizoen, dat op 16 oktober in Nederland van start gaat.

Lees ook: Heel gaaf nieuws voor 'Star Trek'-fans!

Derde seizoen
In dit derde seizoen leren we hoe het de Federation van de verre toekomst vergaan is. Dat blijkt niet heel positief: een intergalactisch probleem, The Burn, heeft ertoe geleid dat die een schim van vroeger is.

Lees ook: Goed nieuws voor fans van 'Star Trek: Discovery'

In Nederland kan je het nieuwe seizoen volgen op Netflix. In de Verenigde Staten debuteren nieuwe afleveringen op CBS All Access.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' seizoen 3: Dit moet je weten
Series / Featured

'Star Trek: Discovery' seizoen 3: Dit moet je weten

Een nieuwe versie van ons artikel: dit moet je weten over het derde seizoen van Star Trek: Discovery!

Star Trek: Discovery gaat bijna weer van start. Het tweede seizoen eindigde in april 2019 en sindsdien is het redelijk stil geweest rond de crew van de USS Discovery. Maar het derde seizoen gaat op vrijdag 16 oktober eindelijk weer verder!

Dit nieuwe seizoen zal de serie volledig veranderen. Niet langer is er de druk van het canon. In plaats daarvan krijgen de makers nu alle ruimte om mee te spelen. Dat heeft straks grote consequenties!

Lees ook: Heel gaaf nieuws voor 'Star Trek'-fans!

Het verhaal
Aan het einde van het tweede seizoen reisden de Discovery en haar crew maar liefst 930 jaar in de toekomst. Alleen zo kon alle data uit handen van Control gehouden worden en kon de crew voorkomen dat het universum zou eindigen. Maar dat lijkt niet helemaal gelukt te zijn.

Lees ook: Goed nieuws voor fans van 'Star Trek: Discovery'

Dit seizoen blijkt de Federation namelijk een schim te zijn van wat ze in het verleden was. Dat komt door The Burn, een gebeurtenis waarvan we de toedracht nog niet kennen. Maar goed, daar zullen we natuurlijk snel over leren dit nieuwe seizoen. Het is aan Michael Burnham en haar crew om ervoor te zorgen dat hoop weer terugkeert naar het universum en alles beter wordt.

De cast
Alle belangrijke castleden zijn terug in dit nieuwe seizoen. We zetten hen voor je op een rij:
Sonequa Martin-Green als Michael Burnham
Doug Jones als Saru
Anthony Rapp als Paul Stamets
Mary Wiseman als Sylvia Tilly
Wilson Cruz als Dr. Hugh Culber
Oyin Oladejo als Joann Owosekun
David Ajala als Cleveland Booker

Wanneer te zien?
Het nieuwe seizoen gaat in de Verenigde Staten op 15 oktober van start. Hier in Nederland echter iets later, namelijk op 16 oktober. Hier is de serie op Netflix te volgen, met elke week op vrijdag weer een nieuwe aflevering.

Lees ook: Wanneer 'Star Trek: Discovery' te zien is

Het is nog niet helemaal duidelijk of het hele seizoen in 1 keer uitgezonden wordt, of dat er net als bij eerdere seizoenen een pauze tussendoor zit. Dat zou dit keer misschien niet nodig hoeven zijn, aangezien de serie flink later van start ging dan de bedoeling was. Wellicht zijn de visuele effecten dus helemaal klaar!

De toekomst
Het werk aan het vierde seizoen van Star Trek: Discovery is verder al begonnen. De camera's draaien naar het schijnt en CBS All Access zou zelfs al een vijfde seizoen besteld hebben.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.