Knallend einde 'The Walking Dead' seizoen 10 uitgelegd

Einde 'The Walking Dead' seizoen 10 uitgelegd

Na maanden wachten was er dan eindelijk de finale van The Walking Dead.

Jim Pedd, 7 oktober 2020 om 06:00

De finale van het tiende seizoen van The Walking Dead is eindelijk te zien geweest. A Certain Doom vormt vooral de brug naar de zes aanvullende afleveringen die nog te zien zullen zijn volgend jaar.
AMC moest de finale flink uitstellen, wat te wijten valt aan het feit dat de post-productie niet afgerond kon worden op het kantoor. Dat was vanwege de coronapandemie gesloten. Maar goed, nu is de aflevering wel te zien geweest en kunnen we een en ander zeggen over de richting die de serie nu in slaat.

Lees ook: Rick Grimes terug in 'The Walking Dead' seizoen 11?

Einde van de Whisperer War
Allereerst komt de Whisperer War tot een einde. Eind dit seizoen komt Beta namelijk eindelijk om het leven. Nadat hij al een zware klap te verwerken kreeg met de dood van zijn meesteres Alpha, wist hij het zelf bijna niet meer bij elkaar te houden.

Lees ook: Rick Grimes terug in 'The Walking Dead' seizoen 11?

Gelukkig was het dankzij de combinatie van Negan en Daryl dat Beta om het leven kwam. Hij werd opgegeten door de Walkers waar hij zelf leiding aan dacht te kunnen geven. Daarmee verdween ook meteen alles waar iedere Whisperer achter kon staan. Waarmee de oorlog dus voorbij was.

Maggie is terug
We wisten al langere tijd dat Maggie terug zou keren. Dat gebeurde toen er een nieuwe leiderfiguur nodig bleek te zijn. Michonne was immers weg en die plek werd door Maggie ingenomen. ZIj kan straks wat er nog over is van Alexandria, Hilltop, Kingdom en Oceanside helpen opbouwen.

Lees ook: 'The Walking Dead'-opnames gaan sowieso verder

Haar terugkeer ging vergezeld door de komst van een mysterieus, gemaskerd, nieuw personage die twee kleine zeisen gebruikt om de Walkers te doden.

Negan is vergeven
Verder is Negan helemaal vergeven. Hij wist langzaamaan het vertrouwen van de groep te winnen. Zo redde hij het leven van Judith tijdens een sneeuwstorm, redde hij Aaron en doodde hij Alpha. En bleef hij ook om de groep overlevenden te helpen. Dat hij er uiteindelijk ook voor zorgde dat Beta om het leven kwam, helpt nog meer.

Alleen Maggie zal er straks moeite mee hebben om Negan te vergeven. Zij heeft al zijn goede momenten immers niet meegemaakt. Dat zal nog een interessant verhaal vertellen straks.

Daryl en Carol
De twee helden krijgen een eigen serie. En denken eraan om te vertrekken. Daryl stelt namelijk voor om samen naar New Mexico te gaan. Waar Carol op reageert met: "Misschien op een dag… maar we hebben hier nog wat dingen te doen". Zodra die 'dingen' klaar zijn, kunnen ze vertrekken en hun eigen serie leiden.

De Commonwealth
Helemaal nieuw is de Commonwealth. Die groep ontmoeten we eindelijk in de vorm van een stel in wit geklede soldaten. Hen zien we vrij snel in de comics verschijnen nadat de Whisperer War voorbij is. Het gaat om een grote, goed bevoorrade groep overlevenden, die het leven zoals dat vroeger voor de zombieuitbraak was, heeft kunnen opbouwen.

Lees ook: Waarom moet 'The Walking Dead' ermee stoppen?

De groep zal vermoedelijk verbonden zijn aan de CRM, en het lot van Rick Grimes. En zal waarschijnlijk ook het verhaal voor de laatste dertig afleveringen van de serie vormen.

Bron: SR

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Finale

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws